Căutare

Share this article

Dacă obişnuieşti să călătoreşti mult şi îţi place să-ţi plănuieşti singur vacanţele atunci n-ai cum să nu ştii de Airbnb, asta dacă nu cumva e oricum alegerea preferată când vine vorba de cazare oriunde în lume. Deşi sunt numai 12 ani de când a fost înfiinţată compania în Statele Unite ale Americii şi 9 de când s-a lansat la nivel internaţional, este atât de populară încât pare că are o vechime pe piaţă mult mai mare. Oameni de pe întreg globul îşi pun casele la dispoziţie pentru ca turiştii să se bucure de experienţe excelente. Şi ce case, în multe dintre cazuri. Găseşti de la cele mai luxoase la cele cu privelişti spectaculoase, de la căsuţe în copac la case cu acoperiş din sticlă, prin care vezi stelele. Este complicat să faci un top cu cele mai bune locaţii Airbnb din lume, mai ales că avem gusturi atât de diferite, dar am căutat să le vedem pe cele mai populare dintre ele şi ce anume le face atât de căutate.

Casa din copac, Bali

Aflată la numai 3 minute distanță de plajă, această casă cu piscină privată și grădină, aflată într-un paradis tropical, s-ar putea să te țină mai departe decât îți imaginezi de nisipul de pe malul oceanului. Poți admira răsăritul direct de pe verandă, dar și palmierii ce împrejmuiesc proprietatea și o bucată din apa oceanului. Este o casă pentru doar 2 persoane, așa că o poți lua în calcul pentru o escapadă romantică sau pentru o vacanță liniștită cu un prieten sau o prietenă, departe de agitație, stres și poluare. Iar o noapte de cazare cu tot cu taxele aferente ajunge la 100 de euro, ceea ce nu e deloc scump dacă pui în balanță tot ceea ce primești la schimb.

Balian Treehouse, foto: airbnb.com

Casa Caracol, Isla Mujeres, Mexic

Dacă ai visat vreodată că ai putea trăi într-o scoică, acum ai ocazia. Cea mai faimoasă casă-scoică din lume este pe Airbnb și te transpune într-o lume exotică, dar luxoasă și sigură. Are 2 dormitoare la dispoziție și o a treia căsuță de închiriat, opțional, în caz că mergi cu un grup mai mare în vacanță. Are și o piscină, peste stradă este oceanul, iar cea mai frumoasă plajă de pe insulă, este la numai 15 minute distanță de mers cu mașina de golf. Pentru 4 oaspeți casa se închiriază cu 300 de euro cu toate taxele incluse.

Caracol House, foto: airbnb.com

Skylodge Adventure Suites, Urubamba, Peru

Acesta nu este chiar un loc pentru toată lumea, dar este unul dintre cele mai spectaculoase locuri de cazare pe care îl poți găsi. O capsulă transparentă ce atârnă de vârful unui munte din Valea Sacră, în Peru, îți poate face inima să bată mai tare decât de obicei, dar îți va da ocazia să te bucuri de o priveliște de vis asupra văii considerată magică de către localnici și îți va fi greu să adormi cu vedere la mii de stele strălucitoare. Accesul nu e însă pentru cei mai comozi oameni. Trebuie să urci 400 de metri prin Via Ferrata, un traseu montan provocator care-și ajută turișii cu ancore, șufe metalice și chiar tiroliene. Odată ce ai ajuns acolo însă te vei bucura de imagini spectaculoase, o cină gourmet și un mic dejun copios. O experiență aici, cu transport din Cuzco și ghid bilingv costă 450 de euro pentru o persoană.

Skylodge Adventure Suites, foto: airbnb.com

Underground Hygge, Orondo, SUA

Dacă am dormit cu ochii în stele putem coborî acum mai mult decât cu picioarele pe pământ pentru o altă experiență fabuloasă. Casa construită în pământ, pe malul râului Columbia, te introduce pe tărâmul hobiților, oferindu-ți însă experiența de confort daneză și norvegiană, una ce este tot mai frecvent preluată și de oameni din alte culturi. Este tot un loc de mers în doi, dar e important să știi că accesul de la parcare până la căsuță presupune o urcare de aproximativ 100 de metri care te pune puțin la încercare, iar pe timpul iernii accesul este imposibil dacă nu ajungi acolo cu o mașină 4×4. Cum magia și accesul în lumea poveștilor costă, și o noapte de cazare aici este 520 de euro.

Underground Hygge, foto: airbnb.com

Insulă privată, Fraena, Norvegia

Nu avea cum să lipsească din lista cu cele mai bune locaţii Airbnb din lume experiența de a avea o insulă privată doar pentru tine și asta pentru numai 82 de euro pe noapte cu toate taxele incluse. E adevărat, nu vei găsi lux în cabana ce poate adăposti 2 oaspeți, ci mai degrabă o experiență rustică în cel mai adevărat sens al cuvântului. Nu ai apă curentă, nici electricitate și cu siguranță nici wi-fi, iar toaleta este, da, afară. Dar dacă nu te deranjează naturalețea, cu siguranță vei găsi absolut fermecător acest loc atât de aproape de natură și atât de izolat de zgomotul lumii moderne. Oceanul Atlantic te așteaptă la pescuit sau la plimbări cu barca pregătită special pentru turiști, dar ține minte că acolo este obligatoriu prin lege să porți veste de salvare.

Fraena, Norvegia; foto: airbnb.com

Secluded Intown Treehouse, Atlanta, SUA

Ne întoarcem la casele din copac, dar de această dată mergem în Atlanta unde vom descoperi cea mai populară proprietate din lume de pe Airbnb timp de 2 ani consecutiv. Poți dormi, la propriu, cu capul între frunzele copacilor, iar singurul zgomot care te va însoți în această vacanță este cel al păsărilor. Sunt 3 căsuțe interconectate prin podețe din lemn, fiecare dintre ele având o temă predefinită: Minte, Spirit, Trup, iar dacă vii aici cu prietenii vă veți putea aduna toți în livingul de la parterul uneia dintre ele, astfel încât serile vă vor fi aromate și de discuțiile și râsetele în grup. Prețul pe noapte pentru o căsuță de 2 persoane este de 430 de euro cu toate taxele incluse, dar cum spuneam și mai devreme, este o locație populară așa că trebuie să faceți rezervare cu mult timp înainte. De exemplu, dacă vreți acum să închiriați o căsuță pentru 2 nopți primele locuri libere le găsiți în noiembrie 2021.

Secluded Intown Treehouse, foto: airbnb.com

Secluded AirShip, Scoția

Tot pe lista cu cele mai bune locaţii Airbnb din lume și cele mai populare, în egală măsură, se află și această navetă spațială care nu te va duce în afara pământului decât cu gândul. Cu vedere panoramică, clădirea construită din aluminiu poate găzdui 2 persoane și oferă toate condițiile pentru o vacanță lipsită de griji, inclusiv un birou pentru scris în cazul în care peisajul te inspiră suficient încât să scoți la suprafață scriitorul sau poetul din tine. Casa se închiriază pentru sejururi de cel puțin 3 nopți, prețul fiind de 200 de euro pe noapte. Și în acest caz rezervările se fac cu cel puțin un an înainte.

Secluded Airship, foto: airbnb.com

Castelul Wilton, Irlanda

Mulți dintre noi am visat să experimentăm viața la castel, iar cu Airbnb este posibil chiar și acest lucru. Situat în apropiere de apele râului Boro, la aproximativ 2 ore distanță de Dublin, castelul Wilton are o istorie de aproape 800 de ani, când a fost ridicat primul turn de apărare în zonă. De la dueluri cu pistoale și incendii la război civil și confiscări, castelul le-a văzut pe toate, iar acum își trăiește probabil cele frumoase și pașnice vremuri. 7 dormitoare sunt puse la dispoziția oaspeților, o grădină imensă și păduri răcoroase și poți alege să iei doar o cameră sau să-l împarți cu prietenii. 1420 de euro costă o noapte în care castelul și angajații săi îți vor fi la dispoziție. Nu sună prea rău dacă stai să te gândești că sunt hoteluri în care o cameră costă mai mult de atât.

Wilton Castle, foto: airbnb.com

Igloo, Pelkosenniemi, Finlanda

Parcă se simțea nevoia pe lista cu cele mai bune locații Airbnb din lume și de o cazare într-un igloo, așa e? Ei, există și așa ceva și îl poți avea la prețul de 130 de euro pe noapte, prețul fiind pentru o persoană. Igloo-ul poate adăposti însă până la 4 oameni, iar la banii ăștia nu primești doar un igloo cu pat confortabil și sac de dormit călduros, ci și vedere la aurora boreală. Și pentru cei care nu cred că pot rezista o noapte întreagă la temperaturile sub 0, există întotdeauna o așa-numită variantă de avarie, un apartament încălzit în care puteți intra oricând considerați că totuși cazarea la igloo nu era pentru voi.

Igloo, Finlanda; foto: airbnb.com

Bird Island, Belize

După atâta frig ni s-a făcut poftă de un pic de lenevit la plajă, așa că mergem pe o altă insulă privată, de această dată în Belize. Este o cabană potrivită pentru 6 oaspeți și oferă nu doar exclusivitate pe insulă, dar și o priveliște spectaculoasă la unul dintre cele mai frumoase schelete de corali din Belize. Întreaga locație costă 1132 de euro pe noapte pentru 6 oaspeți și aveți la dispoziție nu doar dormitoarele și terasele, dar și o plajă cu bar doar pentru voi.

Bird Island, foto: airbnb.com

Bubble Tent, Bali

Tot se vorbește frecvent de faptul că trăim în niște bule, măcar să stăm într-una frumoasă. Iar în Bali este unul dintre cele mai spectaculoase corturi din lume, cu vedere panoramică la stele și peisaje tropicale. Sigur, locul e complet nerecomandat celor lipsiți de romantism pentru că ar putea fi considerat mult prea mult. Nu de alta, dar ca să dormi sub stele cu iubitul sau iubita, să ai leagăn și un telescop la dispoziție, duș în aer liber și un pat suspendat cu vedere la copacii din junglă, ai nevoie de mai multă disponibilitate emoțională decât financiară. O noapte într-un astfel de paradis costă 90 de euro.

Bubble Tent, foto: airbnb.com
Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO