Care sunt cele mai frumoase plaje din Europa? - LIFE.ro
Mergi la conținut

Care sunt cele mai frumoase plaje din Europa?

Unde plecăm vara aceasta? Deja am început să visăm la soare şi la mare. Ne imaginăm cum ne bronzăm şi înotăm într-o apă cristalină. Aşa că noi vă ajutăm să vă alegeţi destinaţia perfectă. Descoperim împreună cele mai frumoase plaje din Europa.
Share this article

Unde plecăm vara aceasta? Deja am început să visăm la soare şi la mare. Ne imaginăm cum ne bronzăm şi înotăm într-o apă cristalină. Iar atunci când ne relaxăm pe plajă, ne bucurăm de un cocktail şi de o carte bună.

Gata! Este timpul să ne gândim la concediul de anul acesta. Mai ales că odată cu apariţia ghioceilor, ne apucă şi dorinţa de a ieşi din casă şi de a pleca în lume. Şi unde mai bine dacă nu la plaja. Aşa că noi vă ajutăm să vă alegeţi destinaţia perfectă. Descoperim împreună cele mai frumoase plaje din Europa.

PORTUGALIA

Cele mai frumoase plaje din Europa
Cele mai frumoase plaje din Europa – Tróia Galé, lângă Lisabona

 

La aproximativ o oră în sud de capitala Portugaliei, plaja Tróia Galé impresionează prin nisipul ei alb. Se poate ajunge aici foarte uşor cu feribotul din Setúbal. În plus, dacă alegi această plajă vei avea foarte mari şanse ca până la ea să te întâlneşti şi cu delfini. Te vei bucura de linişte şi de o privelişte minunată şi asta pentru că vei avea în faţa nu doar oceanul, ci şi munţii Arrábida. Aici apa este foarte calmă şi numai bun pentru înotat. În plus, dacă vrei să faci scufundări o să te întâlneşti cu foarte mulţi peştişori coloraţi. Iar soarele este mai puternic aici, aşa că o să te bronzezi perfect (evident, ai grijă la ce orele te expui la soare şi ce cremă de plajă foloseşti). Iar dacă vrei să stai aici, o noapte de cazare în luna iunie, pe Booking, costă vreo 500 de lei.

Tip de plajă: cu nisip

Salvamar: da

Cafenele/restaurante: da

Cele mai frumoase plaje din Europa – Samoqueira, Alentejo

Dacă vrei ceva mai liniştit, dar şi mai sălbatic, atunci poţi să dai o fugă în nordul sătucului Porto Covo (clar de vizitat dacă ajungi în Portugalia). Samoqueira este o plajă micuţă într-un loc în care vezi peste tot stânci şi roci cu forme incredibile. O să ai parte de foarte multă linişte. Şi, în funcţie de maree, se pot forma lagune pe care copii vor vrea să le exploateze. În plus, plaja este la vreo 500 de metri de campingul din Porto Covo, unde vei găsi loc de campare de la 12 eur/noapte sau bungalou de la 50 eur/noapte.

Tip de plajă: cu nisip

Salvamar: nu

Cafenele/restaurante: nu

Cele mai frumoase plaje din Europa
Cele mai frumoase plaje din Europa – Culatra, Algarve

 

Dacă ajungi în Portugalia, trebuie să dai neapărat o fugă şi în zona Algavre. Iar una dintre plajele cu nisip auriu din această zonă este Culatra, o zonă emblematică datorită comunităţii de pescari. Se poate ajunge aici cu feribotul din Olhão şi Faro. Deci destul de uşor, având în vedere că Faro este un #mustsee al zonei Algarve şi al întregii ţări. În zona lagunei vei găsi foarte multe bărci ale pescarilor. Iar pe lângă ocean te poţi bucura de un peisaj frumos construit de dunele de nisip.

Tip de plajă: cu nisip

Salvamar: nu

Cafenele/restaurante: MarAmais

Cele mai frumoase plaje din Europa – SPANIA

Cele mai frumoase plaje din Europa
Cele mai frumoase plaje din Europa – Playa de Carnota, Galicia

 

Poate cea mai frumoase plajă din zona Galiciei, Playa de Carnota pare a fi o bucată de lună. Departe de orice zonă urbană, aceasta are dune de nisip incredibil de alb, mlaştini de sare şi o privelişte dominată de ocean şi de munţi. Plaja nu este tocmai frecventată de turişti şi nici măcar de localnici, aşa că ai putea să ai şansa să te bucuri de ea doar tu şi cei dragi ţie. Poţi ajunge aici cu maşină, însă nu vei avea foarte multe facilităţi (magazine sau duşuri). La Playa de Carnota trebuie neapărat să mănânci la A Morosa (oricum nu o să ai alte variante) şi să încerci zamburiñas (scoici) sau chipirones (baby calamar).

Tip de plajă: cu nisip

Salvamar: nu

Cafenele/restaurante: A Morosa

Playa de Calblanque, Murcia

La jumătate de oră de mers cu maşina de Cartagena, Playa de Calblanque este parte dintr-o rezervaţie naturală care a fost declarată zonă protejată în 1987 datorită faunei şi florei sale. Pescăruşii convieţuiesc cu pescarii. Apa este cristalină, iar priveliştea este incredibilă – imaginează-ţi o zonă în care vezi doar nisip de culoarea ocrului şi dealurile verzi. Şi, în plus, sper deosebire de multe plaje de la Marea Mediterană, Calblanque nu este niciodată plină.

Tip de plajă: cu nisip

Salvamar: 11am-8pm

Cafenele/restaurante: nu

Los Genoveses, Almería

Plaja îşi ia numele de la o flotă Genoveză care a ajuns în această zonă în 1147 pentru a-l ajuta pe regele Spaniei Alfonso VII să cucerească oraşul maur Almería. Los Genoveses se întinde pe mai mult de 1km şi este împrejmuit de dune de nisip auriu. Apa este cristalină şi foarte calmă. În plus, nu există clădiri, baruri sau alte obstacole care să stea în calea relaxării tale. Se poate ajunge aici cu maşina, mai puţin în lunile iulie şi august atunci când majoritatea celor care vin aici o fac cu autobuzul sau pe jos.

Tip de plajă: cu nisip

Salvamar: nu

Cafenele/restaurante: nu

ITALIA

La Scala dei Turchi, lângă Agrigento, Sicilia

La Scala dei Turchi, litoralul de calcar pare să fi fost bătut de soare şi de vânt, astfel încât acum să fi luat forma unei scări naturale care duce exact spre marea albastru-verde. Această plajă este una dintre minunile arhitecturii naturale şi merită, fără doar şi poate, o vizită. Să îţi iei foarte multă apă pentru că soarele este foarte puternic şi să nu uitaţi nici de mâncare sau gustări, pe plajă nu o să găsiţi niciun magazin.

Tip de plajă: stâncoasă

Salvamar: nu

Cafenele/restaurante: nu

CROAŢIA

Pupnatska Luka, Korčula

Pe coasta de sud a zonei Korčula se află numeroase plaje, iar una dintre cele mai spectaculoase este Pupnatska Luka, o zonă dominată de stânci şi apă. Plaja este una foarte liniştită cu pietriş alb şi apă cristalină. Ai putea avea senzaţia că eşti ca într-un acvamarin. Dacă ajungi aici, la prânz să te duci la terasa Konoba Mijo şi să mănânci salată de caracatiţă.

Tip de plajă: cu pietriş, zonă stâncoasă

Salvamar: nu

Cafenele/restaurante: Konoba Mijo

GRECIA

Gramvousa, Amorgos

Amorgos este o insulă în estul Cyclades, acolo unde Luc Besson a filmat The Big Blue. Zona are, poate, cea mai cristalină apă din Grecia. Ajungi la Kalotaritissa, iei apă rece şi ceva plăcinte cu brânză (neapărat să îţi iei provizii pentru că acolo nu o să ai de unde) şi le spui barcagiilor să te ducă la Gramvouasa, o mică insuliţă deşertică la 10 minute distanţă. Odată ajunşi aici te poţi bucura de o zi întreagă de linişte, apă minunată şi privelişti încântătoare.

Tip de plajă: cu nisip

Salvamar: nu

Cafenele/restaurante: nu

Citeste si: Stațiunile cu cele mai late plaje din România. Ce alegi pentru vara aceasta?

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora