Stațiunile cu cele mai late plaje din România. Ce alegi pentru vara aceasta? - LIFE.ro

Căutare

Share this article

În lunile călduroase de vară, litoralul românesc este neîncăpător, iar plajele arhipline. Nu e de mirare că autoritățile au luat decizia de a mări câteva dintre ele. Dacă sunteți în căutarea unor plaje mari, cu nisip fin, frumos amenajate și cu intrare lina în apă, iată care sunt stațiunile cu cele mai late plaje din România:

Stațiunile cu cele mai late plaje din România: Mamaia

Mamaia, cea mai celebră stațiune de pe litoralul românesc, este atât de apreciată și datorită plajei sale. Cu o lungime de 8 km și o lățime de circa 200 m, plaja din Mamaia este, poate, cea mai îngrijită de pe întreg litoralul. Plaja este mai îngustă în partea de sud, însă se lărgește spre nord, acolo unde se găsesc toate hotelurile de lux.

sursa foto: istock

Amenajată cu șezlonguri și umbreluțe, cu baruri care oferă băuturi alcoolice și răcoritoare, plaja din Mamaia este una dintre cele mai animate din Europa. În sezon, prețul unui șezlong pleacă de la 25-30 de lei. Intrarea în apă este lină, nisipul este fin, așa că plaja din Mamaia este ideală pentru familiile cu copii mici. În zona de cluburi este însă “teritoriul” tinerilor petrecăreți.

Stațiunile cu cele mai late plaje din România: Constanța, plaja Modern

Plaja Modern din Constanța este una dintre cele mai late de pe litoralul nostru, fiind însă preferată mai mult de localnici. Însă în lunile fierbinți de vară, plaja este plină și de turiști veniți din toată țara la mare. Este o plajă bine amenajată, la care se ajunge coborând treptele de pe Faleză Modern, un loc perfect pentru plimbări pe timp de seară. Plaja Modern are o lățime de 100-200 m, are nisip fin, iar intrarea în apă este lină, având o adâncimă mică câțiva zeci de metri.

Stațiunile cu cele mai late plaje din România: Năvodari

În continuarea plajei de la Mamaia se afla plaja de la Năvodari, la fel de lată, însă ceva mai liniștită și poate o idee mai puțin populată. În ultimii ani însă, stațiunea Năvodari s-a dezvoltat foarte mult, din ce în ce mai mulți turiști preferând-o în locul agitatei Mamaia. Și aici sunt terase, baruri, șezlonguri cu umbreluțe, se practică sporturi nautice, fiind o plajă cu unele zone mai liniștite, iar altele mai animate.

Stațiunile cu cele mai late plaje din România: Venus

În ultimii ani, stațiunea Venus a reintrat în preferințele românilor și asta în special hotelurilor “de lux” construite acolo. Familiștii preferă în mod deosebit această stațiune cu hoteluri baby friendly, dar și cu o plajă mare, de 1,2 km lungime și 200 m lățime.

Stațiunile cu cele mai late plaje din România: Saturn

Plaja stațiunii Saturn se întinde între Mangalia și Venus, lățimea variind în funcție de zone, însă ajunge până la 150 m în unele locuri. Intrarea în apă se face relativ lejer.

 

 

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO