Books
Carte de vacanţă despre o olimpiadă în bibliotecă
Pentru că e vacanţă şi pentru că ne mai despart doar două zile de Olimpiada de la Rio îţi propunem o carte care să îi captiveze pe cei mici şi…
Ioana Culea
|Reading time: 2 mins
Pentru că e vacanţă şi pentru că ne mai despart doar două zile de Olimpiada de la Rio îţi propunem o carte care să îi captiveze pe cei mici şi…
Ioana Culea
|Reading time: 2 mins
Share this article

Pentru că e vacanţă şi pentru că ne mai despart doar două zile de Olimpiada de la Rio îţi propunem o carte care să îi captiveze pe cei mici şi care să îi introducă în spiritul competiţiei.

„Olimpiada din biblioteca domnului Lemoncello”, continuarea bestsellerului New York Times „Evadare din biblioteca domnului Lemoncello” de Chris Grabenstein (Editura Corint Junior, colecţia Aventură şi mister, 2016, traducere din limba engleză de Cătălin Georgescu), jonglează abil cu enigmele, indiciile şi surprizele pe gustul copiilor cu vârste de peste 9 ani. Povestea este numai bună pentru o vacanţă plină de adrenalină: domnul Lemoncello a invitat mai multe echipe din toată America să concureze la prima Olimpiadă din … Bibliotecă. Totul e distractiv şi lin până când din bibliotecă încep să dispară cărţile şi micii concurenţi nu mai pot duce probele la bun sfârşit: trebuie să dezlege un mister mai adânc decât şi-au închipuit vreodată. De aici înainte, Olimpiada nu va fi doar un joc, iar alegerea campionilor va depinde în primul rând de rezolvarea misterului. Iar probleme vor consta nu doar dintr-un test de cultură generală, ci mai ales dintr-un test al prieteniei şi al spiritului de echipă.

Iar pentru copiii care sunt curioşi şi pasionaţi de aventura domnului Lemoncello, povestea face un pas în realitate. În perioada 18 iulie – 30 august, colecţia Aventură şi mister desfăşoară campania Cortul cu mistere, prin care ajunge în tabere de aventură pentru a construi cu copiii aflaţi în vacanţă poveşti fascinante în cadrul atelierelor de storytelling.

Books
Share this article