Căutare

Share this article

Cea de-a 75-a gală de decernare a premiilor Globurile de Aur a avut loc duminică seară la Los Angeles, remarcându-se prin premierea unor producţii care au avut în rolurile principale actriţe dar şi prin exprimarea, prin vestimentaţia neagră pe care au adoptat-o vedetele, a unui puternic mesaj împotriva abuzului sexual.

Aşa cum preconizau mulţi, producţiile ”Big Little Lies” şi „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri” au fost câştigătoarele serii, ambele primind patru statuete. ”Big Little Lies” a fost numită „cea mai bună miniserie”, cu Nicole Kidman primind trofeul pentru „cea mai bună actriţă în rol principal”, cu Laura Dern, pentru „cea mai bună actriţă în rol secundar”, şi Alexander Skarsgard, pentru „actor în rol secundar”; „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri” a fost recompensată cu Globul de Aur pentru ”cel mai bun film la categoria dramă”, celelalte recompense vizând premiul pentru ”cel mai bun scenariu” acordat lui Martin McDonagh, ”cea mai bună actriţă într-o dramă” (Frances McDormand), şi premiul pentru ”cel mai bun actor într-un rol secunbdar” (Sam Rockwell).

Guillermo del Toro a fost desemnat ”cel mai bun regizor” pentru filmul „The Shape of Water”, povestea stranie de iubire dintre o femeie mută şi un monstru reptilian.

„Lady Bird”, regizat de Greta Gerwig, a fost considerat ”cel mai bun film la categoria comedie sau musical”, cu Saoirse Ronan primind premiul pentru ”cea mai bună actriţă într-un musical sau comedie”.

The Disaster Artist”, al lui James Franco, nu a trecut nici el neobservat, James Franco, care interpretează rolul unui regizor lipsit de talent, a obţinut premiul pentru ”cel mai bun actor într-un film comedie sau musical”.

The Handmaid’s Tale”, care spune povestea unei lumi distopice în care femeile fertile devin sclave sexuale, a fost declarat ”cel mai bun serial dramatic”, în timp ce Elisabeth Moss a fost numită ”cea mai bună actriţă într-un serial dramatic”.

Cel mai bun actor principal într-un serial dramatic” a fost primit de Sterling K. Brown, pentru rolul din „This Is Us”, Gary Oldman a fost desemnat ”cel mai bun actor într-o dramă” pentru rolul din „Darkest Hour”, Ewan McGregor a fost premiat la categoria „cel mai bun rol într-o miniserie sau film de televiziune”, pentru „Fargo”, iar „The Marvelous Mrs. Maisel” a fost considerat cel mai bun serial de comedie sau muzical.

In the Fade”, regizat de Fatih Akin, a fost numit de Asociaţia Presei Străine de la Hollywood ”cel mai bun film străin” iar animaţia „Coco” a primit premiul pentru ”cel mai bun film de animaţie”, iar vedeta de televiziune Oprah Winfrey a fost recompensată cu premiul „Cecil B. DeMille”.

Lista completă a câştigătorilor celei de-a 75-a ediţii a Globurile de Aur o puteţi vedea pe bbc.com.

read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO