Cât câștigă un antrenor de fitness? - LIFE.ro
Mergi la conținut

Cât câștigă un antrenor de fitness?

Share this article

Cât câștigă un antrenor de fitness depinde foarte mult de nivelul său de experiență, de sala la care lucrează și de impresia pe care o face clienților.

Bine sau mai puțin bine, majoritatea oamenilor sunt preocupați de felul în care arată. Fie că vor să aibă niște corpuri perfecte, cu mușchii sculptați ca din Photoshop, fie că vor să facă sport pentru a-și menține sănătatea corporală sau ca să slăbească, sălile de fitness sunt tot mai mult pe listele de priorități ale românilor. Iar un antrenor personal de fitness este tot mai căutat de cei care fac sport.

Poate ai văzut și tu prin parcuri sau prin sălile de fitness oameni antrenați de către un antrenor personal. Ei bine, a fi antrenor personal de fitness este un job în sine și, se pare, unul destul de profitabil.

Ce trebuie să facă și cât câștigă un antrenor de fitness?

În primul rând, ca să ajungi antrenor de fitness nu este chiar așa de ușor, de unde probabil și nevoia unor venituri mai mari. Se cer studii în domeniu, iar asta înseamnă absolvirea Facultății de Educație fizică și sport. Mai apoi se cere un atestat de antrenor de fitness, ceea ce înseamnă înscrierea și participarea la niște cursuri, iar apoi examinarea finală. Evident, nu toți antrenorii de fitness au trecut prin acest proces. Unii dintre ei poate au bifat doar următoarele calități: sunt foarte bine pregătiți din punct de vedere fizic (mai pe românește au un corp perfect), au conștințe despre alimentație sănătoasă și despre activitatea fizică potrivită fiecărei situații, dar au și carismă și sunt apreciați de clienți.

Trebuie să știi că există mai multe tipuri de antrenori de fitness: cei care au avut norocul să fie acceptați la unul dintre marii jucători de pe piață în domeniul serviciilor sportive, precum WordClass sau Stejarii Country Club, și acei antrenori de fitness care lucrează la sălile de sport din cartiere.

De obicei, un antrenor de fitness are un salariu fix de câteva sute până la 2-3000 de lei, iar restul, asemenea oamenilor de vânzări, se completează din comision.

Cei care lucrează pentru marile companii ajung să câștige câteva mii de euro pe lună, cei mai buni primind jumătate din prețul plătit de client pe ora de fitness.

Ceilalți, cei care nu au ajuns în  astfel de poziții de top, primesc un mic comision din partea sălii la care lucrează și își suplimentează veniturile cu banii pe care îi primesc acordând servicii individuale – aceia care antrenează în parc.

Citește și:

Cât  câștigă un psiholog? Dar cât te costă să ajungi să câștigi salariul unui psiholog?

Conform wallstreet.ro, jobul de antrenor de fitness este unul sănătos și bine plătit.  Într-un interviu acordat publicației respective, managerul Stejarii Country Club susținea că un antrenor bun de fitness poate câștiga până la 5000 de euro pe lună. Pentru asta are nevoie de o pregătire deosebită, 8-10 ore de muncă pe zi și foarte multă carismă.

Cât câștigă un antrenor de fitness și de ce sunt dispuși românii să plătească atât?

Veniturile unui antrenor personal de fitness din România pot să fie mai mari decât cele ale unuia din Germania, de exemplu. De ce? Pentru că în țările occidentale sportul nu este ceva nou, este ceva ce a intrat în rutina oamenilor. La noi, încă se pune foarte mare accent pe componenta socială a sportului.

Există anumite categorii sociale care își petrec mare parte din timpul liber la sala de sport, din nevoia și dorința de a arăta bine și de a fi sănătoși.

Un antrenor de fitness nu este doar pentru oamenii bogați. A-ți lua un instructor personal înseamnă a valorifica necesitatea ta și a conștientiza că trebuie să te lași pe mâna unui specialist.

Share this article

Pe aceeași temă

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora