fbpx

Căutare

Share this article

De la fascinanții munți ai Patagoniei la zone de deșert, păduri tropicale sau ghețari impresionanți, Argentina este o țară care impresionează cu frumusețile sale naturale. În plus, în Argentina se află una dintre cele șapte minuni ale lumii: cascadele de pe Iguazu, un obiectiv de neratat. Dacă mai adăugăm și mixul de culturi pe care îl întâlnim în această zonă a lumii, superba capitala Buenos Aires, un oraș complex și plin de personalitate, nu trebuie să ne mire că Argentina este una dintre cele mai vizitate țări de pe planetă. Dar cât costă o vacanță în Argentina? Mulți spun că acum este momentul să mergi în această țară: de anul trecut Argentina trece printr-o perioadă de inflație, iar prețurile au scăzut foarte tare.

Vezi și: Cât costă o vacanță în Seychelles, paradisul din Oceanul Indian

Dacă ai de gând să vizitezi Argentina, ai nevoie de o planificare serioasă a vacanței tale, pentru că distanțele între orașe și principalele obiective turistice sunt foarte mari. Drept urmare, vei petrece câteva ore bune în autobuze ca să ajungi dintr-un loc în altul.

A doua țară că mărime din America de Sud, după Brazilia, Argentina este un loc al diversității și al extremelor, care impresionează cu relieful și frumusețile sale naturale. În această țară se află atât cel mai înalt punct, dar și cea mai joasă altitudine din America de Sud: Cerro Aconcagua este cel mai înalt munte, iar Salinas Chicas, aflată la  40 m sub nivelul mării, reprezintă cea mai joasă altitudine de pe continent.

sursa foto: istock

Dacă ești un fan al sporturilor de iarnă, Argentina este locul ideal: în munții Anzi sunt câteva stațiuni de schi faimoase –  Las Lenas și San Carlos de Bariloche sunt două locuri extrem de apreciate.

Datorită mărimii sale impresionante (Argentina este a opta cea mai întinsă țara din lume), poți admira diverse peisaje și forme de relief pe parcursul călătoriei tale, de la munți semeți la deșert și până la junglă și stepă. Munzii Anzi sunt la granița cu Chile, iar în mijlocul țării este o zonă de câmpie – La Pampa. Fiecare zonă este unică și are ceva special de vizitat. Zona Patagonia este una dintre atracțiile acestei țări, cu cele mai impresionante peisaje.

Deși distanțele sunt mari, nu este greu să ajungi de la un obiectiv turistic la altul, pentru că Argentina are un sistem de transport bine pus la punct. Transportul se face, în mare, cu autobuzul, dar există și câteva trenuri care leagă principalele orașe. Ca truc pentru a mai salva niște bani, poți face călătoriile mai lungi pe timpul nopții, ca să păstrezi banii de cazare. Poți lua și avionul, însă acest lucru necesită rezervare mai din timp, ca să fii sigur că găsești bilete.

Atunci când îți planifici cât costă o vacanță în Argentina, din păcate nu poți fi prea precis: din cauza inflației prin care trece această țară, prețurile se schimbă drastic de la o lună la alta. În sudul țării, spre Patagonia, sunt cele mai mari prețuri, pentru că este mai costisitor să trăiești într-o zonă mai izolată și rece.

 

 

 

 

 

Cât costă o vacanță în Argentina: biletul de avion

Una dintre cele mai mari cheltuieli o reprezintă biletele de avion. Ca să ajungi de la București în Buenos Aires costă cât o vacanță all inclusive într-o țară europeană sau chiar și într-o destinație mai exotică. Astfel, poți da pe  biletele de avion între 800 și 1200 de euro.

Cât costă o vacanță în Argentina: cazarea

În Argentina se găsește cazare pentru orice buget: de la hosteluri la pensiuni și hoteluri de lux sau chiar ferme, pentru o experiență autentică. La o simplă căutare pe booking.com, găsești cazări în Buenos Aires la hoteluri de patru stele cu prețuri de la 35 de euro pe noapte până la 150 sau 200, deci ai o mulțime de variante excelente, în funcție de buget. Și în Patagonia prețurile sunt similare, iar în timpul sezonului de vârf acestea cresc cu 15%.

Mulți turiști preferă să își ia măcar câteva nopți de cazare la o fermă argentiniană, însă aici prețurile sunt destul de mari. Ai însă mese tradiționale incluse și excursii în zonă. Poți plăti și 200 de euro pe zi pentru o experiență de lux la o astfel de fermă. Nu trebuie să te lași însă descurajat: există însă și oferte pentru bugete mai mici: de exemplu poți găsi cazare și cu 30 de euro pe zi.

Cât costă o vacanță în Argentina: mâncarea

Ca să îți faci o idee cât costă o vacanță în Argentina dacă vrei să mănânci la restaurant, trebuie să știi că o masă la all you can eat costă între 10 și 20 de euro, o masă deosebită la un restaurant frumos între 20 și 40 de euro, iar o masă simplă la un restaurant fără pretenții între 5 și 15 euro. O bere costă circa 2.5 euro, iar o sticlă de vin între 15 și 40 de euro.

Cât costă o vacanță în Argentina: transportul

O călătorie de o oră cu autobuzul costă în jur de 6 euro. Ca să îți faci o idee legat de cât vei cheltui pe transport, un bilet de autobuz între Buenos Aires și Puerto Iguazu, de 19 ore, costă între 100 și 120 de euro. Un bilet de autobuz între Buenos Aires și Bariloche (21 de ore) costă între 130 și 150 de euro.

Dacă îți rezervi din timp bilete de avion, acestea pot fi mai ieftine decât cele de autouz. De exemplu, un bilet de autobuz de la Bariloche la El Calafate costă în jur de 200 de euro, iar un zbor îl poți găsi cu siguranță mai ieftin (100-150 de euro).

În orașe poți folosi cu încredere taxiurile, însă pe distanțele mari nu rentează.

În Buenos Aires, cea mai bună variantă de deplasare o reprezintă metroul (un bilet costă circa 0.2 euro).

Cât costă o vacanță în Argentina: distracțiile

Intrarea într-un club: între 4 și 10 euro

Un cocktail în club: 4-7 euro

Un spectacol de tango, cu masă inclusă: 60-150 euro

Rafting in Bariloche: 30-50 euro

Un tur cu autobuzul turistic în Buenos Aires: 10-15 euro

Excursie la ghețarul Perito Moreno, doar autobuzul:17-20 euro; tur ghidat: 40 euro; tur care să cuprindă și cățărarea pe ghețar și croazieră cu barca – circa 120 euro.

O zi cu o ambarcațiune pe canalul Beagle – 24-40 euro.

 

 

read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO