Căutare

Share this article

Brazilia, cea mai mare țară din America de Sud, este și cea mai scumpă din această zonă a lumii. Faimoasă pentru orașele sale cosmopolite, ca Rio de Janeiro sau Sao Paulo, pentru celebrul Carnaval, pentru pădurile tropicale amazoniene, cascada Iguazu, pentru plajele sale superbe și pentru viața de noapte, Brazilia este o țară care merită toți banii. Cât costă o vacanță în Brazilia? Dacă te organizezi din timp, mai ales cu zborul, poți ieși chiar cu un buget decent din această aventură.

Vezi și: Cât costă o vacanță în Argentina, țara cu adevărate minuni ale naturii

Sunt puține țari care oferă atâtea experiențe unice, așa că efortul financiar va fi unul meritat. Gândește-te cum ar fi să vezi un meci de fotbal în Brazilia? Să faci plajă pe Copacabana sau să explorezi pădurea amazoniană… Foarte mulți turiști pe teritoriul Braziliei sunt genul “backpackers”, care aleg cele mai ieftine variante de cazare, la hosteluri în special, și mănâncă la localuri fără pretenții. Însă prețurile din Brazilia nu sunt “de speriat”, dimpotrivă, sunt asemănătoare cu cele din Europa de Est.

Evident, într-o țară atât de mare nu poți sta într-un singur loc, așa că o mare parte din buget se va duce pe transport. Cea mai ieftină și eficiență variantă, între orașe, este autobuzul. Dacă alegi cea mai scumpă variantă, te vei bucura chiar de confort. Pe tren nu prea te poți baza, pentru că nu acoperă o suprafață prea mare.

Ca să cheltuiești “cu cap”, este important să alegi bine perioada în care vrei să vizitezi Brazilia. Cea mai scumpă perioadă este cea din timpul Carnavalului de la Rio. Așa că dacă nu te interesează în mod deosebit acest Carnaval, evită-l! Între decembrie și martie e o perioadă bună, cu prețuri mai mici.

Când faci bugetul pentru cât costă o vacanță în Brazilia, trebuie să aloci o sumă importantă biletului de avion. Organizează-te din timp. De exemplu, pe vola.ro, în funcție de perioadă, găsești biletele către Rio de Janeiro cu prețuri între 580 de euro și 1800 de euro. Diferența este uriașă, așa că planificați-vă cu grijă orarul!

Cât costă o vacanță în Brazilia: mâncarea

Un blogger de travel scrie că prețurile la mâncare în Brazilia sunt asemănătoare cu cele din Polonia sau Ungaria, în principiu cu cele din Europa de Est. O masă îndestulătoare la un restaurant fără pretenții costă în jur de 5 euro. Dacă vrei o experiență mai deosebită, într-un restaurant mai frumos, plătești 15-20 de euro de persoană. Rio și Sao Paolo sunt mai scumpe la capitolul mâncare decât Amazonia sau orașele Manaus, Belém și Sao Luis. O bere costă între 50 de eurocenți și 2 euro, în funcție de locație.

Cât costă o vacanță în Brazilia: cazarea

De la hosteluri super ieftine la hoteluri de ultra lux, în Brazilia găsești orice, pentru orice buget. La o căutare rapidă pe booking.com, poți găsi super oferte și la patru stele, cu 40 de euro pe noapte, în Rio de Janeiro. Ca idee, nu trebuie să vă faceți griji prea mari legate de cazare, pentru că se găsesc variante decente pentru orice tip de buget.

 Cât costă o vacanță în Brazilia: transportul

O călătorie cu transportul în comun în orașe costă între 0.5 și 1.5 euro.

Avionul este o soluție bună pentru distanțele mai lungi, cum ar fi Sao Paolo – Manaus, Sao Luis – Rio de Janeiro sau Tabatinga (via Manaus) – Belém. Rezervat din timp, un zbor local costă circa 100-115  euro. Uneori, la curse mai lungi, și un bilet de autobuz poate ajunge la această sumă.

O variantă ar fi să parcurgi aceste distanțe noaptea, în autobuze cu aer condiționat. O oră cu un astfel de autobuz costa circa 2.20 euro, iar distanțele sunt destul de mari. E important să rezervi bilete cu cel puțin o zi în avans.

Cât costă o vacanță în Brazilia: ce alte cheltuieli mai sunt

Dacă ajungi în pădurea amazoniană (și ar fi bine să o faci!), trebuie să te gândești și la banii de feribot / croazieră, pe râul Amazon. Un blogger povestește că a dat pe o cabină complet echipată, cu aer condiționat, cu masă all inclusive, pentru două persoane, 250-300 de euro și spune că experiența a fost una senzațională. Acesta a mers pe ruta Manaus-Tabatinga.


Oricum, o croazieră pe Amazon poate costa de la câteva sute de dolari până la câteva mii, în funcție de cât durează și de condiții – lux/standard.

În jungla amazoniană se pot face excursii și se poate petrece și noaptea acolo. Un turist povestește că ales varianta all inclusive de cazare și a petrecut cinci zile de poveste, vizitând satele băștinașilor, pescuind, observând animale sălbatice etc. Toate excursiile, care au inclus transportul și ghid în engleză, au costat 500 de euro.

Un bilet la un meci de fotbal costă în jur de 8 euro, iar intrarea la cascada Iguazu 10 euro.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO