fbpx

Căutare

Share this article

Japonia este o țară fascinantă, cu o cultură bogată, cu tradiții și obiceiuri străvechi care s-au păstrat până în zilele noastre. De fapt, ce este cu adevărat fascinat este felul în care tradițiile se îmbină cu modernul. Tokyo, cea mai mare metropolă din lume, este exemplul perfect: acolo minunile tehnologiei moderne completează perfect spiritual tradițional japonez. Cât costă o vacanță în Japonia? Deși nu este o țară ieftină, se poate vizita și cu bani mai puțini. Dar din cauza distanței mari dintre România și Japonia prețurile la biletele de avion pot crește considerabil bugetul de călătorie. Prețul unui bilet de avion București-Tokyo pleacă de la 800 de euro, la care se mai adaugă diverse taxe.

Odată ce am cumpărat biletele de avion, trebuie să facem socoteala să vedem cât costă celelalte cheltuieli majore: cazarea, transportul, mâncarea și atracțiile turistice.

Citește și Cum a fost în vacanță cu Răzvan Pascu

 Cât costă o vacanță în Japonia: cazarea

Cum Japonia este o țară dezvoltată, și prețurile sunt destul de mari în general. Hotelurile în Japonia pot fi un pic cam scumpe, dar, ca în orice țară, există variante pentru orice buget.

Cea mai ieftină variantă este, desigur, cazarea la hostel. Dar într-un oraș ca Tokyo nici la hostel nu e chiar ieftin să stai, prețurile putând ajunge până la 50 de dolari pe noapte. În alte orașe, de exemplu Kyoto, costa ceva mai puțin.

La un hotel de 3-4 stele prețurile pe noapte sunt în jur de 115 dolari. Dacă vrei să salvezi ceva bani, poți opta pentru un hotel mai mic, într-o zonă mai mărginașă a orașului. Ttransportul public este foate eficient, așa că nu trebuie obligatoriu să te cazezi în zonele cu obiective turistice.

Citește și Sakura cu Răzvan Pascu: primul stop, Osaka

La hotelurile de 5 stele, prețurile pleacă de la 350 de dolari pe noapte pentru o cameră dublă, însă poți găsi și oferte mai bune, dacă vanezi, de exemplu booking.com.

Există și varianta Airbnb, unde poți găsi apartamente în zone bune la 100-150 de dolari pe noapte. Este o variantă de luat în calcul, care îți poate salva, per total, câteva sute de dolari.

O altă variantă de cazare este ryokanul, un fel de pensiune tradițională japoneză, prețurile variind între 80 și 400 de dolari.

Deși poate nu tocmai pe gustul europenilor, obișnuiți cu spații mai largi și cu un oarecare confort, mai puteți opta și pentru hotelurile-capsulă. Camerele sunt minuscule, cam de 2 metri lățime și un metru înălțime și costă între 30 și 75 de dolari de persoană pe noapte.

Cât costă o vacanță în Japonia: mâncarea

Mâncarea nu este chiar scumpă în Japonia, însă dacă ai de gând să mănânci la restaurante fancy cu siguranță îți va face o gaură în buget. În Japonia nu se oferă bacșiș la restaurant.

Există o mulțime de variante să mănânci bine și la buget redus. Dar cu atâtea bunătăți peste tot –  sushi, vita Kobe, takoyaki, okonomiyaki și multe altele –  cu siguranță se adună!

Majoritatea hotelurilor au micul dejun inclus, dar dacă vrei să mănânci prima masă a zilei într-o cafenea, de exemplu, așteaptă-te să plătești în jur de 10 dolari.

Un prânz îndestulător te poate costa 15 dolari, iar o cină 20, într-un local de nivel mediu.

Dacă te interesează prețurile la alimente în Japonia mai în detaliu, intră pe numbeo.com. 

 Cat costă o vacanță în Japonia: cât costă atracțiile turistice

sursa: istock

Deși Japonia are o mulțime de atracții turistice care sunt gratuite, tot sunt câteva la care trebuie să plătești. Intrarea la temple și muzee este destul de ieftină, însă dacă vrei să vezi un meci de sumo sau să intri  într-un parc tematic, atunci costurile vor fi mai mari. 120 de dolari este un buget decent pentru o persoană dacă alege doar muzele, templele și parcurile cele mai importante.

Tokyo Disney sau Universal Studios din Osaka îți pot face o gaură de câteva sute de dolari în buget.

Ca idee, intrarea în majoritatea templelor sau muzeelor  costă între 5 și 10 dolari.

Citește și Sakura cu Răzvna Pascu. Ceremonia Ceaiului

Cât costă o vacanță în Japonia: transportul public

În Japonia transportul public este excelent, însă scump. Există o mulțime de variante de transport, de bilete combinate sau abonamente. Dacă ai de gând să vizitezi mai multe orașe, atunci călătoria cu trenul este cea mai bună variantă.

Vezi și: Un tren de dormit japonez, cel mai luxos din lume?

Iată prețurile la tren, pentru 7, 14 sau 21 de zile, varianta “comună” și “de lux”:

7 zile –$265 / $350

  • 14 zile –$420 / $575
  • 21 zile –$540/ $755

Un abonament de o zi la metroul din Tokyo costa 7 dolari.

Citește și Sakura cu Răzvan Pascu: Geisha, mister şi tradiţie

 

read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO