fbpx

Căutare

Share this article

Situată în mijlocul Oceanului Indian, Mauritius este o țară insulară, aflată la 900 km de Madagascar. Peisajele paradisiace, plajele de vis, craterele vulcanice, lacurile spectaculoase, cascadele impresionante, resorturile de lux, dar și orașele pline de farmec transformă Mariuritius în destinația ideală de vacanță. Dar cât costă o vacanță în Mauritius? Nu este chiar cel mai ieftin loc în care să îți petreci concediul, numai biletul de avion plecând de la 600 de euro. Dar, cu puțină organizare și “vânat” de oferte, se poate ajunge la un buget decent pentru o vacanță într-o zonă atât de specială.

Cât costă o vacanță în Mauritius: când e cel mai bine să mergi

Cea mai bună perioadă în care să mergi în vacanță în Mauritius este din mai până în octombrie, când ai parte de cea mai bună vreme. Din noiembrie până în aprilie este foarte cald, cu multă umezeală. Este recomandat să eviți sezonul ciclonilor, care ține din ianuarie până în martie. De asememea, coasta de Est este de evitat în iulie și august, pentru că sunt vânturi foarte puternice.

Vezi și: Cât costă o vacanță în Seychelles, paradisul din Oceanul Indian

Dacă vrei totuși să profiți de prețuri mai bune, trebuie să mergi un pic în afara sezonului, când vremea este un pic mai călduroasă și umedă. De exemplu, poți opta pentru lunile septembrie – noiembrie / martie-mai, când sunt puține ploi si te poți bucura de mult soare.

Cât costă o vacanță în Maurițius: cazarea

Desigur, pentru o experiență de top în Mauritius un resort de cinci stele pe plajă este cea mai bună opțiune. Dar luxul se plătește scump și o noapte de cazare la un astfel de hotel de lux variază între 250 și 500 de euro pe noapte, în funcție și de ofertele pe care le găsești pe site-urile de rezervări, gen booking.com.

Dar in Mauritius se găsesc variante de cazare decente pentru orice buget. De exemplu, la un hotel / resort de trei stele prețurile variază între 70 și 200 de euro pe noapte, în funcție de faciltați.

Condiții foarte bune la prețuri și mai avantajoase găsiți dacă închiriați un apartament pe Airbnb – o cameră plecând de la circa 50 de euro pe noapte.

sursa foto: iStock

Cât costă o vacanță în Mauritius: transportul

Pe o insulă că Mauritius sunt atâtea de văzut și explorat. Dacă vrei să faci totul pe cont propriu, cea mai bună variantă este să închiriezi o mașină. Acest lucru te costă între 30 și 50 de euro pe zi. Poți angaja chiar și un șofer, dacă îți permiți. Parcarea pe insulă nu este însă gratuită și va trebui să cumperi un bilet de parcare din benzinărie.

Poți să închiriezi și un taxi pe o zi întreagă pentru explorat, însă prețurile variază foarte tare. Ca idee, acestea ar porni de undeva de la 40-50 de euro, dar depinde, desigur, de cât de mult mergi.

Nici călătoria cu autobuzul nu este o variantă rea. Dimpotrivă, e ieftin și destul de eficient. Poți alege linii express sau autobuze standard. Prețurile variază între 0.5 – 1 euro călătoria, iar șoferii sunt foarte prietenoși. Biletele pot fi cumpărate direct de la șoferi. Să le păstrați bine, pentru că se fac des controale.

Dacă vrei să închiriezi un scuter pe o zi, prețul variază între 13 și 19 euro pe zi.

Dacă vrei o excursie cu totul deosebită, poți închiria chiar și un elicopter: costă în jur de 500 de euro pe oră.

Cât costă o vacanță în Mauritius: bacșișul

Bacșișul nu este o practică obișnuită în Mauritius, așa că nu este nevoie să lași bani în plus la restaurant. Totuși, unele hoteluri au o taxă specială pentru astfel de servicii, care va fi trecută pe nota de plată.

sursa foto: iStock

Cât costă o vacanță în Mauritius: prețul “distracțiilor”

În funcție de preferințe, în Mauritius poți alege să faci o mulțime de activități sau excursii. De exemplu o vizită la Grădina Botanică te costă în jur de 8 euro, intrarea la un parc acvatic în jur de 12 euro, o excursie în larg cu o barcă cu fundul de sticlă, care include și snorkeling, pleacă de la 20 de euro de pesoană. O excursie de o zi pe coasta de est cu o ambarcațiune de mare viteză costa circa 100 de euro, care include și masa de prânz (un grătar pe barcă).

Mariurtius este recunoscut și ca un paradis al cumpărăturilor, așa că pentru 20 de euro poți apela la un tur organizat de shopping în cele mai importante magazine, piețe, buticuri etc.

Cât costă o vacanță în Mauritius: mâncarea

În Mauritius mâncarea nu este considerate scumpă, cel puțin comparativ cu Europa. De exemplu, o masă într-un restaurant fără mari pretenții te poate costa în jur de 7 euro. O masă de două persoane, cu trei feluri de mâncare, la un restaurant de nivel mediu costa circa 25-30 de euro. O bere locală costa 1.5 euro, un cappuccino 1.8 euro, o apă la 0.33 costă 0.6 euro.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO