Căutare

Share this article

Pentru că m-am gândit la o vacanță mai caldă în această iarnă, prima întrebare care mi-a venit în minte a fost: „Cât costă o vacanță în Tunisia?”.

Tunisia, aș spune că e o destinație destul de accesibilă, preferată de români, cu multe atracții turistice de oferit.

Plecând de la imaginea unei vacanțe de iarnă la căldură, am ajuns să urmăresc care sunt prețurile în Tunisia.

Vă spun de la început că aveți șansa să cumpărați un sejur complet de la una dintre agențiile de turism, iar acum, cu acest black friday, prețurile sunt chiar bune. Puteți merge o săptămână în Tunisia cu 350-400 de euro de persoană, bani în care aveți asigurată cazarea, toată mâncarea și transportul cu avionul.

Eu fiind genul care vrea să exploreze, vrea să intre prin toate ungherele și cotloanele unei destinații noi și a unei culturi noi, aș alege să-mi planific singură fiecare detaliu al unei vacanțe. Așa că m-am interesat cât costă o vacanță în Tunisia pornind de la prețurile fiecărui serviciu plătit.

Citește și:

Cele mai frumoase orașe din Africa

Cât costă o vacanță în Tunisia: transportul

Aici avem o mică problemă și sper să nu fie cea care ne face să ne răzgândim. Biletul de avion este cam scump. Și timpul de zbor cu escală este cam mare. Ei bine, ce să o mai lungim, avionul costă între 200 și 300 de euro de persoană, în funcție de cât de lungă va fi escala și de ora la care se zboară.

Iar dacă vorbim de transport, pentru a vedea cât mai multe locuri, ar fi indicat să închiriezi o mașină la destinație. Un preț decent pentru închirierea unei mașini este de aproximativ 150 de euro pe săptămână, iar costul combustibilului este de aproximativ 0,6 euro/litru.

Dacă alegi să te plimbi cu transportul în comun, acesta este relativ ieftin, dar nu de cea mai bună calitate a serviciilor. Îți poți lua un abonament de 10 euro pe săptămână și poți folosi cam orice autobuz.

Iar o cursă cu taxiul nu este deloc de speriat. Prețul pe kilometru este sub 0,5 euro, ceea ce ar trebui să fie o veste bună.

Cât costă o vacanță în Tunisia: cazarea

Cazarea, ca în oricare altă parte, depinde de calitatea serviciilor dorite. Cert este că la un hotel de 4-5 stele, cazarea nu depășește 100 de euro pe noapte, iar la un hotel de 3 stele este în medie 50 de euro pe zi. În momentul în care rezervi camera de hotel, fii foarte atent la toate review-urile și toate comentariile. Nu orice strălucește este bun!

Cât costă o vacanță în Tunisia: mâncarea și băutura

Cum probabil ai dedus până acum, prețurile în Tunisia nu sunt mari. E scump până ajungi acolo. O masă de două persoane la un restaurant de nivel mediu, cu trei feluri de mâncare, ajunge la 15 euro. Dar poți mânca cu mult mai puțin de atât. Din nou, trebuie să fii foarte atent la locul ales.

O masă la fast food ajunge la 2,5 euro de persoană.

Băutura este la fel de ieftină. O bere, fie de import, fie locală, costă aproximativ 1,30 euro, iar un cocktail la un local de lux nu sare de 10 euro.

Cât costă o vacanță în Tunisia: banii de buzunar

Dacă până aici a fost ieftin, ei bine, când vine vorba de turism, ca orice altă țară, prețurile obiectivelor turistice nu sunt chiar mici. Pentru a vizita cât mai mult și pentru a savura cât mai intens această cultură, se recomandă un buget de 30-50 de euro pe zi. În acest buget vor intra și suvenirurile pe care le vei cumpăra pentru cei dragi.

Așadar, dacă stăm să calculăm o medie a unei vacanțe de 7 zile în Tunisia, ajungem la un cost de 600-800 de euro de persoană. Se poate ajunge și la 1000-1200 de euro, dar deja ajungem la o vacanță de lux extrem de atractivă.

read
next
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO