Ghidul turistului: Ce trebuie să știi despre Tunisia - LIFE.ro
Mergi la conținut

Dacă intenționați să vizitați Tunisia, atunci trebuie să citiți acest articol și să descoperiți aceste sfaturi de călătorie, utile în Tunisia.

Mai jos sunt incluse răspunsuri la cele mai frecvente întrebări, cum ar fi „Tunisia este sigură pentru turiști?”, „Ai nevoie de viză pentru Tunisia?”, „Ai nevoie de bani numerar în Tunisia?” și multe altele.

Iată 7 lucruri pe care trebuie să le știi despre Tunisia, înainte de a introduce această țară în planurile tale de călătorii:

Ai nevoie de viză pentru a vizita Tunisia?

Cetăţenii români sunt exceptați de la obligativitatea obținerii vizei, indiferent de tipul de pașaport utilizat, pentru o perioadă legală de şedere de până la 90 de zile.

Autoritățile tunisiene au introdus o „Taxă pentru solidaritate” care trebuie plătită de către cetățenii tunisieni sau străini rezidenți în Republica Tunisiană la părăsirea teritoriului tunisian, în cuantum de 60 dinari tunisieni (aprox. 20 EUR). Această taxă de solidaritate nu trebuie achitată de către cetățenii străini nerezidenți (turiști).

Când este recomandat să vizitezi Tunisia?

Vă întrebați care este cel mai bun moment pentru a vizita Tunisia?

Ei bine, asta depinde de fapt de preferințele tale.

Dacă doriți o vacanță relaxantă în Tunisia, atunci cel mai bine este să vizitați Tunisia din iunie până în august. Temperaturile sunt ridicate, apa este caldă, așa că totul este pregătit.

Pe de altă parte, dacă doriți să vizitați diferite zone ale țării, ar putea fi mai bine să vizitați țara din aprilie până în mai sau din septembrie până în octombrie sau chiar noiembrie.

Ce trebuie să știi despre Tunisia: să ai mereu niște bani cash la tine

Deși este posibil să vă puteți folosi cardul în unele locuri, veți avea nevoie de numerar în multe locuri.

Dinarul tunisian este moneda oficială în Tunisia și cel mai bine este să aveți monedă pentru a plăti diverse bilete, mese, taxi, etc.

Tunisia

Vestea bună este că vă puteți folosi cardul în orașele mari în multe locuri, dar în orașele mai mici veți avea nevoie de numerar.

Asigurați-vă că schimbați dinarii care v-au mai rămas înainte de a părăsi țara.

Atenție: importarea sau exportarea monedei în/din Tunisia sau în afara acesteia constituie o infracțiune. Asta înseamnă că nu poți părăsi țara cu dinari tunisieni.

Atenție la îmbrăcăminte și la cultura locală

Tunisia este o țară islamică, așa că asigurați-vă că respectați tradițiile, obiceiurile, legile și religiile locale în orice moment.

Puteți purta costumul de baie în stațiunile de vacanță de pe coastă – iar plaja topless poate fi văzută ca o infracțiune.

Cu toate acestea, atunci când vizitați locuri religioase, diferite orașe sau sate îndepărtate, cel mai bine este să aveți umerii și picioarele acoperite și să purtați o bluză cu mâneci lungi.

Ce trebuie să știi despre Tunisia: Restricții de fotografie

Dacă doriți să faceți o fotografie în Tunisia, puteți face asta, dar asigurați-vă că, dacă fotografiați oameni, cereți mai întâi permisiunea.

Este interzisă fotografierea unităților militare și a clădirilor politice.

De asemenea, este interzisă folosirea unei drone. Dacă doriți să faceți asta, pentru a vă folosi drona în Tunisia, trebuie să solicitați și să obțineți o licență oficială.

Utilizați loțiune de protecție solară

Cu toții avem nevoie de lumina soarelui, dar trebuie și să ne protejăm.

Așa că asigură-te că folosești loțiune de protecție solară – poate chiar una anti-transpirație, pentru că va fi cald în Tunisia, mai ales în timpul verii.

Tunisia

Ce trebuie să știi despre Tunisia: Siguranța pe primul loc

Înainte de a merge în Tunisia, asigurați-vă că verificați avizul oficial de călătorie pentru țară. Evitați zonele nerecomandate – dacă sunt.

Infracționalitatea minoră este prezentă, așa că sunt recomandate sfaturile obișnuite de siguranță: nu purtați bijuterii strălucitoare, nu expuneți bani, nu mergeți singur mai ales noaptea, aveți grijă la portofel, carduri, telefon etc.

Citește și: Cât costă o vacanță în Tunisia?

Dacă vă întrebați dacă Tunisia este o țară sigură pentru turiști, veți vedea că avizul de călătorie subliniază potențialele atacuri teroriste. Cu toate acestea, sunt mulți turiști și călători care au vizitat țara și nu au întâmpinat probleme (puteți face o căutare online și vedeți câte articole pe această temă găsiți.)

Având în vedere amestecul cultural, arhitectura frumoasă, plajele minunate și orașele interesante, Tunisia devine o destinație de călătorie destul de tentantă.

Foto: Depositphotos.com

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora