Ce este dieta Rina și cu ce este diferită de alte diete? - LIFE.ro
Mergi la conținut

Dieta Rina, cunoscută popular sub numele de dieta de 4 zile sau dieta de 90 de zile, a câștigat rapid popularitate printre masele de oameni deoarece oferă o abordare viabilă și sănătoasă a unui plan de dietă menit să ducă la scăderea în greutate, într-o perioadă de trei luni.

Există o mulțime de planuri de control al greutății disponibile pentru cei care vor să ardă rapid grăsimile, însă dezavantajul lor este acela că odată ce încetezi să le mai urmezi, greutatea se întoarce la fel de repede precum a dispărut.

Dieta Rina se pare că este un regim alimentar care pare să fi avut o proeminență ridicată în rândul persoanelor fizice, precum și al experților în sănătate. Sunt mulți nutriționiști care recomandă în mod particular această dietă, luând în considerare beneficiile ei pe termen lung, dar și abordarea prietenoasă a corpului pentru a-l aduce în forma dorită.

Cei care au urmat această dietă susțin că motivul pentru care nu este greu de urmat este acela că nu este însoțită de limite. Mai mult decât atât, te poți bucura de ceea ce-ți place, de la dulciuri și paste și până la pizza, atâta vreme cât urmezi regulile legate de cum și când poți consuma aceste alimente.

Principiile dietei Rina se bazează pe insuficiența organismului de a procesa diferite alimente deodată. De aceea, dieta Rina face o distincție clară între alimentele ce pot fi consumate în anumite perioade ale zilei, dar și în anumite zile ale lunii.

Dieta Rina a fost creată de două sportive americance, Breda Hrobat și Mojca Poljansek care și-au dorit ca oamenii obișnuiți  să cunoască principiile alimentare pe care le urmează sportivii. Conceptul este destul de simplu: mănânci patru grupe de alimente, câte una în fiecare zi și urmezi acest ciclu de 4 zile până ajungi la 90 de zile. Se presupune că vei pierde între 15 și 25 de kilograme nedorite.

Cele 4 principii ale dietei Rina

Diferența dintre dieta Rina și alte diete este aceea că nu este o dietă severă, că te ajută să slăbești gradual într-o perioadă de trei luni.

Principiul 1: Nu consumi nimic în afară de fructe la micul dejun deoarece fructele ajută sistemul digestiv să funcționeze optim. Indiferent de ziua de dietă în care te afli, indiferent ce mănânci la prânz sau la cină, timp de 90 de zile, la micul dejun vei consuma doar fructe proaspete.

Principiul 2: Trebuie să ții evidența alimentelor consumate. Rutina dietei Rina spune că poți servi micul dejun între orele 7 și 11 dimineața, prânzul între 12 și 14, iar cina între orele 18 și 20. Nu există gustări între aceste mese.

Principiul 3: În timpul acestei călătorii de 90 de zile, masa de seara trebuie să fie jumătate din cea de la prânz.

Principiul 4: Bea multă apă pe timpul zilei și o dată la două zile, obligatoriu, ai nevoie de câteva exerciții cardio.

Citește și:

Dieta army: minus 4,5 kg într-o săptămână. Cum slăbești cu cremwurști și înghețată

 

Ciclul unic de 4 zile al dietei Rina

Ziua 1 – Proteine

Micul dejun: fructe proaspete și nuci

Prânz: Poți consuma carne fiartă, la grătar, ouă, pește sau lactate. Nu amesteca brânza cu carnea, dar nici modurile de gătire (fiert cu prăjit)

Cina: Consumă același tip de proteine ca la prânz, dar o cantitate înjumătățită.

Ziua doi – Ziua amidonului

Micul dejun: fructe, semințe și nuci

Prânz: Poți mânca orice fel de legume fierte precum fasole păstăi, mazăre, porumb, morcovi, linte, cartofi și așa mai departe. Poți consuma și puțin orez sau o felie de pâine.

Cina: Jumătate din ce ai mâncat la prânz.

Ziua 3 – Carbohidrații

Micul dejun: fructe, fructe, fructe

Prânz: În această zi poți mânca paste, pizza, fără brânză, dar cu legume, sos de roșii și alte surse de carbohidrați. Poți mânca chiar și o bucățică de ciocolată sau un iaurt dulce.

Cina: Jumătate din ce ai mâncat la prânz.

Ziua 4 – Ziua vitaminelor

Micul dejun: Fructe, semințe, nuci

Prânz: Poți mânca orice fruct dorești și orice fel de legume proaspete sau fierte.

Cina: Cum te-ai obișnuit deja, jumătate din ce ai mâncat la prânz.

După acest ciclu de 4 zile, o vei lua de la capăt cu ziua proteinelor și tot așa, până ajungi la 90 de zile. Prima provocare a dietei Rina va apărea în ziua 29 când nu ai voie să mănânci nimic, doar să bei apă. Și faci asta la fiecare a 29-a zi.

Dacă te hotărăști să urmezi această dietă, vei găsi nenumărate grupuri de suport pe Facebook, rețete și îndrumare pentru a reuși. Există chiar și cărți cu rețete pentru dieta Rina, așa că ai suficiente surse de inspirație.

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora