Căutare

Share this article

În acest weekend, are loc evenimentul Zilele Bucureştiului 2016, prin care oraşul aniversează 557 de ani de atestare documentară. Cu această ocazie au loc gratuit în Piaţa Constituţiei, Parcul Cişmigiu şi Parcul Herăstrău o serie de concerte, expoziţii, ateliere, spectacole de teatru şi parade, plimbări cu trăsuri, spectacole de teatru pentru copii, dar şi tradiţionala „Bătaie cu flori”.

De vineri până duminică, în Parcul Herăstrău, vor avea loc plimbări cu trăsuri, parada costumelor de epocă, dar şi un târg de meşteşugari, cu o zonă gastronomică, produse hand-made, statui vivante, animatori şi mimi. Duminică, între orele 17.30 -18.00, va avea loc „Bătaia cu flori”, un obicei care a debutat în anul 1890.

Sâmbătă, în Piaţa Constituţiei vor avea loc concerte, iar opt trupe de teatru de stradă din ţări ca din Spania, Italia şi Franţa vor susţine mai multe reprezentaţii.

De la ora 15.00, clovni şi păpuşi uriaşe, fluturi şi dansatori luminoşi se vor plimba printre spectatori şi vor oferi mini-reprezentatii pline de muzică şi culoare atât în Piaţa Consituţiei, cât şi pe străzile alăturate.

Cu acelaşi prilej, primăria Sectorului 3, împreună cu Centrul Cultural Casa Artelor, organizează în acest weekend cea de-a treia ediţie a programului cultural „Bulevardul Artelor”. Ediţia din acest an este dedicată lui Wolfgang Amadeus Mozart şi marchează 260 de ani de la naşterea marelui compozitor. Evenimentul se va desfăşura concomitent pe opt mini-scene amplasate pe Bulevardul Unirii, având ca punct central scena mare din Piaţa Regiunilor. De cealaltă parte, primăria Sectorului 2 propune Târgul de Pâine, în Parcul Naţional.

Dacă eşti pasionat de film, află că weekendul debutează cu ediţia a şaptea a evenimentului Noaptea Albă a Filmului Românesc. Evenimentul începe vineri, la ora 18.00, şi se desfăşoară în 10 spaţii din Capitală, unde vor fi prezentate 40 de filme în proiecţii speciale sau în avanpremieră. Proiecţiile se vor încheia sâmbătă dimineaţă, în jurul orei 03.00.

Spectatorii vor avea ocazia să vadă cele mai noi filme regizate de cineaştii români, drame, comedii şi thriller, la Cinema Muzeul Ţăranului, Cinema Elvira Popescu, Centrul Cultural Casa Artelor, Parcul Titan (Parcul Artelor), Parcul Crângaşi, J’ai Bistrot, Deschis Gastrobar, Unteatru, Make a Point şi Clubul de Educaţie Alternativă (Ferentari).

Între filmele româneşti care vor fi proiectate se numără: „Sieranevada”, în regia lui Cristi Puiu, „Ilegitim”, de Adrian Sitaru, „Legături bolnăvicioase”, în regia lui Tudor Giurgiu, „Două lozuri”, de Paul Negoescu, şi „Dincolo de calea ferată”, în regia lui Cătălin Mitulescu.

Pasionaţii muzicii clasice vor putea urmări, live, pe un ecran mare în faţa Ateneului Român, pe www.festivalenescu.ro şi, internaţional, pe Medici.tv, semifinala Concursului „George Enescu” – secţiunea Vioară, care se va desfăşura sâmbătă, de la ora 16.00, la Ateneul Român.

Trei muzicieni din Coreea de Sud şi câte unul din Kazahstan, Noua Zeelandă şi România s-au calificat în semifinala Secţiunii de Vioară a Concursului Internaţional ”George Enescu” 2016. Concurenţii calificaţi sunt Ioana Cristina Goicea (România), Hwapyung Yoo (Coreea de Sud), Erzhan Kulibaev (Kazahstan), Alexandra Lomeiko (Noua Zeelandă), Gyehee Kim (Coreea de Sud), Donghyun Kim (Coreea de Sud). Biletele pentru finala de Vioară s-au epuizat.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO