fbpx

Căutare

Share this article

Datorită echipei de life.ro am ajuns pe un teren de golf. Nu ştiam mare lucru când, anul trecut, am organizat prima ediţie Women’s Golf Day, ziua în care femeile joacă golf în toată lumea, în peste 700 de locaţii din 46 de ţări.

Am ajuns aşadar pe un teren de golf şi mi-am dat seama imediat că este un sport pe care l-aş putea îndrăgi fără seducţii suplimentare. De ce? În primul rând pentru că este un sport în care limita spaţiului de joc poate fi dată fie de orizontul deschis, fie de o lizieră fermecătoare. Că te ţine foarte aproape de pământ, obligându-te să ţinteşti departe şi să priveşti mereu înainte. Că este poetic, frumos, solicitant şi… fashion în acelaşi timp.

Când ai la dispoziţie pădurea, verdeaţa, câmpul, cerul, aerul, iar tu, tot ce ai de făcut (dar nu-i puţin!), este să le măsori pe toate cu crosa şi mingea, cu pasul şi cu gândurile tale, atunci cred că acest sport nu are rival.

Doamnele – cele mai subtile fiinţe de pe pământ, nu-i aşa? – au înţeles aceste lucruri şi au mărit rândurile asociaţiilor de golf, între care se află şi Romanian Golf Association. Ele joacă în prezent alături de bărbaţi în competiţii şi nu numai.

Astăzi va fi o nouă ediţie a acestui eveniment dedicat golfului în varianta lui feminină. A doua ediţie Women’s Golf Day, aşadar, o iniţiativă care vine din  Statele Unite şi care a prins în toată lumea. Este o zi în care socializăm (da, îmi place acest cuvânt şi cred că el are dreptul de a-şi schimba definiţia căpătată pe vremea comuniştilor când însemna „trecerea în proprietatea statului a bunurilor din proprietatea privată”), ne împrietenim şi ne dedicăm câteva ore pe terenul de golf. Este un sport care se practică cu stil şi eleganţă. Sunt foarte puţine sporturi cărora li se potrivesc aceste două atribute!

Sub mesajul „Inspire Action”, Women’s Golf Day este un evenimentul care pune accentul pe relaxare şi este dedicat atât femeilor iubitoare de golf cât şi celor care îşi doresc să fie iniţiate în acest domeniu.

În România, cea de-a doua ediţie Women’s Golf Day este organizată astăzi de echipa life.ro la Stejarii Driving Range, cu sprijinul Romanian Golf Association şi al Cătălinei Jigman, LadyCaptain, Lighthouse Golf. IAccesul la eveniment se face doar pe bază de invitaţie.

Partenerii oficiali al Women’s Golf Day sunt Friedrich Wilhelm Raiffeisen, One United Properties, Ţiriac Auto şi Mercedes-Benz, Nespresso, Domeniile Sâmbureşti, AquaCarpatica, Canah, NutriHealing, Unvinpezi.ro, Azay, Leonidas, Happy Tour, iRolls, Lighthouse Golf and Spa Resort.

read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO