Around the WorldTravel
Ce poți face în Sri Lanka
Sri Lanka este o țară insulară cu priveliști încântătoare și plaje superbe, situată în Sudul Asiei, în Oceanul Indian, din ce în ce mai populară.
Cristina Bucur
|Reading time: 3 mins
Sursa foto: iStock
Sri Lanka este o țară insulară cu priveliști încântătoare și plaje superbe, situată în Sudul Asiei, în Oceanul Indian, din ce în ce mai populară.
Cristina Bucur
|Reading time: 3 mins
Share this article

Sri Lanka este o țară insulară, situată în Sudul Asiei, în Oceanul Indian. Din ce în ce mai populară printre turiști, Sri Lanka oferă priveliști încântătoare, plaje superbe, experiențe unice la safari sau într-un balon cu aer cald. Iată ce poți face în Sri Lanka:

  1. Urcă pe Sigiriya

Nu poți să ajungi în Sri Lanka și să nu vezi Sigiriya. În traducere “Stânca Leului”, Sigiriya a fost pentru o scurtă perioadă capitala Sri Lankăi medievale. În prezent, turiștii se înghesuie să vadă stânca platou sub formă de leu, care ajunge la 370 de metri deasupra nivelului mării. Sigiriya a intrat în 1982 în Patrimoniul Mondial UNESCO. Stânca poate fi urcată prin interior pe o scară în formă de spirală, având aprovimativ 1200 de trepte. În interiorul “Stâncii Leului” vizitatorii pot admira fresce care se întind pe pereți pe o suprafață de peste 100 de metri.

sursa foto: iStock
  1. Vezi elefanți de aproape

Elefanții sunt la ei acasă în Sri Lanka. Îi poți vedea peste tot: muncind pe plantațiile de ceai, alergând în parcurile naționale, la diverse parade organizate de sărbători. Să mergi în Uda Walawe Național Park este calea cea mai sigură de a observa elefanți în mediul lor natural.

  1. Vizitează o plantație de ceai în Nuwara Eliya

Plantațiile de ceai din Sri Lanka sunt impresionante și nu trebuie ratate. Poți cumpăra ceai chiar de la fața locului. Fosta colonie britanică, Sri Lanka este locul de unde provin cunoscutele ceaiuri Lipton. Iubitorii de ceai pot vizita plantațiile de unde Sir Thomas Lipton și-a construit “imperiul”. Plantațiile sunt înconjurate de munți, așa că priveliștea este încântătoare.

sursa foto: iStock
  1. Relaxează-te pe plajele din Arugam Bay

Nisip ultra fin, palmieri și o liniște deplină. Plaja din Arugam Bay este un adevărat paradis, care nu trebuie ratat.

sursa foto: iStock
  1. Vezi leoparzi în Yala National Park

Yala National Park din Sri Lanka este locul perfect unde poți admira aceste feline superbe. Poți petrece o zi făcând safari.

sursa foto: iStock
  1. Descoperă plaje virgine

În nordul țării, se găsesc câteva insule mici, pe care turiștii le pot vizita și le pot descoperi frumusețile nealterate. Cea mai mare dintre ele este Neduntivu, unde locuiesc în jur de 4500 de oameni. Aici turiștii pot întâlni cai sălbatici.

  1. Admira balenele

Ce poți face în Sri Lanka pentru o experiență unică? Mergi să vezi balene îndeaproape. În sud, turiștii pot admira balene albastre, care se apropie foarte mult de țărm. Dondra Head este locul în care trebuie să ajungi dacă vrei să admiri balenele, din ianuarie până în aprilie.

  1. Explorează Kandy

Ultima capitală a regilor antici ai Sri Lankăi, Kandy este un oraș plin de farmec. Nu rata ‘Temple of the Tooth’.

sursa foto: iStock
  1. Zboară cu balonul

Este o experiență de neuitat. Baloanele sunt disponibile în regiunea Dambulla, din decembrie până în martie și oferă o priveliște de vis. Norocoșii care au parte de o asemenea experiență pot zări de sus elefanți, lacuri antice, monumente istorice etc.

sursa foto: iStock
Around the WorldTravel
Share this article