Ce s-a întâmplat cu Chippendales? Povestea întunecată din spatele emblematicului club de striptease masculin, care este și azi în vogă - LIFE.ro
Mergi la conținut

Indiferent dacă ai fost la un spectacol live sau ai văzut serialul Hulu, Welcome to Chippendales, brandul este un nume cunoscut de zeci de ani.

Cunoscut ca primul strip joint care satisface dorințele feminine, cu spectacolele sale semnătură, care prezintă stripperi purtând manșete și papion, clubul Chippendales a stârnit o mulțime de controverse de-a lungul timpului și pare că are o poveste tragică în spate, ușor romanțată în serialul de televiziune.

Cum începe povestea Chippendales?

Fondatorul Somen „Steve” Banerjee a deschis clubul de striptease pentru prima dată în Los Angeles, în 1979, iar brandul este și astăzi înfloritor, cu spectacolul său permanent din Las Vegas și o trupă de dans în turneu mondial.

De-a lungul timpului, inclusiv vedete de la Hollywood au fost atrase de acest spectacol înfloritor și multe personalități au fost văzute trecându-i pragul.

Cu toate acestea, lucrurile au fost mult mai puțin pline de farmec pentru Banerjee și ceea ce s-a întâmplat în culisele clubului, enumerând doar câteva scenarii de crimă sau incendiere.

Cum a început Chippendales și cine sunt fondatorii?

Chippendales a fost creația lui Somen „Steve” Banerjee, care este interpretat de Kumail Nanjiani în seria Hulu. Originar din India, Banerjee a emigrat în Statele Unite și a lucrat ca responsabil la o benzinărie înainte de a intra în antreprenoriat.

Banerjee răspundea de două benzinării și în cele din urmă a renunțat și a deschis un club de noapte numit Destiny I, în 1975, împreună cu partenerul său Bruce Nahin, potrivit LA Magazine. Nahin și tatăl său au cumpărat 10% din club pentru a ajuta fluxul de numerar, dar el a trecut apoi la realizarea de filme, în 1987, a spus Nahin într-un interviu pentru The Drill.

Chippendales
Somen „Steve” Banerjee

După ce a încercat spectacole de magie și alte astfel de show-uri de divertisment pentru a aduce clienți, promotorul cluburilor de noapte, Paul Snider a sugerat un club de striptease exclusiv pentru femei.

În 1980, au schimbat numele clubului în „Chippendales” – după marca britanică de mobilier – pentru o atmosferă „mai clasică”, și s-a născut Chippendales așa cum îl știm.

În primele zile ale lui Chippendales, Snider și soția sa, Playmate of the Year 1980, Dorothy Stratten, au jucat un rol esențial în modelarea look-ului clubului. De fapt, Stratten a inventat emblematica „uniformă cu manșete și gulere” a dansatorilor și chiar l-a adus pe Hugh Hefner la bord.

Citește și: Cine este Anna Delvey? Și de ce serialul Netflix „Inventing Anna” face furori în topurile de audiență?

Banerjee a fost văzut drept creierul din spatele operațiunii și l-a adus pe producătorul Nick De Noia să coregrafieze spectacolele live, în 1981. Deși cei doi au contribuit la modelarea brandului emblematic în ceea ce este astăzi, au avut constant neînțelegeri.

De Noia și-a luat meritul pentru crearea coregrafiei semnăturii Chippendales și extinderea într-o locație din New York, în 1983, pentru LA Magazine.

Relația conflictuală i-a determinat să se despartă după trei ani de afaceri împreună.

De Noia a reușit să negocieze drepturile de a duce pe Chippendales în turneu cu un contract semnat pe șervețel de masă, în 1984, conform The U.S. Sun. Dar când turneul s-a dovedit a fi un succes, generând profituri de 80.000 de dolari pe săptămână, Banerjee a fost nemulțumit și s-a luptat pentru a recâștiga drepturile asupra spectacolului itinerant. Nu a avut succes.

Chippendales
Chippendales în anii 1980

Ce au însemnat crimele Chippendales?

Prima tragedie care a lovit pe Chippendales a avut loc la scurt timp după ce Dorothy Stratten a negociat înțelegerea cu Playboy și a fost onorată cu Playmate of the Year. Hugh Hefner o plăcuse pe Stratten și, deși soțul lui Stratten, Paul Snider, le făcuse legătura celor doi, ceea ce a dus la lansarea carierei lui Stratten, Hefner a făcut tot ce a putut pentru a-l împinge pe Snider afară din relație. În 1980, Snider l-a ucis pe Stratten și s-a sinucis ulterior.

Între timp, turneul lui De Noia era în plină expansiune, dar pentru că contractul semnat pe șervețel i-a dat lui De Noia drepturile asupra turneului, Banerjee nu avea dreptul la niciun profit, spre disperarea lui.

Pe 7 aprilie 1987, De Noia a fost ucis de un bărbat înarmat. În urma unei lungi anchete FBI, Banerjee a fost arestat și acuzat de crimă de gradul doi împotriva lui De Noia și conspirație pentru a comite asasinarea a doi dansatori competitori, în 1993.

Banerjee a fost, de asemenea, conectat la trei tentative de incendiere care vizau concurența mărcii.

Banerjee risca 26 de ani de închisoare după ce a acceptat un târg și a pledat vinovat și cu toate astea și-a luat viața în timp ce aștepta sentința, în 1994, în celula sa de închisoare.

Chippendales
Nick De Noia

Cine deține Chippendales acum și cât valorează brandul?

În ciuda haosului care a afectat Chippendales la începuturile sale, brandul este încă viu și fructuos.

Cu toate acestea, clubul original Chippendales din Los Angeles s-a închis la scurt timp după ce și-a pierdut licența de a comercializa băuturi alcoolice, în 1988 și după alte câteva procese și încălcări ale legii.

După ce Banerjee a pledat vinovat, marca Chippendales a ajuns la soția sa, Irene, în timpul divorțului.

Potrivit The U.S. Sun, ea a vândut marca pentru 2,5 milioane de dolari.

De atunci, Chippendales a fost în mâinile mai multor persoane. Un raport din 2013 de la The New Yorker spune că fostul manager al trupei de băieți, Lou Pearlman a cumpărat marca în anii ’90, înainte să ajungă la închisoare pentru fraudă.

Potrivit unui reprezentant al mărcii, „un capital privat al proprietarilor” se află la cârmă din 2000.

Chippendales și-a închis locația din New York la scurt timp după 11 septembrie 2001, potrivit The New Yorker, dar și-a găsit o a doua viață după ce partenerul managerial, Kevin Denberg a luat un autobuz și a dus dansatorii în turneu, călătorind prin țară până când au aterizat în Las Vegas.

Chippendales și-a stabilit rădăcinile în Las Vegas în 2002, iar spectacolul și turneul său sunt încă „înfloritoare” și astăzi. Katerina Tabakhov este în prezent directorul de operațiuni al show-ului, iar Denberg nu mai este implicat în operațiunile de zi cu zi.

„Spectacolele The Chippendales sunt în continuare sold out la Rio All-Suite Hotel and Casino din Las Vegas (iar asta se întâmplă de peste 20 de ani), precum și în turneele noastre interne și internaționale”, a confirmat un reprezentant al brandului.

Prețul biletelor variază de la 49,95 USD la 149,95 USD.

Foto: Pinterest.com

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora