Cine este Anna Delvey? Și de ce serialul Netflix „Inventing Anna” face furori în topurile de audiență? - LIFE.ro
Mergi la conținut

În urmă cu aproape un an, pe 11 februarie 2021, Anna Sorokin –cunoscută lumii ca falsă moștenitoarea „Anna Delvey” – a fost eliberată din închisoare. Ea ispășise trei ani și trei luni din pedeapsa prevăzută inițial între patru și 12 ani de detenție.

La doar câteva ore după ce și-a recâștigat libertatea, Anna a accesat Twitter: Cineva de la Fortress Investment Group — Am nevoie de 720 de milioane de dolari până la sfârșitul săptămânii viitoare.

Cine este cu adevărat Anna Delvey?

Ai auzit vreodată de „Summer of Scam”? Este titlul oferit poveștii din vara anului 2018 când o falsă moștenitoare de origine germană, din New York, Anna Sorokin, s-a infiltrat în unele dintre cele mai elitiste cercuri sociale ale orașului și a păcălit o mulțime de oameni sub numele fals „Anna Delvey”.

Povestea personajului Sorokin a fost dramatizată în serialul Netflix „Inventing Anna”, semnat și scris de producătorul executiv, Shonda Rhimes și bazat pe materialul publicat de revista newyorkeză și semnat de Jessica Pressler despre Delvey. Dacă nu ai văzut încă serialul, iată câteva lucruri pe care ar trebui să le afli înainte de a te așeza în fața televizorului.

Inventing Anna
Anna Sorokin în sala de judecată

Povestea a ieșit la lumină pentru prima dată mulțumită unei publicații de presă

În mai 2018, în New York a fost publicat articolul lui Pressler, „Cum Anna Delvey a păcălit oamenii de partid din New York”, care detaliază exact modul în care Sorokin a înșelat un număr de oameni și instituții pentru a plăti factura pentru stilul ei de viață extravagant din Manhattan, inclusiv o cameră de lux la hotel Soho. Ea a făcut acest lucru în primul rând dându-se drept o moștenitoare germană bogată și un antreprenor aspirant – le-a spus investitorilor că plănuia să lanseze un „club de tip Soho House”, care ar fi, de asemenea, un spațiu cultural.

Jessica Pressler, care a devenit cunoscută anterior pentru că a scris articolul de la care s-a inspirat filmul Hustlers din 2019, a vorbit cu o serie de asociați ai lui Delvey, inclusiv cu o angajată a hotelului, Neffatari Davis (care a devenit „secretarul ei de facto” pentru o vreme). A vorbit și cu Sorokin însăși, care era la vremea respectivă încarcerată pe Rikers Island.

Inventing Anna
Jessica Pressler, jurnalista care a dat în vileag povestea Annei Sorokin

Sorokin a fost arestată în octombrie 2017

Escrocheria a început să se destrame în primăvara lui 2017, când Sorokin a invitat trei prieteni într-o călătorie în Maroc, dar nu a putut plăti factura pentru cazarea lor luxoasă. Una dintre prietenele ei, fotografa Rachel Williams, a plătit factura folosind propriul card, Sorokin promițând că o va rambursa. Nu a făcut-o niciodată.

După cum a detaliat într-un articol din Vanity Fair, Williams a descoperit ulterior că presupusa ei prietenă era o escroacă, care strânsese deja mii de dolari în facturi neplătite la hotelul din New York. După ce a fost evacuată din mai multe hoteluri din Manhattan pentru neplată, Sorokin a fost în cele din urmă arestată în octombrie 2017, în urma unei anchete de luni de zile.

Citește și: Adevărata poveste din spatele documentarului The Tinder Swindler, vizionat de milioane de oameni din întreaga lume

Ea a fost acuzată de furt, tentativă de furt și furt de servicii, în legătură cu mai multe cazuri de fraudă electronică, cereri frauduloase de împrumut și neplata facturilor. S-a estimat că înșelătoriile ei au însumat peste 200.000 de dolari de la diferite bănci și hoteluri.

Ținutele atrăgătoare pe care le-a purtat în sala de judecată au devenit o poveste în sine, GQ remarcând că procesul ei a fost „ultima ei șansă de a se afișa”. În cele din urmă, ea a fost găsită vinovată pentru majoritatea acuzațiilor în aprilie 2019 și condamnată la 4 până la 12 ani de închisoare.

Inventing Anna
Anna Sorokin

Anna Delvey a fost eliberată din închisoare anticipat

În februarie 2021, Sorokin a fost eliberată din închisoare mai devreme, după ce și-a cerut scuze la o audiere de eliberare condiționată, ce avusese loc cu patru luni în urmă. „Vreau doar să spun că îmi este foarte rușine și îmi pare foarte rău pentru ceea ce am făcut”, a spus ea, conform unei transcrieri citate de New York Post. „Înțeleg perfect că mulți oameni au suferit când eu am crezut că nu fac nimic rău”.

Însă soarta ei nu este decisă deoarece avocații încearcă acum să demonstreze că nu este reabilitată și conform postărilor sale din social media, pare să recidiveze în escrocherii.

Una peste alta, în linii mari, serialul Netflix, Inventing Anna, pare să urmeze cu fidelitate povestea originală.

Inventing Anna
Julia Garner în rolul Annei Delvey

Inventing Anna este cel mai vizionat serial Netflix în limba engleză

Inventing Anna este cel mai vizionat serial în limba engleză de la Netflix, de când streamerul a schimbat modul în care evaluează audiența.

Serialul a acumulat 196 de milioane de ore de vizionare, între 14 și 20 februarie, peste 77 de milioane în săptămâna anterioară, după ce a fost lansat pe 11 februarie. Acest lucru îl face cel mai vizionat serial în limba engleză de streamer într-o perioadă de o săptămână – Love is Blind sezonul 2 a ajuns pe locul doi în aceeași săptămână, cu 59 de milioane de ore vizionate, așa că a existat un decalaj destul de substanțial în cifrele de vizionare.

Inventing Anna o are în rolul principal pe Julia Garner, care o interpretează pe Anna Sorokin, o escroacă din lumea întreagă care trăiește în New York City, care s-a prefăcut a fi o moștenitoare germană pe nume Anna Delvey, între 2013 și 2017, pentru a frauda bănci, hoteluri și cunoștințe bogate.

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora