Căutare

Share this article

Iordania este o destinație de vacanță din ce în ce mai apreciată de români, mai ales că aici pot avea parte de căldură și soare în timpul iernii, când la noi ninge și sunt temperaturi cu minus. Amman, capitala Iordaniei, este extrem de atrăgătoare: nu ai cum să te plictisești într-un oraș care are atâtea de oferit. Ce să faci în Amman? Poți să vizitezi, să faci shopping, să te plimbi, să ai o experiență spa autentică sau să te răsfeți cu preparate tradiționale arăbești.

Vezi și: Ce să vizitezi în Orientul Mijlociu: locurile unde trebuie să ajungi măcar o dată în viața

  1. Ce să faci în Amman: vizitează Citadela

“Citadela” se află pe cea mai înaltă colină din Amman, Jebel Al Qala’a (850 metri deasupra mării). Acesta este locul în care, pe vremuri, se afla regatul Ammon, a cărui cetate de scaun era Rabbath Ammon.

Citadela este înconurată de un zid lung de 1700 m, care a fost reconstruit de mai multe ori de-a lungul timpului.  Sunt multe de explorat în această zonă istorică, însă punctele de atracție sunt Templul lui Hercule și Palatul Ummayad. Artefacte din epoca de bronz demonstrează că locul era folosit ca fortăreață sau ca agora (piața publică) în urmă cu mii de ani.

Un apus sau un răsărit de soare la Citadelă este impresionant.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

Amman Citadel, Jordan📍🇯🇴 Ürdün’ün başkenti Amman’daki en önemli tarihi bölgelerden biri de Amman Citadel. Efsanevi Herkül tapınağında Roma uygarlığının izlerini bulabilir, modern şehri tepeden gören bu tarihi bölgede en güzel günbatımlarından birini izleyebilirsiniz🏛🌄💫 One of the most spectacular historical area of Amman is Amman Citadel. You can find the traces of Roman civilization at the legendary Hercules Temple and watch the best sunsets from this hill🏛🌄💫 #amman #ammanjordan #ammancitadel #history #historical #historicalplace #ancient #civilization #roman #romanempire #hercules #travel #traveller #vacation #discover #discoverjordan #shareyourjordan #visitjordan #ig_jordan #travelblogger #iamtb #shetravels #girlfromplanetearth #jordan #ürdün #trip #sunset @sheisnotlost @femmetravel @dametraveler @thedscvrr @wearetravelgirls @womenwhoexplore @hurriyet_seyahat @cokgezenlerkulubu

O postare distribuită de 𝑔𝒾𝓇𝓁 𝒻𝓇𝑜𝓂 𝓅𝓁𝒶𝓃𝑒𝓉 𝑒𝒶𝓇𝓉𝒽💫 (@girlfromplanetearth) pe

  1. Ce să faci în Amman: mergi la Amfiteatrul Roman

Nu departe de Citadelă se afla un alt obiectiv turistic pe care nu trebuie ratat în Amman: Amfiteatrul Roman. Dotat cu 6000 de locuri, amfiteatrul se datează din vremea Imperiului Roman, pe când Amman era cunoscut ca Philadelphia. Uneori au loc concerte în incinta acestui amfiteatru istoric. Intrarea costă circa trei dolari.

sursa foto: istock
  1. Ce să faci în Amman: fă o plimbare în centrul orașului

După ce ai văzut două dintre cele mai importante obiective turistice din Amman este momentul să iei și pulsul orașului. O plimbare prin centru îți va arăta care este atmosfera din această capitală asiatică. Centrul Ammanului este înconjurat de șapte coline și cuprinde următoarele străzi principale: Prince Mohammad, King Talal, Quraysh, Al-Salt, Al-Hashemi și Basman. Toate sunt pline de magazine, care vând fel de fel de produse, de la mâncare la haine, antichități, până la aur.

  1. Ce să faci în Amman: vizitează moscheea Abu Darwish

Aflată pe una dintre cele șapte coline ale orașului, moscheea Abu Darwish a fost construită în 1961 la ordinele lui Hussein al Iordaniei. Non-musulmanii nu sunt, de obicei, primiți înăuntru, însă merită drumul până acolo și doar ca să o admirați de afară, pentru stilul său unic, impresionant.

  1. Ce să faci în Amman: răsfăță-te cu o baie turcească

Să mergi în Amman și să nu ai parte de o experiență spa autentică este chiar păcat. Locul cel mai bun pentru un răsfăț la o baie turcească este Al Pasha. Costă în jur de 35 de dolari.

  1. Ce să faci în Amman: vizitează moscheea Al-Husseini

Aflată în centrul orașului, moscheea Al-Husseini a fost construită în stil otoman în 1924 de către Abdullah al Iordaniei. Este cea mai veche moschee din oraș. Evită acesta moschee în zilele de vineri, când credincioșii vin în număr mare. Uneori au loc și proteste aici.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

Jordan, Downtown Amman #jordan #amman #downtown #mosque #alhusseinimosque #visitjordan

O postare distribuită de Jordan_Jordánsko (@jordan_jordansko) pe

  1. Ce să faci în Amman: fă o excursie de o zi la Marea Moartă

Amman este bine poziționat, fiind locul ideal pentru a porni în excursii de o zi. O vizită la Marea Moartă, care e la numai o oră cu mașina de capitală, este un lucru pe care trebuie să îl faci neapărat.

    1. Ce să faci în Amman: vizitează Jabal Amman

Denumită după numele colinei pe care se află, zona Jabal Amman este faimoasă pentru atmosfera să boemă, fiind un loc unde arta și cultura sunt la ele acasă. Mergi la pas, bea o cafea în numeroasele cafenele din zonă, intră în librării și simte spiritul orașului.

Străzile pe care nu trebuie să le ratezi sunt Rainbow Street, Fawzi Malouf, Omar bin al-Khattab (sau Mango Street) și Khirfan.

Rainbow Street este cea mai faimoasă stradă din Jabal Amman sau poate chiar din întreaga capitală. Aici vei găsi pub-uri, cafenele, localuri hipsterești, orice pentru oricine 🙂  Strada este celebră și pentru gelateriile sale cu înghețate în toate culorile…curcubeului 🙂

  1. Ce să faci în Amman: testează bucătăria tradițională

Degeaba ai venit în Amman dacă nu mănânci hummus “ca la mama lui”, cel mai delicios falafel și shaorma după rețeta originală. Tot pe strada Rainbow găsești o mulțime de restaurante unde poți încerca toate aceste specialități arabești.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO