Ce să vizitezi în Orientul Mijlociu: locurile unde trebuie să ajungi măcar o dată în viața - LIFE.ro
Mergi la conținut

Orientul Mijlociu este scena disputelor religioase, a deșerturilor întinse și a civilizațiilor antice, fiind adesea un adevărat câmp de luptă, motiv pentru care majoritatea turiștilor îl evită. Ceea ce este păcat, pentru că are o mulțime de “comori” de descoperit. Ce să vizitezi în Orientul Mijlociu? De la Petra, una dintre cele șapte minuni ale lumii, alături de piramidele din Egipt până la Ierusalim și Marea Moartă, iată cele mai fascinante locuri din aceasă zonă a lumii:

Ce să vizitezi în Orientul Mijlociu: piramidele din Giza, Egipt

Fiind construite pe post de morminte pentru faraonii Egiptului, piramidele din Giza sunt adevarate capodopere. Cele mai impresionante construcții realizate de om vreodată, piramidele sunt într-o stare excelentă și ne dau posibilitatea să facem o incursiune în istoria Egiptului. Piramida lui Cheops este o comoară națională a Egiptului și una dintre cele șapte minuni ale lumii. Dacă tot am ajuns în Egipt, nu trebuie ratat nicio orașul Cairo, aflat la doar 18 km de piramide: are o arhitectură fascinantă, multă istorie și o cultură impresionantă.

Ce să vizitezi în Orientul Mijlociu: Petra, Iordania

Tot în Orientul Mijlociu se mai întâlnește o altă minune a lumii: orașul antic Petra, din Iordania. Este celebru în întreaga lume, datorită templelor sale săpate direct în stâncă, de o înălțime de 42 m. Petra face parte din patrimoniul UNESCO, fiind un exemplu al ingeniozității omului.

Ce să vizitezi în Orientul Mijlociu: Ierusalim, Israel

Ierusalimul este o atracție turistică de secole și rămâne la fel de fascinant și în ziua de azi, mai ales pentru cei care practică turismul religios. Tărâmul sfânt atrage anual milioane de vizitatori, iar Ierusalim este principalul punct de atracție din Israel. Mulți spun că Ierusalimul ar trebui vizitat măcar o dată în viață, fie că ești o persoană religioasă sau nu. Sentimentul pe care ți-l dă tărâmul sfânt este unic. Muntele Templului din Ierusalim, Zisul Plângerii, Biserica Sfântului Mormânt, Centrul Istoric, Drumul Crucii, Turnul lui David, Muntele Măslinilor, Muntele Zion –  sunt doar o parte din obiectivele turistice are îți garantează o experiență spirituală de neuitat.

sursa foto: istock

Ce să vizitezi în Orientul Mijlociu: Luxor, Egipt

Locul de proveniență al majorității faraonilor din Egipt (inclusiv al celebrului Tutankhamon) , Luxor este “cel mai mare muzeu în aer liber” din întreaga lume. Printre principalele sale atracții se numără templul construit în cinstea zeului Amun, statuia uriașă a lui Ramses II și muzeul din Luxor. Construcțiile antice aduc anual mii de turiști în acest oraș încărcat de istorie.

Ce să vizitezi în Orientul Mijlociu: Marea Moartă, Israel/Iordania

O adevărată spa la discreția tuturor celor care ajung aici, Marea Moartă este celebră pentru proprietățile sale terapeutice. Concentrația ridicată de săruri se spune că ar face adevărate minuni pentru oamenii cu probleme de piele sau cu afecțiuni respiratorii. Și băile cu nămol din această zonă sunt extrem de apreciate de turiști, pentru efectele lor terapeutice. Concentrația mare de săruri face ca nicio plantă sau animal să nu poată trăi în apele ei, de aici și numele de Marea Moartă.

sursa foto: istock

Ce să vizitezi în Orientul Mijlociu: Burj Khalifa, Dubai, Emiratele Arabe

Dubaiul a devenit, în ultimii ani, una dintre destinațiile de vacanță preferate ale românilor, mai ales pe timp de iarnă, când acolo sunt temperaturi tocmai bune de stat la plajă. Dubaiul este făcut parcă pentru turiști, iar hotelurile de cinci stele gen Burj Khalifa și Burj Al Arab sunt adevărate atracții. Nu poți ajunge în Dubai fără să vizitezi cea mai înaltă clădire din lume Burj Khalifa – măsurând 828 m înălțime.

Burj Khalifa deține mai multe recorduri. Astfel, este clădirea cu cele mai multe etaje (163), are lifturile cu cea mai mare viteză din lume (64km/h) și are moscheea situată la cea mai mare înălțime (etajul 154).

Vezi și: Cât costă o vacanță în Dubai

Ce să vizitezi în Orientul Mijlociu: Sharm el Sheik, Egipt

Sharm el Sheik nu este atât de vizitat, cât de petrecut o vacanță de cinci stele într-un resort de lux la malul mării. Una dintre destinațiile prefărate ale turiștilor europeni pe timp de iarnă, Sharm el Sheik este cea mai frumoasă stațiune a Egiptului, însă, în urma conflictelor politice din această țară, turismul în zonă a scăzut considerabil. Plajele sunt superbe, apa cristalină, iar hotelurile îți oferă tot ceea ce ți-ai putea dori de la o vacanță relaxantă la mare.

sursa foto: istock

Ce să vizitezi în Orientul Mijlociu: Pamukkale, Turcia

Terasele de calcar create în mod natural la Pamukkale sunt cu adevărat fascinante, iar turiștii vin aici în număr impresionant. Acest loc înscris pe lista patromoniului UNESCO și nu trebuie ratat.  Apele minerale care izvorăsc din această zonă sunt calde.

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora