fbpx

Căutare

Share this article

În ultimii ani, Dubai a devenit una dintre destinațiile preferate de vacanță ale românilor, mai ales iarna, când vremea în Emiratele Arabe este tocmai bună de plajă. Dar cât costă o vacanță în Dubai? Deși este văzut ca un oraș extravagant și luxos, Dubaiul poate fi o destinație care poate fi vizitată și cu un buget redus.

Cât costă o vacanță în Dubai?

Dubai este adesea perceput ca locul de distracție al milionarilor, unde Ferrari-urile sunt ca la ele acasă, iar animalele exotice au ajuns să fie de companie în casele luxoase ale bogaților oameni de afaceri arabi. Însă asta este doar o imagine de suprafață. Dubai înseamnă mai mult decât Burj Khalifa și Burj Al Arab și ai putea fi surprins să descoperi că nu este o destinație chiar atât de scumpă.

Dubai este cel mai popular dintre cele șapte Emirate Arabe, fiind o atracție majoră pentru turiști: anual milioane de oameni din întregă lume vin să vadă această “minune”, care s-a transformat dintr-un oraș banal din mijlocul deșertului într-o adevărată bijuterie, numai în câțiva ani. Este un oraș cosmopolit, cu doar 15% populație arabă, restul locuitorilor fiind expați.

Orașul Dubai este pe primele locuri în lume în ceea ce privește siguranța, rata criminalității fiind foarte scăzută. Dacă veți avea ocazia să vedeți echipaje de poliție pe străzile Dubaiului, ați putea fi surprinși să descoperiți că acestea partrulează în Ferrari-uri, Bentley, Audi R8, Bugatti, Lamborghini sau Mercedes Benz.

Cât costă un bilet de avion București- Dubai

Cea mai bună perioadă de vacanță în Dubai este iarna, deoarece în lunile de vară atmosfera este sufocantă și nu se poate sta afară pe timpul zilei. Din București sunt zboruri directe către Dubai, iar prețurile în lunile ianuarie și februarie variază între 200 și 300 de euro de persoană. Dar, cu siguranță, se poate călători și mai ieftin, dacă vânați ofertele companiilor aeriene sau luați un pachet de la o agenție de turism.

Cât costă cazarea în Dubai

În ceea ce privește cazarea în Dubai, nu toate hotelurile sunt ca Burj Khalifa sau Burj Al Arab. Există o mulțime de opțiuni de cazare, pentru toate buzunarele. Deși hotelurile de 4-5 stele sunt specialitatea Dubaiului, tinerii care călătoresc cu buget redus pot sta în condiții bune și la hosteluri, unde prețurile pornesc de la 25 de dolari pe noapte.

La Burj Al Arab, pe booking.com o noapte de cazare în ianuarie costă în jur de 1500 de dolari, la care se mai adaugă în jur de 300 de dolari taxe. Residence & Spa – One&Only Royal Mirage Dubai este unul dintre cele mai apreciate hoteluri, iar o noapte pe booking.com poate fi rezervată cu circa 700 -800 de euro, plus taxe. Raffles Dubai este un hotel superb la care în ianuarie/februarie se poate sta cu 300-400 de dolari pe noapte. Însă există și o mulțime de variante între 50 și 150 de dolari pe noapte, la hoteluri de trei și patru stele.

Cele mai frumoase locuri de cazare în Dubai sunt cele de lângă plajă, în special Jumeirah Beach, Jumeirah Beach Residence și The Palm.

Cât costă transportul în Dubai

În Dubai poți să te descurci excelent și fără să închiriezi o mașină, asta datorită metroului pe care îl au – este foarte eficient și ieftin. Te duce foarte aproape de orice atracție turistică. Prețul pentru un bilet de metrou variază între dolar și patru dolari, în funcție de distanță / opțiunile de călătorie. Ca să iei un taxi de la aeroport la hotel, te poate costa între 8 și 20 de dolari. În general, costă cam 0.50 de dolari kilometrul, cu taxa de pornire în jur de un dolar.

Deși Dubaiul este cunoscut pentru închirierea de mașini de lux, dacă nu îți permiți să dai sute de dolari pe zi pentru a conduce o mașină “de fițe”, poți să te deplasezi și plătind 20-30 dolari pe zi.

Cât costă mâncarea în Dubai

Desigur, pentru o experiență culinară de top, ar trebui să încercați o cină într-unul din restauratele plasate la înălțime în hotelurile de lux din Dubai. Cum ar fi Atmosphere, de la etajul 122 al Burj Khalifa. Însă acolo o masă pentru o singură persoană poate coasta lejer câteva sute de dolari.

Fiind un oraș comsmopolit, în Dubai se regăsesc toate specialitățile internaționale în ceea ce privește mâncarea.

Ca idee, în restaurantele “obișnuite”, o băutură răcoritoare costă în jur de 4 dolari, un smoothie în jur de 9-10 dolari, un meniu pentru copii circa 10-12 dolari, deserturi între 5 și 10 dolari, sandvișuri și burgeri între 10 și 15 dolari. O masă principală variază între 10 și 30 de dolari, însă o friptură bună poate să te ducă și până la 40 de dolari porția.

În Dubai există și conceptul de street food, unde poți mânca bine și la la preț redus. Hummusul și shaorma costă în jur de 1-2 dolari.

Cât costă atracțiile turistice în Dubai

Atunci când planifici cât costa o vacanță în Dubai, trebuie să pui bani deoparte și pentru atracțiile turistice. Vestea bună este că sunt o mulțime de atracții gratuite sau foarte ieftine. Iată însă câteva obiective turistice la care trebuie să plătești:

–         Intrarea la Burj Khalifa, cea mai înaltă clădire din lume: $35- $95.

–         Dubai Miracle Garden, cea mai mare grădină de flori naturale din lume, cu peste 45 de milioane de plante  – 8 $

–         Muzeul din Dubai – 0.82 $

–         Două ore de schi indoor – 50 de dolari

–         Dubai Aquarium & Underwater Zoo – 35 de dolari

–         Întalinire cu pinguinii la Ski Dubai – 67 de dolari

–         Bilet combinat la două atracții – Dubai: Aquaventure &Lost Chambers – 100 $

–         Lost Chambers Aquarium & Lagoon – 30 $

 

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO