Căutare

Share this article

Imaginea unei excursii pe munte poate fi una idilică, dar dacă nu știi ce să-ți iei în bagaj la munte, se poate strica fotografia.

O ieșire la munte te poate ajuta să scapi de rutina urbană, de viața cotidiană aglomerată și poate aduce multa relaxare pasionaților de înălțime. În tinerețe am umblat mult cu rucsacul în spate pe munții patriei, am făcut trasee și după aceste experiențe mi se pare foarte important să știi ce trebuie să pui în bagaj, chiar și pentru o zi petrecută pe munte.


Citește și: Cele mai frumoase trasee montane. Locuri de drumeții și de cățărat în Carpați


Ce să-ți iei în bagaj la munte? Împachetarea pas cu pas

Pasul 1: Fă-ți o listă cu activitățile pe care plănuiești să le faci pe munte. Poate fi vorba de activități ce necesită echipament special, precum hiking-ul sau schiul, dar și îmbrăcăminte și încălțăminte specială, de la trening, la o ținută de ieșit la cină.

Pasul 2: Documentează-te asupra prognozei meteo pentru perioada în care călătorești pentru a ști ce haine să-ți pui în bagaj. Pentru o excursie iarna ai nevoie de costum de schi, geacă groasă, pulovere, mănuși, căciulă și fular sau eșarfă. În sezonul cald, ia-ți haine de vară, dar pune și câteva extra layers, precum o pereche de colanți sau pantaloni de trening, tricouri și bluze cu mânecă lungă, dar și o jachetă subțire. Nopțile la munte sunt răcoroase, așa că vei avea nevoie de șosete.

Pasul 3: Pune în bagaj două perechi de încălțăminte, în afară de cea specială pentru cățărat și drumeții. Selectează încălțările în funcție de activitățile pe care dorești să le faci.

Pasul 4: nu pune prea multe în bagaj deoarece tu îl cari!

Pasul 5: rulează hainele, în loc să le înghesui. Așa ocupă mai puțin loc în bagaj și nici nu se șifonează.

Pasul 5: împachetează produsele lichide în pungi de plastic: șampon (deși nu prea ai nevoie de el timp de 2-3 zile), loțiune de soare (esențială) sau alte produse de îngrijire personală. Nu uita de ochelarii de soare.

Pasul 7: Ia ceva medicamente cu tine, analgezice și antiinflamatoare. Pe munte se pot întâmpla multe.

Pasul 8: dacă plănuiești să fii excursionist adevărat, în rucsac trebuie să ai obligatoriu apă, conserve, lanternă, baterii, chibrituri sau brichetă, briceag, funie, telefon încărcat.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO