Ce să vizitezi în Atena - LIFE.ro
Mergi la conținut

Ce să vizitezi în Atena

Atena este un oraș istoric și vibrant, cu o bogată moștenire culturală și numeroase atracții turistice. De asemenea, este cunoscută pentru arhitectura sa deosebită. Prin urmare, dacă planificați o vizită în Atena, iată zece obiective importante pe care nu trebuie să le ratați. Astfel veți avea o experiență minunată și o vacanță de nota 10.
Share this article

Atena este un oraș istoric și vibrant, cu o bogată moștenire culturală și numeroase atracții turistice. De asemenea, este cunoscută pentru arhitectura sa deosebită. Prin urmare, dacă planificați o vizită în Atena, iată zece obiective importante pe care nu trebuie să le ratați. Astfel veți avea o experiență minunată și o vacanță de nota 10.

Acropola

Este unul dintre cele mai importante situri istorice din lume și se află chiar în centrul Atenei. Această fortăreață antică este situată pe o colină înaltă care a fost construită în jurul anului 450 î.Hr. Aici veți găsi Parthenonul, unul dintre cele mai frumoase monumente istorice din Grecia. Parthenonul este faimos pentru arhitectura sa clasică, dar și pentru statuile sale impresionante. Pe lângă Parthenon, mai puteți vizita Propileele, poarta de intrare care este construită în întregime din marmură pentelică, dar și Templul Atenei Nike, care este impresionant datorită arhitecturii clasice grecești. Înainte de a vizita Acropola, asigurați-vă că sunteți bine pregătiți din punct de vedere fizic pentru a urca treptele abrupte.

Citește și: Mituri urbane din București: cele mai înfricoșătoare legende ale capitalei

Muzeul Acropole

Muzeul Acropole este unul dintre cele mai importante muzee din lume, cu o colecție impresionantă de artefacte istorice, în jur de 4000, găsite pe situl Acropolei. Muzeul este împărțit în trei galerii principale. Prima galerie găzduiește artefacte de la Erechteion, templul dedicat zeiței Athena Polias, precum și artefacte care datează din perioadele miceniană și preistorică. Cea de-a doua galerie găzduiește frizele și metopele de la Parthenon ( decorațiuni exterioare). Acestea au fost restaurate și oferă o priveliște impresionantă. Cea de-a treia galerie găzduiește o serie sculpturi, bijuterii și vase. Vizitați muzeul înainte sau după ce ați văzut Acropola pentru a vă aprofunda cunoștințele despre istoria și cultura Atenei.

Muzeul Național Arheologic

Muzeul Național Arheologic este unul dintre cele mai importante muzee din Grecia, fiind situat în centrul Atenei. A fost fondat în 1929, iar în prezent găzduiește peste 20.000 de artefacte din istoria antică a Greciei, inclusiv obiecte de artă, ceramică și bronz. Colecția muzeului este impresionantă și acoperă o perioadă de peste 5000 de ani, atât din era neolitică, cât și din perioada romană. Printre cele mai renumite artefacte amintim statuia lui Poseidon din capela Artemision, bronzurile de la Dodona și celebra mască funerară a lui Agamemnon.

Plaka

Acest cartier pitoresc din centrul Atenei, cu străzi înguste și cafenele și taverne tradiționale grecești este o adevărată încântare pentru ochi. În timpuri străvechi a jucat un rol important în istoria orașului Atena, de aici și numeroasele clădiri istorice, dar și unele dintre cele mai vechi biserici din Atena. Pe lângă moștenirea sa istorică, în acest loc animat veți putea să experimentați cultura și gastronomia grecească. Cartierul Plaka este, de asemenea, un loc excelent pentru a cumpăra suveniruri și obiecte de artă tradiționale.

Muzeul Benaki

Acest muzeu de artă găzduiește o impresionantă colecție de obiecte și artefacte din Grecia antică și până în prezent. Clădirea în sine este o capodoperă de artă neoclasică, fiind construită în anul 1800. Colecția permanentă prezintă obiecte de artă bizantină și postbizantină, artă populară și artă decorativă grecească, iar cea mai importantă secțiune include artefacte din Grecia Antică: statui, vase, bijuterii, dar și alte obiecte din diferite perioade antice. Muzeul Benaki este cunoscut și pentru frumoasele activități culturale care au loc aici.

Piața Monastiraki

Este una dintre cele mai aglomerate și animate piețe din Atena, fiind populară pentru magazinele sale cu suveniruri, obiecte de artă și haine. Este locul ideal pentru a experimenta viața de zi cu zi a Atenei.

Citește și: Londra, una dintre cele mai poluate şi mai nesigure capitale din Europa

Templul lui Zeus Olimpianul

Este unul dintre cele mai mari și mai impresionante temple din lumea antică și are o istorie de peste 2000 de ani. Astăzi, puteți vedea 8 dintre cele 104 coloane originale ale templului, dar și impozanta statuie a lui Zeus, care cântărește aproximativ 13 tone.

Piața Syntagma

Aceasta este piața centrală a Atenei, fiind locul unde se află celebrul sediu al parlamentului grec. Tot aici este epicentrul activității comerciale și politice a Greciei.

Acvariul din Atena

Este renumit pentru multitudinea de specii marine, în jur de 4000, inclusiv rechini, meduze și broaște țestoase. Una dintre cele mai populare atracții ale acvariului este tunelul din sticlă, care oferă o experiență unică de a merge prin mijlocul unui ocean virtual, cu rechini și alte specii ce plutesc deasupra ta.

Citește și: Secretele ascunse în Varșovia, Parisul Estului

Stadionul Panathenaic

Este locul unde au avut loc primele Jocuri Olimpice moderne din 1896 – astăzi poate fi vizitat și de turiști, deci nu-l ratați.

Aceasta este una dintre cele mai interesante și frumoase capitale ale lumii, care nu doar că încântă privirea prin frumusețea ei, dar oferă și o incursiune în mitologia antică, ce a făcut obiectul multor filme.

Sursa foto: Facebook

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora