Mituri urbane din București: cele mai înfricoșătoare legende ale capitalei
E greu să mai crezi în case bântuite și fantome în ziua de azi, însă multe mituri urbane din București au supraviețuit până în prezent. Cu toții ne înfiorăm când auzim de înfricoșătoarea “ambulanță neagră”, care răpește copiii și le fură organele. Însă acesta este doar unul dintre zecile de mituri urbane din București care au îngrozit, de-a lungul timpului, populația capitalei.
Vezi și: 10 locuri COOL din Bucureşti
Mituri urbane din București:
Orfelinatul bântuit de pe Strada Franceză din Centrul Vechi
Unul dintre cele mai celebre mituri urbane din București este acela al orfelinatului bântuit din Centrul Vechi. De fapt, sunt mai multe clădiri în acea zonă a Bucureștiului despre care se spune că ar fi “locuite” de fantome, însă orfelinatul joacă un rol aparte în peisajul urban al capitalei. Aflată la numărul 13 pe Strada Franceză, clădirea, care altă dată era sediul unui orfelinat, este bântuită de spiritele a 203 copii, potrivit legendei. Despre acești copii se spune că erau ținuți în condiții îngrozitoare, lăsați să moară de foame și de sete. Cei care au locuit în acea zonă a capitalei jură că au auzit în miez de noapte “glasurile” copiilor înfometați și însetați, cerând apă și de mâncare. Desigur, sunt puțini cei care mai cred astăzi în povești cu fantome.
Preparate alimentare cu carne de om, într-un restaurant din București
Unul dintre cele mai înfiorătoare mituri urbane din București este cel legat de un restaurant din inima capitalei, care, chipurile, ar fi servit preparate cu carne de … om! Acest mit a apărut în perioada interbelică, însă a prins din nou amploare în anii ’80. Legenda spune că prin anii ’20, tot în zona Centrului Vechi, era o plăcintărie celebră pentru plăcintele sale cu carne, al căror ingredient special era chiar carnea de om. Povestea este un pic “trasă de păr”. Aparent proprietarii își procurau “ingredinentul” special făcând o trapă în podeaua toaletei, care se deschidea, iar victimele cădeau și ajungeau într-un beci, iar de acolo… în plăcinte. Greu de crezut, dar iată că acest mit a făcut la un moment dat înconjurul Bucureștiului. Și în anii ’80 a apărut încă o poveste de acest gen, despre un restaurant celebru din capitală, despre care se spunea că ar fi servit ficat de om.
Ambulanța neagră care răpește copii, cărora le fură organele
Mult temuta ambulanța neagră care răpește copii este unul dintre cele mai înfricoșătoare mituri urbane din București. Mulți au trăit cu spaima acestei mașini misterioase, care apare din neant, fără să fie văzută de nimeni (cu toate că unii se jură că au zărit-o!) și ne răpește copiii, pentru a le fura organele. Mitul ambulanței groazei a fost preluat din străinătate și a ajuns în România prin anii ’70. Culmea este că el a fost reactivat și în ultimii ani. Sunt persoane care încă mai cred că ambulanța neagră e reală și face victime și in prezent.
Statuia din cimitir care îi ucide prin sufocare pe cei care se așează pe ea
Ce poate fi mai înfiorător decât să mori sofocat în brațele unei statui? Deși pare greu de crezut, sunt oameni despre care se spune că au pățit asta. În cimitirul Eternitatea din București exista statuia unei femei, despre care se spune că s-ar fi sinucis în apele Dâmboviței după ce a fost părăsită de iubit. Chipurile, dacă te așezi noaptea în brațele statuii, vei muri sufocat. Curioși să vadă ce se întâmplă, mulți au testat acest lucru și nu au pățit nimic. Totuși se pare că a existat o adolescentă care și-a pierdut viața în acest mod cumplit. Legenda spune că tânăra era o descendentă a fostului iubit al femeii și că astfel statuia s-a “răzbunat”. Ulterior, statuia a fost mutată din cimitir, însă nu se știe unde a fost dusă.
Spitalul unde bolnavilor li se furau organele
Cele mai teribile mituri urbane din București continuă cu “Spitalul Poștelor”, care se afla în spatele Bisericii Stravropoleos. Potrivit mitului, aici erau aduși pacienți cu boli foarte grave, cărora li se furau organele. Pentru că mulți oameni și-au pierdut viața în acest spital, se spune că această clădire, care încă există în prezent, ar fi bântuită. În miez de noapte se aud gemetele și urletele lipsite de speranță ale pacienților suferinzi.