fbpx

Căutare

Share this article

Cam toți creatorii s-au prins că misiunea artei este depășirea morții, iar pentru majoritatea dintre ei munca este antidotul pentru moarte. Cu toate astea, comparativ cu restul civililor, artistul este singurul care-și permite să spună despre sine că “nu poate” să lucreze și în consecință să moară puțin, să pună totul “în cui”, să se autosuspende.

În articolul din Revista Radio Guerrilla, Bogdan Șerban ne aduce o adunare de muzicieni care s-au decis să iasă din hibernarea autoimpusă și care au reluat lupta cu efemeritatea.

Începem cu Bad Religion: o grupare de punk-eri ce există de aproape patru decenii. În toți anii ăștia, sextetul din Los Angeles a criticat tot: societatea în general, religia și influența celor care o propovăduiesc, politica, rasismul, intoxicarea media sau excesele de tot felul. Anul acesta, după o perioadă de “liniște” de 6 ani, americanii urmează să lanseze pe 3 mai cel de al 17-lea album din lunga carieră: Age of Unreason.

Cuntinuăm cu Idlewild – niște scoțieni ce s-au inventat ca trupă acum aproape un sfert de secol. În cele două decenii și jumătate de existența muzicienii și-au permis chiar și o schismă prin 2010, dar le-a trecut. Cvintetul din Edinburgh a rămas fidel de-a lungul timpului mixului de post-Britpop stropit cu punk-rock. Luna asta, pe 5 aprilie, după o tăcere de 4 ani, apare pe piață cel de al 8-lea LP: Interview Music.

Iar pe restul le puteți descoperi în articolul din revista. 

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO