Cea mai scumpă ciocolată din lume poartă un nume ”glorios” - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Cea mai preţioasă ciocolată din lume (de fapt, bomboană de ciocolată) costă nu mai puţin de 7.728 euro şi a fost pusă în vânzare în acest weekend la un târg internaţional de ciocolată din oraşul Obidos, Portugalia. Bomboana a fost botezată ”Glorious” şi, conform Reuters, este un mixt de ciocolată neagră, ulei de trufe albe, vanilie de Madagascar şi un ingredient secret, toate acestea fiind îmbrăcate în fulgi de aur de 23 de carate. Cel care a creat această minunăţie cu gust de milioane de euro este un ciocolatier portughez pe nume Daniel Gomes, care mărturiseşte că a lucrat la crearea reţetei mai bine de un an.

Bomboanele ”Glorious” au fost concepute, deocamdată, într-o serie limitată de 1.000 de bucăţi, vândute în ambalaje ce par a fi adevărate cutii de bijuterii (din lemn negru împodobit cu perle şi cristale Swarovski).

Invenţia lui Daniel Gomes – care a fost deja trimisă spre comercializare în Emiratele Arabe Unite, Angola, Argentina şi Rusia – a fost înregistrată de Guinness Book of Records, detronând astfel recordul de 250 de dolari, pe care l-a înregistrat în 2017 La Madeline au Truffe făcută de ciocolatierul danez Fritz Knipschildt.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO