Căutare

Share this article

Diamantele albastre nu se desmint: sunt cele mai căutate şi dorite pietre preţioase. Ca dovadă, „Oppenheimer Blue”, un celebru diamant albastru, a fost vândut cu 56,8 milioane de franci elveţieni (57,6 milioane de dolari) la o licitaţie organizată miercuri seară, la Geneva, devenind astfel cea mai scumpă piatră din lume, au anunţat reprezentanţii casei Christie’s, citaţi de News.ro.

Precedentul record mondial de preţ era deţinut de „Blue Moon Diamond”, vândut de casa rivală, Sotheby’s, cu suma de 48,6 milioane de dolari, în noiembrie 2015şi redenumită de noul proprietar, un colecţionar din Hong Kong, „Blue Moon Josephine”. Potrivit BBC, casa Sotheby’s a vândut un diamant în 2013 cu suma de 83 de milioane de dolari, însă cumpărătorul a decis în cele din urmă că nu îşi permite să plătească acel preţ, iar casa organizatoare a reintrat în posesia nestematei.

„Oppenheimer Blue”, cel mai mare diamant albastru din categoria „fancy vivid” (cea mai mare strălucire şi cel mai mare grad de claritate, n.r.) oferit vreodată la licitaţie, este o nestemată dreptunghiulară de 14,62 carate, ce a aparţinut în trecut lui Philip Oppenheimer, un magnat din industria mineritului, care a controlat Diamond Syndicate din Londra. Diamantul avea un preţ estimativ cuprins în intervalul 38 milioane – 45 milioane de dolari.

Licitaţia, extrem de disputată, a durat 20 de minute şi s-a încheiat după o luptă aprigă între doi colecţionari. Identitatea noului proprietar al diamantului nu este deocamdată cunoscută.

La aceeaşi licitaţie, „Oriental Sunrise”, o pereche de cercei decoraţi cu două diamante galben-portocalii, a fost vândută cu 11,3 milioane de franci elveţieni (11,5 milioane de dolari).

Cu o zi înainte, marţi, casa Sotheby’s a vândut un diamant roz, extrem de rar, în formă de pară şi făcând parte din clasa vivid, cu 31,5 milioane de dolari, unui colecţionar privat din Asia. Vânzările totale obţinute marţi seară de casa Sotheby’s au însumat 175,2 milioane de dolari.

Licitaţia organizată miercuri seară de casa Christie’s la Geneva a generat venituri totale de 148,9 milioane de dolari.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO