Cei mai buni designeri de interior din lume - LIFE.ro
Mergi la conținut

Cei mai buni designeri de interior din lume

Designerul danez spune despre el că îşi doreşte să creeze medii propice pentru dragoste, viaţă şi pasiune, medii în care oamenii să poată transforma în realitate cele mai importante visuri. Iar lucrările lui au fost descrise ca fiind entuziasmante, îndrăzneţe, ba chiar magnifice.
Share this article

Într-un fel sau altul cu toţii suntem nişte mici designeri de interior. Ori de câte ori renovăm locuinţa sau mai schimbăm ceva în casă ne punem în pielea unui decorator. De multe ori însă ne şi dăm seama că au fost lucruri pe care nu le-am luat în calcul şi lucrurile nu au ieşit chiar cum visam. Asta pentru că designerii de interior nu au doar viziune şi inspiraţie, ci şi studii complexe care îi ajută să găsească cea mai bună soluţie în funcţie de spaţiul pe care îl au la dispoziţie, de buget şi de dorinţele celor care îi angajează. Cei mai buni designeri de interior din lume fac toate acestea şi mai mult decât atât. Sunt cei care transformă spaţiile în locuri aşa cum n-au mai visat alţii, care vin cu soluţii unice şi spectaculoase. Să-i cunoaştem pe câţiva dintre ei!

Cei mai buni designeri de interior din lume – Kelly Hoppen

Kelly Hoppen este un designer britanic cu o experienţă de mai bine de 40 de ani în domeniu, unul dintre cei mai căutaţi şi premiaţi din lume. Şi-a început cariera la numai 16 ani, când s-a oferit să se ocupe de renovarea bucătăriei unor prieteni de familie, iar rezultatul i-a făcut pe toţi să înţeleagă că acesta este drumul ei.

A lucrat de-a lungul anilor pentru celebrităţi precum David şi Victoria Beckham, s-a ocupat de designul locuinţelor, dar şi al yachturilor şi avioanelor clienţilor săi. A trecut apoi la designul pentru hoteluri, restaurante şi birouri. Printre cele mai renumite proiecte ale ei se numără o colaborare cu Disney pentru aniversarea de 90 de ani a lui Mickey Mouse, decorarea Celebrity Edge – o navă de lux cu design revoluţionar, One Park Taipei – o clădire rezidenţială ultra luxoasă din Taiwan şi LUX* Grande Gaube Hotel, un hotel impresionant ridicat în Mauritius.

Foto: kellyhoppeninteriors.com

Kelly Hoppen este recunoscută pentru paleta neutră de culori pe care o foloseşte, aceasta devenind chiar semnătura şi marca ei: Perfect Neutrals. Hoppen este numită chiar „Regina Griului”, ea explicând în nenumărate rânduri că filosofia ei este să rămână mereu aceeaşi. Şi-a dorit mereu să creeze medii calme, relaxate şi armonioase.

Kelly Hoppen

Cei mai buni designeri de interior din lume – Philippe Starck

Philippe Starck este cel mai aclamat designer francez, unul care şi-a făcut o datorie de onoare din a crea locuri neconvenţionale, obiecte folositoare înainte de a fi frumoase şi de a transmite mai departe viziunea lui despre ceea ce înseamnă o planetă corectă. Multe dintre obiectele pe al căror design şi-a pus semnătura sunt considerate obiecte de cult, în timp ce hotelurile decorate de el au fost definite ca simboluri atemporale.

Barcă al cărei design a fost realizat de Philippe Starck

Un înfocat susţinător al sustenabilităţii, Starck a creat inclusiv turbine eoliene pentru casă, case ecologice şi bărci cu panouri solare. Până să ajungă aici însă a atras atenţia presei internaţionale când a fost angajat să renoveze apartamentele private din Palatului Élysée, în timp ce preşedinţia Franţei îi aparţinea lui François Mitterrand. Şi-a consolidat apoi renumele cu designul realizat în cafenele, restaurante şi hoteluri celebre din întreaga lume, dar şi prin transformarea designului industrial într-o modă. Şi-a pus însă semnătura şi pe sticle de apă, periuţe de dinţi, ochelari, televizoare, mobilier de birou, ceasuri sau chiar mouse-uri pentru computere.

Philippe Starck, foto: tophotel.news

Cei mai buni designeri de interior din lume – Kelly Wearstler

Kelly Wearstler este considerată un fenomen al designului interior. Amprenta ei transmite rafinament şi lux, se remarcă prin combinaţii sofisticate, cu elemente din perioade şi cu istorii diferite. Unele dintre cele mai luxoase hoteluri şi reşedinţe private, din Beverly Hills până în Caraibe, îi poartă semnătura, fiind răsfăţata vedetelor şi a oamenilor de afaceri care-şi doresc ceva special. Casa lui Gwen Stefani şi hotelul Viceroy au fost decorate, printre altele, de Kelly Wearstler.

Foto: kellywearstler.com

Este comparată frecvent cu un rock star sau un guru în materie de design interior, însă activitatea ei este mult mai complexă, fiind şi scriitoare, blogger, designer de bijuterii.

Kelly Wearstler, foto: nuvomagazine.com

Cei mai buni designeri de interior din lume – Jean-Loius Deniot

Pentru Deniot locurile pe care le decorează sunt ca nişte locuri de joacă unde îşi dă frâu liber imaginaţiei şi creează interioare emblematice. Şi-a câştigat rapid renumele printre răsfăţaţii domeniului, în special datorită capacităţii lui de a da tribut clasicismului transformând totuşi locurile pe care le reface într-unele ultramoderne.

Foto: architecturaldigest.com

Preferă să lucreze cu materiale naturale, adoră să creeze spaţii bine luminate şi este adeptul culorilor blânde şi sobre, în acelaşi timp.

Jean-Loius Deniot, foto: designanthologymag.com

Cei mai buni designeri de interior din lume – Peter Marino

Arhitectul american şi-a propus ca prin lucrările sale să creeze iluzia şi realitatea definitivului, aceasta fiind, în fapt, viziunea iluzionistului italian Renzo Mongiardino, cel care a avut o influenţă definitorie asupra stilului lui Marino.

Foto: petermarinoarchitect.com

Acesta a creat spaţii vizual estetice, dar şi funcţionale, axându-se însă pe clienţii premium, fie că vorbim de clădiri rezidenţiale sau magazine pentru cele mai mari branduri din modă, precum Calvin Klein, Donna Karan, Giorgio Armani sau Louis Vuitton.

Peter Marino, foto: forcmagazine.com

Cei mai buni designeri de interior din lume – David Collins

Arhitect specializat în design, irlandezul David Collins a făcut o pasiune din a decora baruri şi restaurante, multe din cele mai celebre din Londra purtându-i semnătura. Nu a spus nu însă nici când a venit vorba de hoteluri luxoase sau proiecte rezidenţiale de amploare.

Foto: onehundrededition.com

Prieten apropiat cu Madonna, el a fost cel care i-a decorat apartamentele din Londra şi New York, ba chiar i-a fost inspiraţie pentru melodia Substitute For Love, versurile acesteia fiind scrise de Collins.

David Collins, foto: onehundrededition.com

Cei mai buni designeri de interior din lume – Marcel Wanders

Designerul danez spune despre el că îşi doreşte să creeze medii propice pentru dragoste, viaţă şi pasiune, medii în care oamenii să poată transforma în realitate cele mai importante visuri. Iar lucrările lui au fost descrise ca fiind entuziasmante, îndrăzneţe, ba chiar magnifice.

Foto: marcelwanders.com

Nu a făcut un secret din faptul că unul dintre cei care a avut o influență extraordinară asupra lui este Philippe Starck. În acelaşi stil, dar cu o viziune nouă, îndepărtată de designul industrial care l-a făcut celebru pe idolul său, Wanders a creat decoruri şi obiecte moderne, dar care au păstrat rădăcinile istorice. Danezul consideră că într-o lume marcată de răceala stilului industrial este mare nevoie de poezie, romantism şi magie.

Marcel Wanders, foto: nostraforma.com

Cei mai buni designeri de interior din lume – Victoria Hagan

Victoria Hagan este o prezenţă elegantă în lumea designului interior, fiind considerată ca făcând parte din elita intelectuală a arhitecturii şi designului mondial. Şi-a construit renumele prin creaţiile rafinate, sofisticate şi prin încăpăţânarea de a aduce stilul glamour în munca ei.

Foto: vhcollections.com

S-a specializat în renovarea locuinţelor private, iar stilul ei de design este considerat cu eleganţa reţinută a celebrei Katherine Hepburn.

Victoria Hagan, foto: ladolcevitablog.com
Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora