fbpx

Căutare

Share this article

Dacă te-ai întrebat vreodată care sunt cei mai căutați infractori din lume, răspunsul se găsește pe lista FBI. Astăzi, pe această listă, primii cei mai căutați infractori din lume sunt 10 bărbați condamnați pentru omor, jaf armat și furt. FBI oferă recompense de 100 de mii de dolari pentru cei care pot oferi informații ce ar conduce la prinderea și arestarea răufăcătorilor.

Lista cu cei mai căutați infractori din lume este publică din 1950. Din cei 523 de fugari care au fost înscriși pe această listă, 162 au fost prinși datorită ajutorului din partea cetățenilor.

Ies de pe listă aceia care au fost capturați, de pe numele cărora au fost retrase acuzațiile sau care nu se mai potrivesc cu descrierea FBI ca fiind cineva cu „un istoric îndelungat de săvârșire de infracțiuni grave și / sau considerat o amenințare deosebit de periculoasă pentru societate”.

Iată care sunt cei mai căutați infractori din lume, faptele pentru care sunt urmăriți și recompensele stabilite pe capetele lor:

Robert Fisher; adăugat pe listă în iunie 2002; se oferă o recompensă de 100 de mii de dolari

În 2001 FBI spunea că Fisher și-a omorât soția și cei doi copii, apoi a aruncat casa în aer, în Scottsdale, Arizona.

Biroul Federal declară că este în formă fizică și are o coroană de aur vizibilă pe primul dinte, stânga, sus.

„Merge cu o postură erectă exagerată și cu pieptul împins afară din cauza unei leziuni lombare”, de menționează în descrierea agenților FBI.

Fisher a fost zărit plimbându-se și ținând în brațe unul dintre copii chiar înainte de a comite acel masacru oribil.

Alexis Flores, adăugat pe listă în iunie 2007; se oferă o recompensă de 100 de mii de delari celui care oferă indicii ce ar putea duce la arestarea lui

Flores este căutat pentru pentru presupusa sa implicare în răpirea și uciderea unei fetițe de 5 ani, din Philadelphia. Fata a fost dată dispărută în iulie 2000 și ceva timp mai târziu a fost găsită strangulată într-un apartament din apropierea casei.

Flores are cicatrici pe obrazul drept și pe frunte, conform descrierii FBI.

Jason Derek Brown; adăugat pe listă în decembrie 2007; se oferă o recompensă de 200 de mii de dolari pe capul lui

Browns este căutat pentru acuzația de crimă și jaf armat în Phoenix, Arizona. FBI îl acuză că a împușcat și omorât paznicul unei mașini blindate în fața unui cinematograf, iar apoi a fugit cu banii.

Brown este mormon, vorbește fluent limba franceză și are o diplomă de masterat în afaceri internaționale.

În descrierea lui, FBI susține că „îi place să fie în centrul atenției și a fost adesea văzut frecventând cluburile de noapte unde îi plăcea să își etaleze mașinile foarte scumpe, bărcile și alte jucării”.

Yaser Abdel Said; adăugat pe lista FBI în decembrie 2014; se oferă o recompensă de 100 de mii de dolari celui care poate da detalii ce ar duce la arestarea lui

Said este acuzat de uciderea celor două fiice adolescente ale sale, în 2008, în Texas.

Este originar din Egipt, dar are legături cu New York-ul, Texas, Virginia și unele zone din Canada.

FBI a notat unele detalii specifice destul de ciudate despre Said: „Întotdeauna poartă ochelari de soare negri, atât în interior, cât și în exterior. Frecventează restaurantele Denny’s și IHOP și fumează 100 de țigări Marlboro Lights pe zi. Said „iubește câinii, în special ciobăneștii germani”.

Bhadreshkumar Chetanbhai Patel; a fost adăugat pe lista FBI în aprilie 2017, cu o recompensă de 100 de mii de dolari pe capul lui

Patel este un bărbat ce vine din India și care a fost acuzat pentru că și-a omorât soția lovind-o în mod repetat cu un obiect contondent, în timp ce amândoi lucrau la o gogoșerie din Maryland, în anul 2015.

A fost acuzat de crimă de gradul I și II, atac de gradul I și II și purtarea unei arme periculoase cu intenția de a răni. Patel a fugit pentru a se sustrage autorităților, potrivit FBI. Se știe că a fost ultima dată în zona Newark, New Jersey.

Santiago Villalba Mederos; adăugat pe listă în septembrie 2017 cu o recompensă de 100 de mii de dolari

Mederos este membru al bandei Eastotes Lokotes Sureno, ce se află în mai multe zone ale statului Washington, potrivit FBI.

Este acuzat că în anul 2010 a ucis la întâmplare o tânără de 20 de ani și i-a rănit fratele, după ce a tras asupra lor din mașina în care se afla.

O lună mai târziu, FBI spune că Mederos a tras din nou la întâmplare asupra oamenilor, ucigând un tânăr de 21 de ani.

Mederos a fost arestat în Mexic pe 5 iunie 2020, după mai bine de doi ani și jumătate în care s-a aflat pe listă cu cei mai căutați infractori.

Alejandro Castillo; adăugat pe listă în octombrie 2017; recompensa este de 100 de mii de dolari

Castelo a fugit din Statele Unite ale Americii după ce FBI a spus că și-a omorât fosta iubită și fosta colegă de serviciu, în North Carolina.

Camerele de supraveghere ale Vămilor și Protecției Frontierelor din SUA îl arată trecând frontiera în Mexic din Nogales, Arizona, în august 2016.

Cadavrul femeii a fost găsit într-o zonă împădurită din North Carolina, cu o rană de pistol în frunte, conform FBI.

Rafael Caro-Quintero; adăugat pe listă în aprilie 2018; pentru prinderea lui se oferă o recompensă de 20 de milioane de euro

Desăre Caro-Quintero FBI spune că este „nașul traficului de droguri mexican” și este cunoscut drept „the narco of narcos”.

Biroul spune că a ajutat la formarea cartelului Guadalajara în anii 1970, care a canalizat heroina, marijuana și cocaina în SUA.

Caro Quintero este căutat sub acuzația de răpire și ucidere a agentului federal american Enrique „Kiki” Camarena în 1985.

El este singurul fugar din listă pe capul căruia biroul oferă o recompensă în milioane – până la 20 de milioane de dolari.

Arnoldo Jimenez; a fost adăugat pe lista FBI în mai 2019, iar recompensa pentru prinderea lui este de 100 de mii de dolari

În 2012, FBI spune că Jimenez și-a înjunghiat mortal soția, Estrelle Carrera, în mașina lui, Masserati, chiar în ziua nunții.

Înainte de a fugi, i-a dus cadavrul în baia locuinței ei din Illinois și l-a pus în cadă. Familia Carrera a primit un telefon de la unul dintre membrii familiei lui Jimenez, care anunța că cei doi miri s-au certat, s-au luptat, iar ginerele a lăsat mireasa sângerând.

Potrivit FBI, Jimenez ar fi fugit în Santiago Papasquiaro din Durango, Mexic. În rest, a petrecut timp în Reynosa, Tamaulipas, Mexic și a locuit în Chicago. Și-a luat și o identitate falsă, folosind numele Arnoldo Gimenez.

Eugene Palmer, adăugat pe listă în mai 2019; pentru prinderea lui se oferă o recompensă de 100 de mii de dolari

FBI îl acuză pe Palmer că în 2012 și-a împușcat și ucis nora, pe Tammy Palmer, în New York.

Fiul lui Palmer, John se despărțise foarte urât de soția lui, Tammy. Relația lui Palmer cu Tammy a devenit din ce în ce mai tensionată, mai ales după ce ea a obținut un ordin de restricție împotriva lui John. După ce a împușcat-o pe Tammy, FBI spune că Palmer a fugit. Camioneta sa a fost găsită în ținutul Rockland.

Palmer este un pasionat de mașini, un vânător cu experiență și un om care se descurcă foarte bine în natură, potrivit FBI. Are degetul mare stâng deformat.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO