Căutare

Share this article

Cei mai scumpi adidași din lume se apropie de valoarea de jumătate de milion de euro.  Unele perechi de adidași sunt făcute doar pentru a fi păstrate într-un dulap și purtate doar ca motiv de laudă la evenimente super importante. În timp ce anumite obiecte vestimentare au tendința de a varia de la o țară la alta, sneakerșii, sau adidașii cum ne place nouă să spunem, au un limbaj universal valabil. Orice persoană din orice parte a lumii poate aprecia valoarea financiară și sentimentală din spatele unei perechi speciale de adidași.

Să vedem un top cu cei mai scumpi adidași din lume:

  1. Eminem X Carhartt Air Jordan 4 – valoarea estimată: 33 de mii de dolari

Valoarea acestor sneakersi continuă să crească, fără a fi previzualizată o limită. Această ediție limitată extraordinară este atât de exclusivistă încât s-au fabricat numai 10 perechi. Eminem și Carhartt au colaborat în toate privințele legate de design și au donat toate procentele din încasări, școlii de muzică de la Michigan State University.

  1. Air Jordan 2OG – 31 de mii de dolari

Când vine vorba despre cei mai scumpi adidași din lume, Air Jordan populează serios acest top, iar ediția 2OG nu este o excepție. Dacă ai 31 de mii de dolari, acești sneakersi pot fi ai tăi. Brandul Jordan vede succesul odată cu lansarea fiecărui model de sneakers, însă acest model este deosebit datorită funcționalității acestor pantofi. Nu doar că arată absolut superb, dar sunt și extrem de confortabili și, oriunde îi vei purta, ești asigurat că se vor întoarce multe capete după tine.

  1. Air Jordan 11 Jetter – 40 de mii de dolari

Această pereche rară de pantofi sport este una cu adevărat valoroasă și frumoasă. Acești sneakersi îți garantează o mare popularitate și multe cuvinte de laudă deoarece aceste bijuterii reprezintă de fapt o colecție extrem de rară.

Acești sneakersi cu tematică Yankees au fost lansați la timp pentru ceremonia de retragere a lui Derek Jeter de pe stadionul Yankee, iar dobândirea dreptului de proprietate asupra unei astfel de perechi este aproape imposibilă.

  1. Diamons Encrusted Air Force 1 – 50 de mii de dolari

Nu e greu de înțeles de ce acești sneakersi sunt atât de scumpi. Diamante? Pe sneakersi? Da, ai auzit bine. Acești pantofi aparțin băiatului cel mare de la Outkast și nu a economisit nici un bănuț atunci când a fost vorba de design.

Suficient de rezistenți pentru a fi purtați, dar și suficient de fancy pentru a-i păstra ca obiecte de suflet, acești pantofi sunt decorați cu diamante, ceea ce face ca fiecare pas să strălucească. Creați în 2007, valoarea lor se păstrează și astăzi la peste 50 de mii de dolari.

  1. Air Jordan 12 OVO (Drake Edition) – 100 de mii de dolari

Dragostea pentru baschet a lui Drake a fost îndelung mediatizată. Toată lumea a văzut cum el participă la susținerea echipei favorite, Toronto Raptors. Iar atunci când s-au combinat dragostea pentru sport și dorința lui constantă de a crea noi produse, a luat naștere Air Jordan 12 OVO Drake Edition. Numai cei bogați și faimoși își permit acești sneakersi, ceea ce-i face și mai valoroși și mai râvniți.

  1. Air Jordan 12; Flu Game – 104 mii de dolari

Acești sneakersi provin din perioada în care Michael Jordan era răcit din cauza vremii, dar a ales totuși să rămână pe teren și să ducă meciul până la final. Meciul s-a sfârșit cu Jordan câștigând 15 puncte în ultima partidă, lucru ce a adus victorie echipei sale. Chiar dacă cei mai mulți dintre noi nu suntem sărbătoriți pentru tenacitate și dedicare la job atunci când suntem bolnavi, Michael Jordan este. Pantofii pe care i-a purtat în ziua aceea vor fi veșnic comemorați ca pantofii „meciului răcit”, iar acum valorează 104 mii de dolari.

  1. Perechea de Converse cu care Michael Jordan a câștigat Fastbreak – 190,373 de dolari

Acești pantofi sunt printre cei mai scumpi pantofi purtați și vânduți, iar prețul lor este uluitor. În mod vizibil folosiți și uzați de Michael Jordan, acești sneakersi și-au făcut debutul în 1984 când echipa SUA a câștigat aurul la Olimpiada de la Los Angeles.

A deține această pereche de sneakersi este echivalentul unei posesii istorice ce ar putea fi expusă într-un muzeu și conservată pentru viitoarele generații de fani. Colecționarii sunt extrem de interesați de acești pantofi, motiv pentru care se estimează că prețul lor este în creștere.

  1. Buscemi 100 MM Diamond – 132 de mii de dolari

Ai citit bine, acești adidași chiar valorează o mică avere. Ai putea să-ți iei o casă și o mașină, sau ai putea să îți iei acești sneakersi la același preț. Altfel, dacă faci parte din elită, poți opta să-ți cumperi acești adidași. Acești pantofi sunt decorați cu diamante de 11,5 carate și un set de decorațiuni din aur de 18 carate. Dacă diamantele și aurul te definesc, atunci, cu siguranță, acești pantofi vor fi potriviți ție.

  1. Solid Gold Ovo X Air Jordans – 2 milioane de dolari

Tot ce știm este că brandul Drake atrage foarte multă atenție din partea media, iar brandul Michael Jordan este sinonim cu succes și sneakersi valoroși. Când le combini pe cele două pentru a crea sneakersii perfecți, rezistenți și, aurii, rezultatul este un produs uimitor a cărui valoare este de 2 milioane de dolari.

Drake și Nike au colaborat cu un artist american pe nume Matthew Senna pentru a crea această incredibilă pereche de pantofi fabricată din aur solid. Fiecare pantof cântărește 22 de kilograme. E clar că au fost meniți să fie colecționați, nu purtați vreodată.

  1. Nike Waffle Shoe – 437500 de dolari

Vânzarea la licitație a acestor sneakersi a spart toate recordurile. Această pereche din 1972 a fost cumpărată de Miles Nadal, un colecționar cunoscut care a licitat pentru acești pantofi în licitația online a lui Sotheby. Din poziția de mândru proprietar al unui muzeu privat în Toronto, nu mai pare nimic ciudat că Nadal a dat aproape o jumătate de milion de euro pe acești sneakersi.

Acești pantofi Nike au o valoare istorică, dar și financiară foarte mare, reprezentând o bucată din istoria sportului ce nu va mai putea fi vreodată duplicată.

read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO