Cel mai frumos cadou pentru ea sau pentru el de Ziua îndrăgostiților. Cu ce înlocuim pernuțele de pluș în formă de inimioară și cănile cu mesaj? - LIFE.ro
Mergi la conținut

Cel mai frumos cadou pentru ea sau pentru el de ziua îndrăgostiților ar trebui să fii tu. Dar uneori, se pare că nu ne suntem deajuns unul altuia și, ca să fim în rând cu lumea, cum spunea mamaia mea, trebuie să ne aliniem așteptărilor.

Am mai spus și altă dată că această zi a îndrăgostiților, personal mi se pare o pierdere de vreme, iar promovarea din punct de vedere marketing a atins niște cote aproape de îngrețoșare. Și asta nu pentru că nu aș fi romantică, ci pentru că acest „în rând cu lumea” mi se pare că omoară din fașă orice urmă de creativitate.

Pentru niște îndrăgostiți, Ziua îndrăgostiților ar trebui să fie în fiecare zi și nu ar trebui să avem nevoie de căni cu mesaj, baloane, pernuțe de pluș în formă de inimioare sau o rezervare specială la un restaurant ca să mâncăm fructe de mare și tartă cu căpșune, ca să ne arătăm unul altuia afecțiunea. Orice gest făcut din dragoste este ca un pansament al sufletului și demonstrează cu vârf și îndesat că ești iubită sau iubit, chiar dacă e numai o mângâiere sau celălalt își arată disponibilitatea de a-ți pune lichid de parbriz în mașină.

Până la urmă e vorba de experiența pe care o trăiești alături de cel drag și, așa cum spunea un mare înțelept – de fapt un bun prieten de-al meu – dacă te simți bine și ești în compania potrivită, și o excursie la Slobozia poate fi mai frumoasă ca una la Paris.

Dar, evident că nu putem trece peste această faimoasă zi a îndrăgostiților și trebuie să-i acordăm locul cuvenit. De aceea, m-am gândit la un altfel de cadou de Ziua îndrăgostiților, pentru toate simțurile tale sau ale lui, o alternativă mult mai interesantă sticlei de șampanie, ciocolatei și ursulețului de pluș pe care îl apeși pe picioruș și spune „I Love You!”.

Așa că am ales să vorbesc cu Oana Pascu de la Complice.ro, femeia care a făcut o pasiune din pasiunea ei, aceea de a dărui. Iată ce am aflat:

Cadourile experiențiale se numără printre alegerile inedite pentru Ziua Îndrăgostiților. Femeile, de obicei, oferă experiențe care implică ambii parteneri de cuplu, cum ar fi o zi la SPA în doi, o cină romantică, degustări de ciocolată sau de vin, ateliere private din zona gourmet, cooking sau senzorial, care se pot desfășura atât offline, cât și online, în funcție de preferințele fiecarui cuplu, arată datele Complice.ro, magazin de cadouri experiențiale.

Bărbații preferă să ofere partenerelor experiențe care merg spre concret: atelier privat de pictură, de scriere creativă, de creare a propriului parfum, dar și experiențe inedite, cum ar fi driving pe circuit sau cursuri de condus alături de Alex Filip, zbor cu parapanta ori experiențe virtuale de travel, arată aceeași sursă.

Relaxare pe gustul fiecăruia

Dacă ești în căutare de inspirație pentru un cadou inedit de Ziua Îndrăgostiților, în primul rând ar trebui să iei în considerare dinamica de cuplu. Dacă ai un partener care iubește adrenalina, iar tu ai prefera mai degrabă o zi relaxantă la SPA, nu te gândi că va trebui să faci un compromis. Există cadouri experiențiale care combină nevoia de evadare, dar în moduri diferite.

Contextul pandemic și restricțiile din ultimele luni au făcut ca românii să-și dorească tot mai mult să călătorească. Fie că vorbim de o evadare in inima Brașovului, combinată cu un salt în tandem cu parapanta, ori de o escapadă romantică la o pensiune din Veseud sau la un castel aflat în mijlocul naturii, clienții noștri caută tot mai mult să evadeze, în condiții cât mai private și retrase, și să simtă gustul vacanței, care le-a lipsit atât de mult în 2020, a explicat Oana Pascu, fondator Complice.ro.

Adrenalină pentru cuplurile aventuroase

În aceeași idee, dacă vrei o experiență care să te conecteze și să te scoată din zona de confort, cu siguranță acest lucru se poate întâmpla la manșa unui avion care te poate duce pe orice aeroport din lume sau la volanul unei mașini de curse. Prima experiență este virtuală, dar la fel de intensă precum cea de pe macadam, offline. Sau poate ați prefera un survol timp de o oră cu avionul în jurul Bucureștiului și o evadare într-o grădină misterioasă, adică un cadou care combină spiritul de aventură cu o după-amiază distractivă în doi.

Ultima perioadă a fost marcată de un interes tot mai mare pentru experiențele care scot din zona de confort, probabil și pe fondul unei perioade lungi în care distanțarea socială ne-a afectat felul de a privi viața, a mai precizat Oana Pascu.

Pentru cei care preferă să petreacă acasă

Dacă vă gândiți totuși să stați acasă pe 14 februarie (sau de Dragobete, depinde ce sărbătoriți), Complice.ro oferă experiențe livrate… acasă. Printre acestea se numără atelierele private online de ciocolată, de exemplu, care presupune livrarea prin curier a unui un kit special cu care îndrăgostiții se pot “juca” precum un ciocolatier amator, realizând rețete rafinate, alături de Dragoș Ungureanu, fondatorul Atelier Cortez. Sau poate preferați livrarea acasă a unei cine… afrodisiace. O experiență gourmet completă, care asigură romantismul unei seri speciale, cum este cea de 14 februarie.

Cadou sau nu, nu uitați de flori

Chiar dacă credeți că ați scăpat de grija cadoului pentru că partenera spune că nu va sărbători Ziua Îndrăgostiților, nu ar trebui să picați în această capcană! 77% dintre românce își doresc să primească flori pe 14 februarie, deși nu sărbătoresc într-un mod special Valentines Day, arată un sondaj recent al Floria.ro.  Florile preferate sunt cele de sezon, însă cele mai comandate buchete online sunt cele cu trandafiri roșii, mai arată datele florăriei online.

De altfel, de Valentines Day sunt și cei mai mulți bărbați online pe Floria.ro, în căutarea florilor perfecte. Anul trecut, 73% dintre cei care au vizitat site-ul pe 13 februarie au fost bărbați, iar anul acesta procentul așteptat este similar.

”Cucereste-o” este printre cele mai populare pachete speciale alese în această perioadă, spune Marina Popescu, director general Floria.ro, și presupune livrarea a 101 trandafiri, în etape: Mai întâi, destinatara primeste un trandafir. După 11 minute, curierul Floria.ro o surprinde cu un buchet de 11 trandafiri roșii. După alte 89 minute de la primirea celui de-al doilea buchet, curierul nostru vine din nou, cu un buchet de 89 trandafiri. O alegere la fel de spectaculoasă este ”Casa plină cu flori”, adică 301 trandafiri roșii și albi livrați persoanei iubite.

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora