Căutare

Share this article

Toamna aceasta se anunță a fi foarte ocupată. Avem calendarul plin de lansări de film, iar unele ne-au ridicat așteptările foarte sus. Pentru început ne-a trezit atenția „The Goldfinch” care a avut zilele trecute lansarea oficială la Toronto, dar abia așteptăm și alte filme precum „Joker”, „Gemini”, „Frozen”, „Star Wars” sau „Shrek”. Așa că vă propun să le luăm pe rând și să vorbim despre cele mai așteptate pelicule ale sfârșitului de an.

The Goldfinch

Lansare: 13 septembrie

Donna Tartt a câștigat premiul Pulitzer pentru romanul „The Goldfinch” care spune povestea unui puști, supraviețuitor al unui atac terorist în care este omorâtă mama sa. Acesta intră în posesia unui tablou foarte important care îi dictează viitorul și îi pune în pericol viața. Povestea lui Tartt a ajuns pe marele ecran datorită regizorului John Crowley. Iar actorii Nicole Kidman, Sarah Paulson, Ansel Elgort sau Oakes Fegley au roluri importante. Iar la cum arată trailerul de mai jos, se pare că „The Goldfinch” va fi unul dintre hit-urile anului … film cu parfum de Oscar, aș spune.

Ad Astra

Lansare: 20 septembrie

Brat Pitt pare că s-a apucat din nou de treabă, iar cariera sa începe să aibă o nouă perioadă bună, mai ales după succesul înregistrat cu filmului lui Quentin Tarantino, „Once Upon a Time… In Hollywood”. Noul său proiect, „Ad Astra”, este regizat de James Gray. Însă în afara faptului cu Pitt joacă rolul unui astronaut în căutarea tatălui său, nu prea ne dăm seama despre ce este vorba.

Joker

Lansare: 2 octombrie

Nu este nicio glumă, cel mai mare răufăcător din Gotham City se întoarce. Regizorul Todd Phillips l-a ales pe Joaquin Phoenix să joace rolul lui Joker într-o poveste originală inspirată din benzile desenate, dar adusă la realitatea zilelor noastre. Filmul comparat cu Taxi Driver a avut premiera la Festivalul de la Toronto, așa că producătorii par să fie foarte încrezători în produsul lor. Dar oare cum o să-l primească fanii?

A Beautiful Day in the Neighborhood

Lansare: 18 octombrie

Dacă nu plângi la trailerul în care Tom Hanks este vecinul tău preferat, atunci nu știu ce te poate emoționa mai mult. „A Beautiful Day in the Neighborhood” este un film despre bunătate, copilărie și eroi, spunând povestea unui interviu pe care un jurnalist îl face pentru revista Esquire cu vedeta Mister Rogers. Pregătiți-vă șervețelele pentru că „A Beautiful Day in the Neighborhood” are mari șanse să fie pe lista de filme pentru Premiile Oscar. 

Jojo Rabbit

Lansare: 18 octombrie

Regizorul Taika Waititi care a semnat „Thor: Ragnarok” se desparte pentru moment de universul supereroilor Marvel și ne aduce o comedie despre un puști al cărui prieten imaginar este nimeni altul decât Hitler. Iar dacă ăsta vi se pare un subiect sensibil, stați liniștiți. Umorul lui Waititi este unul cerebral și foarte inteligent, așa că avem mari așteptări de la „Jojo Rabbit”.

The Lighthouse

Lansare: 18 octombrie

Robert Eggers a surprins pe toată lumea cu filmul său de debut „The Witch”. Pelicula horror a fost un real succes în fața criticilor, așa că așteptările sunt foarte mari în ceea ce îl privește. Iar alegerea lui Eggers pentru cel de-al doilea proiect cinematografic este din nou una interesantă. „The Lighthouse” a luat pe toată lumea prin surprindere la Festivalul de la Cannes și este deja unul dintre cele mai așteptate filme horror ale anului. Acesta îi are pe Willem Dafoe și Robert Pattinson în distribuție, cei doi jucând rolurile a doi paznici de faruri care încep încet, încet, să o ia razna. Iar trailerul pentru „The Lighthouse” ne arată cum nebunia lor este de-a dreptul înfricoșătoare:

Terminator: Dark Fate

Lansare: 1 noiembrie

Arnold Schwarzenegger se întoarce pe marele ecran … de data aceasta ca actor, nu politician. Parcă îi stă mai bine în postura asta. Iar Linda Hamilton se întoarce și ea la franciza care a făcut-o celebră în anii ’80, reluându-și rolul Sarah Conner. De data aceasta, „Terminator: Dark Fate” are multe alte personaje feminine puternice … probabil că acesta ar trebui să fie elementul original care să redea succesul francizei. Să vedem dacă se vor întoarce, că Schwarzenegger ne tot amenința cu asta.

Doctor Sleep

Lansare: 8 noiembrie

„The Shining” este una dintre cele mai cunoscute cărți ale scriitorului Stephen King și a fost adaptată cu real succes pentru marele ecran de către Stanley Kubrick în anii ’80. Însă, se pare că King nu a fost deloc de acord cu adaptarea lui Kubrick, refuzându-i drepturile pentru „Doctor Sleep” – o poveste care îl are în centru pe adultul Danny Torrance care continuă să se lupte cu puterile sale. Anul acesta, scenaristul și regizorului Mike Flanagan are o adaptare foarte interesantă a cărții lui King, combinând-o cu elemente din filmul lui Kubrick și avându-l pe Ewan McGregor în rolul principal.

Frozen 2

Lansare: 22 noiembrie

Probabil unul dintre cele mai așteptate filme ale acestui sfârști de an, „Frozen” a avut un atât de mare succes, încât nu cred că există vreun părinte care să nu fi cântat piesele din animația de gheață. Așa că un al doilea film era inevitabil, iar Disney nu ne-a dezamăgit. Și, așa cum ne arată trailerul, „Frozen 2” va fi o animație de aventură numai bună pentru diminețile în familie din timpul sărbătorilor.

Knives Out

Lansare: 27 noiembrie

Rian Johnson a stârnit destul de multe controverse cu filmul său „Star Wars: The Last Jedi” acum doi ani, iar acum se întoarce cu o altă peliculă de acțiune. „Knives Out” are o distribuție incredibilă – Chris Evans, Daniel Craig sau Jamie Lee Curtis, așa că romanul semnat de Agatha Christie pare să prindă culoare. Dar Johnson este un regizor căruia nu îi este teamă să ia decizii surprinzătoare, așa că ne așteptăm ca „Knives Out” să fie o peliculă cel puțin interesantă. Suntem chiar curioși. Oricum cu Captain America și Jamie Lee Curtis în distribuție nu prea pare să aibă cum să dea greș.

Și neapărat câteva bonusuri speciale: filme pe care nu ai voie să le ratezi toamna asta 😃

Să nu uităm de „Star Wars: The Rise of Skywalker” (decembrie), „Shrek” (tot la finalul acestui an), „Jumanji: The Next Level” (decembrie) sau „Maleficent: Mistress of Evil” (18 octombrie), „The Addams Family” (11 octombrie) sau „Batwoman” (6 octombrie).

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO