Căutare

Share this article

Pentru foarte mulţi ani George Clooney a fost considerat cel mai râvnit burlac de la Hollywood. Mereu la 4 ace, cu alura de bărbat desprins din vremuri de demult, când domnii puneau mare preţ pe eleganţă şi comportament, actorul a fost mereu idolul femeilor din întreaga lume. Dar Clooney este şi un actor remarcabil, lucru dovedit de nenumăratele premii luate de-a lungul timpului, inclusiv mult-râvnitul Oscar, iar filmele în care a apărut au fost, multe dintre ele, succese de box-office. Să vedem, aşadar, care sunt cele mai bune 10 filme cu George Clooney!

O Brother Where Art Thou?, 2000

Filmul este o comedie-dramă scrisă, o adaptare a Odideei lui Homer, produsă şi regizată de celebrii fraţi Coen. În locul eroilor de legendă facem cunoştinţă însă cu nişte puşcăriaşi din anii `30, evadaţi din locul în care erau condamnaţi la muncă silnică şi toate peripeţiile lor în încercarea de a-şi păstra libertatea. Clooney face un rol memorabil, poate cel mai bun rol de comedie din carieră, scoţând în faţă un bărbat complet diferit de imaginea lui de zi cu zi, ironizându-l parcă atât prin apariţie, cât şi prin comportament.

Ocean`s Eleven, 2001

Danny Ocean, personajul interpretat de George Clooney în pelicula regizată de Steven Soderbergh, este un alt rol de comedie în care starul hollywoodian face furori. Şi nu doar că face furori, dar reuşeşte să îi eclipseze pe toţi colegii săi de platou, la fel de celebri şi ei, printre care Matt Damon, Andy Garcia şi Julia Roberts. Arătos, fermecător şi cu o minte ascuţită, Danny Ocean, şeful bandei de hoţi, a devenit un rol de referinţă al lui Clooney, la vremea respectivă fiind catalogat ca cel mai bun din întreaga carieră. Sigur, de atunci a avut vreme să demonstreze că poate şi mai mult, dar remake-ul peliculei din 1960, cu Frank Sinatra, Dean Martin şi Sammy Davis jr. în rolurile principale rămâne un film ce nu trebuie ratat de pe lista cu cele mai bune 10 filme cu George Clooney.

Confessions Of A Dangerous Mind, 2002

Povestea unui om de televiziune legendar, care în timpul zilei este producător tv, iar noaptea se transformă în ucigaş CIA a scos la iveală nu doar talentul actoricesc al lui Clooney, deja cunoscut şi recunoscut, ci şi pe cel de regizor. Filmul este unul biografic, inspirat din povestea lui Chuch Barris, producător şi realizator tv de succes, care a pretins că era, în paralel, şi spion CIA, vinovat de moartea a 33 de oameni. Departe de poveste şi interpretare, filmul a primit foarte multe critici pozitive pentru felul în care a fost pus în scenă, regizorul George Clooney fiind o surpriză extrem de plăcută pentru toţi cei care l-au urmărit.

Syriana, 2005

Thrillerul politic în care Clooney şi-a asumat nu doar rolul de actor, ci şi pe cel de producător executiv, nu este uşor de urmărit. Este o peliculă grea, cu subiecte şi mai grele abordate. Prezintă poveşti aparent separate, dar care se leagă şi se influenţează una de cealaltă. Clooney interpretează rolul unui agent CIA care se apropie de ieşirea la pensie şi află, în mod şocant, că a fost folosit în misiunile sale şi că şefii care au făcut asta nu au nicio problemă în a se separa de el. Jocul lui a impresionat din nou şi i-a adus Oscarul pentru Cel mai bun actor într-un rol secundar.

Good Night, And Good Luck, 2005

Drama este inspirată din viaţa lui Edward Murrow, un jurnalist de excepţie care a ajutat la demascarea şi căderea unuia dintre cei mai controversaţi politicieni ai Americii, senatorul Joseph McCarthy. Clooney revine aici în rolul de regizor, iar aprecierile la adresa lui nu au întârziat să apară. Nu doar că a riscat cu lansarea unui film alb-negru când doar cinefilii cu pretenţii mai apreciază astfel de pelicule, dar a reuşit să se impună în rândul regizorilor de renume ai lumii, fiind chiar nominalizat la Oscar pentru acest film. Pelicula a avut, de altfel, 6 nominalizări la premiile Oscar.

Michael Clayton, 2007

Thrillerul prezintă povestea unui avocat important din New York care şi-a clădit cariera pe capacitatea de a rezolva treburile murdare ale marilor companii. George Clooney intră în pielea acestuia, un om aparent puternic, dar epuizat emoţional, un om care realizează cât de departe a ajuns de ceea ce îşi dorea la începutul carierei şi care încearcă din răsputeri să repare greşelile de până atunci. Filmul a fost unul dintre cele mai bine cotate în acel an, cu încasări de aproape 100 de milioane de dolari şi 7 nominalizări la Premiile Oscar, inclusiv pentru Clooney în rolul principal.

Fantastic Mr Fox, 2009

Poate nu e chiar titlul pe care vă aşteptaţi să îl vedeţi pe lista cu cele mai bune 10 filme cu George Clooney, dar comedia animată bazată pe romanul lui Roald Dahl este una ce nu trebuie ratată, iar starul de la Hollywood reuşeşte să facă un rol remarcabil fără să îi vezi o singură dată faţa. Doar cu ajutorul vocii, Clooney reuşeşte să transforme vulpea care şi-a făcut un scop în viaţă din a fura mâncarea unor fermieri înstăriţi un personaj memorabil.

Up In The Air, 2009

Sus, în aer nu face parte din categoria filmelor care schimbă lumea şi îţi schimbă ţie percepţia despre viaţă. Şi cu toate astea nu este un film de ratat pentru că prezintă câteva dintre cele mai pregnante probleme ale omului modern: dezrădăcinarea, lipsa elementelor de stabilitate, alienarea în ciuda mulţimilor în care trăim. George Clooney intră în pielea unui bărbat al cărui job şi a cărui viaţă, implicit, se desfăşoară doar prin avioane, aeroporturi, săli de conferinţe şi camere de hotel. Scopul principal al său nu este nici întemeierea unei familii, nici posesia unei case, ci să acumuleze un milion de mile de zbor. Cum însă nu mereu lucrurile urmează planul, şi în acest caz acţiunea îl pune pe Clooney în poziţia de a lupta pentru a-şi păstra stilul de viaţă.

The Descendants, 2011

Descendenţii a fost catalogat de unii dintre critici drept cel mai bun film în care apare George Clooney. Personajul interpretat de Clooney este un bărbat care îşi pierde soţia într-un accident şi se trezeşte pus în situaţia în care nu doar că trebuie să lupte el cu suferinţa, dar trebuie să fie prezent şi lângă cele 2 fiice ale sale pe care nu le poate ajuta până când nu-şi repară relaţia cu ele. Este o dramă cu umor negru ce a luat Oscarul pentru cel mai bun scenariu adaptat şi a fost nominalizat la alte 5 categorii, inclusiv la cea pentru cel mai bun actor.

Gravity, 2013

Thrillerul ştiinţifico-fantastic, nominalizat la 10 premii Oscar şi câştigător la 7 dintre categorii, este unul dintre cele mai realistice ale genului. Povestea a 2 oameni pierduţi în spaţiu vorbeşte despre relaţia dintre om şi Univers, dar şi despre relaţia omului cu tehnica. Scenariul este un carusel de evenimente astfel încât pe tot parcursul filmului emoţiile sunt la cote înalte. Numai dacă stai să te gândeşti cât de greu este să susţii o peliculă întreagă cu numai 2 personaje şi îţi dai seama că Sandra Bullock, câştigătoare a premiului Oscar pentru interpretarea de aici şi George Clooney sunt de neratat.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO