Căutare

Share this article

Unul dintre cei mai romantici artiști ai vremurilor noastre, omul care ține un concert de 2 ore doar cu vocea și chitara sa, iar stadioane întregi respiră la unison cu el, unul dintre cei mai celebri roșcați ai lumii, Ed Sheeran reușește să transpună în muzica sa cele mai frumoase sentimente umane și să rămână, în același timp, în zona comercială. Și nu doar să rămână, ci să facă performanță și o mulțime de bani. În 2017 a fost cel mai bine vândut artist din lume, dar asta nu i-a afectat nici gradul de modestie, nici calitatea muzicii. Continuă să compună din suflet, pentru oamenii care nu se tem de romantism și iubire și pentru oamenii care nu se tem de greșeli și de cei care le fac. Cele mai bune cântece ale lui Ed Sheeran au fost, de altfel, compuse în urma unor momente importante pentru cântăreț sau au fost influențate de poveștile pe care le trăia în respectivele momente.

The A Team, 2011

Single-ul de debut al lui Ed Sheeran este o baladă populară ce prezintă povestea unei prostituate, dependentă de droguri din clasa A, de aici venind și numele. Inspirată din poveștile aflate de artist în timpul unei vizite într-un adăpost al oamenilor străzii, melodia a reușit să prezinte un subiect extrem de greu și delicat într-un fel subtil și cu un strop de optimism în compoziție astfel încât mesajul să fie primit cât mai ușor. A intrat rapid în top 10 în mai multe țări și i-a adus și prima nominalizare la Grammy, la categoria Cântecul Anului.

I See Fire, 2013

Coloana sonoră a filmului The Hobbit: The Desolation of Smaug face furori și la 7 ani de la debut. Melodia a fost compusă la cererea regizorului Peter Jackson, după ce chiar fiica acestuia i-l recomandase pe Sheeran pentru această misiune. La rândul său, artistul era pasionat de romanele lui J.R.R.Tolkien, autorul celebrelor romane The Hobbit și The Lord of the Rings. Bunicul său deținea chiar o primă ediție a The Hobbit, a fost prima carte pe care i-a citit-o tatăl în copilărie și prima pe care a citit-o el, singur. Așa că propunerea i-a venit mănușă lui Sheeran care s-a așezat, a văzut filmul, a scris versurile și a înregistrat piesa în aceeași zi. Melodia a fost nominalizată atât la premiile Grammy, cât și la Satellite Awards.

Photograph, 2014

Melodia a fost compusă în 2012 împreună cu John McDaid, membru al trupei Snow Patrol, iar versurile vorbesc despre o relație la distanță, inspirată de relația de atunci a lui Ed Sheeran. Le-a luat o jumătate de oră să compună întreaga melodie, dar lui Sheeran i-a luat mai bine de 2 ani până să găsească varianta ideală. Îi era atât de dragă încât simțea că nu este perfectă. A înregistrat peste 60 de versiuni până a reușit să ajungă la ceea ce-și dorea.

Thinking Out Loud, 2014

Și când producătorii săi erau convinși că Photograph este single-ul de succes al albumului, a venit Thinking Out Loud și a luat toți laurii. Una dintre cele mai romantice melodii ale lui Sheeran și una dintre alegerile preferate pentru dansul mirilor, aceasta a devenit aproape peste noapte single-ul numărul unu în Marea Britanie și numărul 2 în US Billboard Hot 100, primul cântec cu care a făcut furori în America de Nord. A fost, de altfel, și melodia care i-a adus 3 nominalizări la premiile Grammy, din care a câștigat 2.

Shape of You, 2017

Și când credeai că nimic nu poate detrona Thinking Out Loud a venit anul în care artistul britanic a lansat Shape of You și lumea a stat parcă în loc în momentul în care a ascultat melodia. Este, fără îndoială, cea mai cunoscută piesă a lui Sheeran. A ocupat locul I în topurile din 34 de țări, inclusiv în US Billboard Hot 100, a fost cea mai ascultată melodie de pe Spotify și, desigur, i-a adus un nou Grammy în palmares. Tot Billboard a declarat melodia în 2018 ca fiind a noua cea mai de succes din toate timpurile.

Perfect, 2017

Perfect este probabil melodia cea mai apropiată sufletului lui Ed Sheeran. Cântecul este scris în onoarea logodnicei lui de atunci, actuala sa soție – Cherrie Seaborn și este una dintre cele mai frumoase declarații de dragoste din spațiul public. Și o asemenea declarație nu putea trece neobservată, așa că melodia a ajuns rapid numărul unu în Marea Britanie, Statele Unite și în alte 16 țări. Deși nu a depășit succesul Thinking Out Loud, așa cum spera cântărețul, melodia este una dintre cele mai ascultate ale lui.

Acum fanii artistului așteaptă cu nerăbdare piesa compusă pentru fetița sa, Lyra Antarctica, născută la finalul lunii august.

S-ar putea să dureze însă o vreme până o vom putea asculta pentru că britanicul a anunțat că va dedica următoarea perioadă familiei sale. El deja se retrăsese de ceva vreme din viața publică pentru a putea petrece mai mult timp cu soția lui.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO