Căutare

Share this article

Cititul este o pasiune pentru care mulți dintre noi nu au timp decât în vacanțe. Ce poate fi mai relaxant decât să citești o poveste de dragoste pe șezlong, la malul mării? Sau poate sunteți pasionați de mistere sau de istorie? Cartea “perfectă de vacanță” este catalogată astfel în funcție de gustul fiecăruia. Iată o selecție cât mai variată care să vă inspire, cu “cele mai bune cărți de citit în vacanță” 🙂

Cele mai bune cărți de citit în vacanță: Călătorind prin Europa de Est, de Gariel Garcia Marquez

Călătoria făcută de Gabriel Garcia Marquez în țările socialiste în 1957 este ilustrată în această serie de cronici. Timp de mai multe luni, scriitorul a vizitat Germania de Est, Polonia, Cehoslovacia, Ucraina, URSS și Ungaria, în calitate de corespondent al ziarului El Espectador, fiind însoțit de un ziarist italian. Un simpatizant al mișcării socialiste, Garcia Marquez a vrut să vadă procesul prin care aceste țări își revin în urma celui De-al Doilea Război Mondial.

Cele mai bune cărți de citit în vacanță: Privighetoarea, de Kristin Hannah

Daca ești pasionat de istorie, atunci cu siguranță nu vei putea da jos din mână această carte a cărei acțiune are loc în timpul celui De-al Doilea Război Mondial. Romanul urmărește povestea a două surori franțuzoaice care își riscă viața pentru a-i ajuta pe alții, în timpul ocupației naziste. Una dintre ele se alătură Rezistenței și ajută piloți de avion ai trupelor aliate să ajungă, prin munți, în Spania, unde urmau să fie repatriați.

Cele mai bune cărți de citit în vacanță: Less, de Andrew Sean Greer

Câștigător al Premiului Pulitzer în 2018, romanul Less al lui Andrew Sean Greer urmărește viața lui Arthur Less, un bărbat gay, novelist ratat. Aflat în apropierea vârstei de 50 de ani, acesta pleacă într-o călătorie în jurul lumii pentru a evita rezolvarea problemelor de acasă.

Cele mai bune cărți de citit în vacanță: The People We Hate at the Wedding, de Grant Ginder

Daca vreți să vă distrați în vacanță, atunci comandați de pe amazon The People We Hate at the Wedding. O nuntă de familie reunește la Londra rudele împrăștiate în toată lumea. Ce ar putea să se întâmple rău?! 🙂

Cele mai bune cărți de citit în vacanță: Mănâncă, roagă-te, iubește, de Elizabeth Gilbert

Dacă încă nu ai citit această carte care a făcut furori cu câțiva ani în urmă, atunci trebuie să remediezi aceasta greșeală 🙂 O carte de vacanță prin excelență, “Eat, Pray, Love” este o incursiune în lumea dragostei, a dezamăgirii, dar ulterior a speranței. Călătoria de regăsire a autoarei în India și în Italia le-a făcut pe multe cititoare să reia traseul acesteia în vacanțele lor.

Cele mai bune cărți de citit în vacanță: The Last Time I Lied, de Riley Sager

Sunt mulți cititori care preferă suspansul și cărțile care îi țin în tensiune pe tot parcursul lor. Daca vă încadrați în aceasta categorie, comandați pe e-book-ul vostru The Last Time I Lied. Patru fete au fost colege de cabană într-o tabăra, însă numai una din ele s-a mai întors acasă. Emma, acum artist de succes în New York, este încă bântuită de întâmplările trecutului și dispariția prietenelor ei, așa că se întoarce după ani și ani în tabără, pentru a dezlega misterul.

Cele mai bune cărți de citit în vacanță: Povestea mea, de Michelle Obama

Fosta Primă Doamnă a Statelor Unite vă invită să o însoțiți pe drumul pe care l-a parcurs de la o copilă modestă la una din cele mai admirate și influente femei de pe această planetă.

Cele mai bune cărți de citit în vacanță: Un an în Provence, de Peter Mayle

Cine nu visează la un an în Provence, aceasta regiune de vis din Franța? Sau macar la o vacanță… Dacă vrei să ajungi măcar cu gândul acolo și să descoperi minunățiile din Provence, atunci pune în bagajul de vacanta și Un an în Provence, de Peter Mayle.

Cele mai bune cărți de citit în vacanta: Love&Gelato. Vacanta la Florența, de Jenna Evans Welch

Tânăra Lina ajunge în Italia că să îndeplinească ultima dorință a mamei sale: să își cunoască tatăl. Lucru pe care ea nu prea vrea să îl facă. Dar din momentul în care jurnalul mamei sale ajunge în mâinile ei, viața tinerei ia o cu totul alta întorsătură. Tot ceea ce știa ea până atunci este zdruncinat din temelii. Un secret îi vă da toată existența peste cap.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO