Viața lui Michelle Obama: dovada perfectă că în spatele oricărui bărbat de succes se află o femeie puternică - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Michelle Obama este mult mai mult decât o fostă Primă Doamnă a Statelor Unite și soția lui Barack Obama, fostul președinte american. Avocat de profesie, Michelle a fost Prima Doamnă  “de culoare” din istoria Americii și doar a treia cu diplomă de facultate. O femeie puternică, educată și inteligentă, Michelle Obama a devenit un model nu doar pentru femeile din America, ci din întreaga lume. Viața lui Michelle Obama este un exemplu pentru noi toți, dovada supremă ca în spatele oricărui bărbat de succes stă o femeie puternică!

Update: După ce în 2016 a spus celebrul „When they go low, we go high”, la Convenția Democraților de anul acesta, Michelle Obama le vorbește americanilor despre empatie, egalitate și nevoia de schimbare, susținându-l pe Joe Biden în cursa prezidențială: 

Viața lui Michelle Obama:  mai mult decât o soție de președinte

Aceasta a jucat în rol esențial în campaniile lui Barack Obama când a candidat la președinția SUA, ajutându-l să devină cel mai important om din America. Ca Primă Doamnă, Michelle Obama s-a implicat într-o mulțime de cauze sociale: de la drepturile femeilor, problemele sistemului de sănătate până la educație și informarea oamenilor în legătură cu alimentația sănătoasă. Este mama a două fete, de 17 și 20 de ani, care și ele sunt un model pentru tinerele americane, prin comportamentul lor și rezultatele bune la învățătură.

Odată cu funcția de Primă Doamnă, a venit și responsabilitatea. Michelle a devenit și o parte din cultura populară, fiind, când este cazul, o persoană jovială și carismatică. A apărut de mai multe ori pe coperta Vogue, a fost nominalizată în topul celor mai bine îmbrăcate femei din lume de către Vanity Fair, dar și în topul celor ai influente. Michelle Obama a fost adesea comparată cu Jacqueline Kennedy pentru simțul său estetic în materie de fashion și cu Barbara Bush pentru disciplina de care dă dovadă.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

Glad to be back at the #PHASummit. No one should play politics with our kids’ health. We owe them. Let’s make our voices heard.

O postare distribuită de Michelle Obama (@michelleobama) pe

Viața lui Michelle Obama: un avocat de succes

Michelle LaVaughn Robinson, numele ei înainte de a deveni doamna Obama, s-a născut în 1964 în Chicago, acolo unde și-a petrecut și copilăria. Familia ei făcea parte din clasa mijlocie și a avut parte de o educație cât se poate de convențională. Părinții săi au învățat-o că doar munca, perseverența și ambiția o vor ajuta să aibă un viitor de succes. Michelle a fost o elevă eminentă, cu note mari, care i-au călăuzit calea către una dintre cele mai prestigioase universități din America. Aceasta a absolvit Universitatea Princeton și Facultatea de Drept Harvard. După terminarea studiilor, a profesat în domeniul pe care l-a aprofundat –  avocatura.

Pe Barack Obama l-a cunoscut în 1989. Ea lucra ca asociat la firma de avocatură Sidley Austin și a primit sarcina de a-l îndruma pe un student venit în practică – chiar viitorul ei soț. Prima lor întâlnire a fost la film, după cum aveau să povestească mai târziu. S-au îndrăgostit, iar trei ani mai târziu au devenit soț și soție. Împreună au două fiice: pe Malia și Sasha, concepute prin fertilizare în vitro, după ce anterior Michelle pierduse o sarcină.

Viața lui Michelle Obama: femeia care a jucat un rol esențial în alegerea soțului ei ca președinte

Michelle a avansat în carieră și a ajuns în funcții importante, până în momentul în care soțul său și-a anunțat candidatura, în 2007. Atunci s-a alăturat campaniei acestuia și a jucat un rol esențial în alegerea lui Barack Obama ca președinte SUA, în 2009, deși inițial a fost destul de reticentă, pentru că avea două fete de crescut. În 2012, Obama a fost reales în funcția de președinte.

Discursurile sale, pe care a ajuns să și le scrie singură, le-au mers americanilor la suflet, îndrăgind-o din ce în ce mai tare. Și cauzele în care s-a implicat au atras simpatia acestora: programe de combatere a obezității printre copii, voluntariat la adăposturile oamenilor străzii, ajutarea femeilor să găsească un echilibru între familie și carieră, încurajarea serviciului militar, încurajarea tinerilor să își termine studiile și multe altele.

Viața lui Michelle Obama: discretă după ce a părăsit Casa Albă

După ce activitatea soțului ei la Casa Albă s-a încheiat, Michelle Obama a fost destul de discretă în ceea ce privește aparițiile sale publice. Totuși, în 2018 a lansat o carte autobiografică “Becoming”, care a atras destul de multă atenție. În biografie, Michelle povestește despre frustrarea profundă pe care a trăit-o din cauza faptului că a fost înțeleasă greșit și catalogată drept “o femeie furioasă de culoare”. A scris despre disconfortul de a fi o femeie super-realizată, dar apreciată numai în legătură cu soțul ei –  un bărbat puternic și influent.

Tot anul trecut, Michelle Obama a fost desemnată, în urma unui sondaj, drept cea mai admirată femeie de către americani.

 

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO