fbpx

Căutare

Share this article

UPDATE: Joe Biden va deveni la începutul anului 2021 cel de-al 46-lea Președinte al Statelor Unite ale Americii. Cu o poveste de viață absolut impresionantă, cu pierderi dureroase, după două alte încercări nereușite, Joe Biden devine, în sfârșit, cel mai puternic om din lume. Câștigând alegerile cu un număr record de voturi – peste 75 de milioane – Joe Biden o va avea alături pe prima femeie și prima persoană de culoare care va ocupa funcția de Vice Președinte, fosta senatoare din California, Kamala Harris.

Joe Biden a anunțat că intră în cursa pentru președinția Statelor Unite ale Americii. În vârstă de 76 de ani, acesta a mai candidat de două ori până acum la învestitură în vederea alegerilor prezidenţiale, în 1988 şi în 2008. Cine este Joe Biden, omul care vrea să ia locul lui Donald Trump la Casa Albă din 2020? Acesta a fost vicepreședintele Americii în perioada 2009-2017, iar înainte a fost reprezentantul statului Delaware în Senatul american. Joe Biden este al doilea cel mai în vârstă candidat, după senatorul Bernie Sanders (77 ani). În sondajele care s-au efectuat deja, Biden stă bine, devansându-l pe Sanders, următorul “favorit”.life

Vezi și: Cine este tânărul gay care vrea să îl înfrunte pe Donald Trump în alegerile prezidențiale din America

Joe Biden a fost în România într-o vizită oficială de 25 de ore în 2014.

Cine este Joe Biden, candidatul la președinția SUA

Născut în Pennsylvania pe 20 noiembrie 1942, Joe Biden a lucrat un timp destul de scurt ca avocat înainte să se orienteze către politică. A devenit al cincilea cel mai tânăr senator al Americii din toate timpurile, dar și cel mai longeviv al statului Delaware. Deși campania sa pentru președinție în 2008 nu a luat amploare, Obama l-a ales apoi să îi fie vicepreședinte.  Astfel, după 36 de ani petrecuți ca senator de Delaware, Joe Biden a ocupat funcția de vicepreședinte al SUA pe timpul mandatelor lui Barack Obama. În această perioadă, s-a ocupat intens de problemele economice și de relațiile internaționale. În 2017, Obama i-a oferit lui Biden Medalia Prezidențială a Libertății pentru serviciile sale.

Cine este Joe Biden: și-a pierdut prima soție și fiica într-un accident de mașină

Primul într-o familie cu patru copii, Biden a urmat cursurile unor școli catolice, însă nu excela la note. În 1965 a absolvit Universitatea din Delaware cu specializare în istorie și științe politice.  Trei ani mai târziu a luat și o diplomă în Drept.

În 1966, Joe Biden s-a căsătorit cu Neilia Hunter, iar cei doi au avut împreună trei copii. Însă o tragedie a zdruncinat viața lui Biden, a cărui carieră era atunci pe o pantă ascendentă: soția sa și fiică în vârstă de 13 ani au murit în urma unui accident de mașină, iar cei doi fii au fost internați în spital în urma impactului.

A reușit să treacă peste această dramă, iar în 1977 s-a căsătorit din nou, cu o profesoară, Jill Jacobs, cu care are o fiică.

Cine este Joe Biden: un politician prea … “afectuos”

În ultima perioadă, mai multe femei  au apărut în presă cu declarații prin care se arată ofensate de modul prea … afectuos în care le atinge politicianul. Fostul vicepreședinte este cunoscut pentru gesturile sale “tandre”, fiind văzut sărutând femei pe cap sau atingându-le nepotrivit pe umeri. Biden spune că nu și-a dat seama de ipactul gesturilor sale și a promis să fie mai atent pe viitor, fără să își ceară scuze.

read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO