Căutare

Share this article

2019 este anul în care noi destinații vă așteaptă să le descoperiți. Experții în turism au stabilit deja care sunt țările în care trebuie să ajungeți neapărat. De exemplu, ghidul Lonley Planet recomandă ca top destinație pentru 2019 Sri Lanka, această țară în care natura este pusă la loc de cinste. Dacă vreți să ajungeți în locuri cu totul speciale, iată care sunt cele mai bune destinații ale anului 2019:

Sri Lanka

Sri Lanka este pe primul loc în top cele mai bune destinații ale anului 2019 în ghidul Lonley Planet. Este o țară insulară cu priveliști încântătoare și plaje superbe, situată în Sudul Asiei, în Oceanul Indian, din ce în ce mai populară printre turiști. Pe lângă peisajele de vis care îi așteaptă în această destinație, turiștii pot să viziteze plantații de ceai, pot vedea elefanți de aproape, leoparzi în Yala National Park, pot admira balenele în mediul lor sau pot face o plimbare cu balonul. Este o destinație care satisface orice categorie de călători: familiști, cupluri tinere, aventurieri sau dependenți de adrenalină. Sri Lanka este o țară în care poți face și turism de lux, dar pe care, la fel de bine, o poți vizita și cu buget redus. Viața sălbatică, plajele virgine, mixul cultural și religios fac din Sri Lanka o destinație care nu trebuie ratată în 2019.


Zimbabwe

Deși Zimbabwe poate nu are cea mai bună imagine internațională, turiștii au apreciat întotdeauna această destinație de poveste. În plus, este una dintre cele mai sigure țări din Africa, iar localnicii sunt ultra prietenoși.  Odată ajuns aici, te poți plimba ore în șir prin parcurile naturale în care animalele sălbatice se desfășoară în mediul lor natural, poți admira ruine vechi de secole sau poți să te plimbi pe cărări de munte. Cascada Victoria este un loc mirific, ce nu trebuie ratat. Zimbabwe este și ea una din țările recomandate de Lonley Planet, ocupând locul 3 în top cele mai bune destinații ale anului 2019.

Panama

Bine ați venit la răscrucea Americilor, într-un tărâm al biodiversității tropicale, celebrată în muzeul BioMuseo. Panama este una dintre recomandările specialiștilor în turism ca destinație pentru 2019. Lonely Planet scrie că Panama “ascunde atât de multe comori într-o țară atât de mică”: de la plaje cu nisip alb și fin la păduri tropicale, munți semeți și o cultură impresionantă.

Insulele Andaman

Dacă vrei să te duci într-un loc care pare uitat de lume, paradisiac, atunci Insulele Andaman sunt o alegere inspirată. Acestea constituie un arhipelag situat în Golful Bengal, care face parte din teritoriul federal numit Insulele Andaman și Nicobar din India, având o populație de 314.239 locuitori. Cu ceva vreme în urmă erau destul de inaccesibile turiștilor, însă acum autoritățile indiene au ușurat accesul în acest arhipeleag superb, cu peste 300 de insule (unii spun că ar fi chiar peste 500!). Plaje virgine, ape limpezi, palmieri și mangrove te așteaptă în Insulele Andaman, unde vei găsi resorturi luxoase, de cinci stele. Multe dintre aceste insule sunt în continuare inaccesibile turiștilor, pentru a proteja triburile care trăiesc acolo. Pe insula Havelock s-a deschis de curând  Taj Exotica Resort & Spa, un resort spectaculos aflat chiar pe plajă, cu 75 de vile inspirate de colibele tribului indian Jarawa.

Belize

Această țară mică, situată pe coasta de est a Americii Centrale, în Marea Caraibelor, intră și ea în top cele mai bune destinații ale anului 2019. Are o populație puțin peste 360.000 de locuitori, aceștia fiind un mix de mayași, metiși, garifuna, creoli și menoniți, dar și de expați. O destinație nu foartă turistică, Belize începe, ușor, ușor, să fie descoperită și de restul lumii, iar Lonely Planet o include pe lista sa pentru 2019.

Ghana

Ghana se anunță a fi următoarea fiță în materie de turism. Autoritățile fac eforturi pentru a aduce Ghana pe harta turismului internațional în 2019, cu campanii menite să atragă călători din toate colțurile lumii, dar în special din celelalte țări africane. CNN include Ghana în top cele mai bune destinații ale anului 2019, menținonând că este o țară de succes din punct de vedere economic și stabilă din punct de vedere politic. Cultura africană, plajele superbe și parcurile naționale cu specii protejate de păsări și animale de abia așteaptă să fie descoperite. Practicanții de surf vor avea parte de suprize plăcute!

Liechtenstein

CNN include și Liechtenstein în topul său. A șasea ca mai mică țară din lume, Liechtenstein, poziționată între Austria și Elveția, are doar 160 km pătrați. Dar într-un spațiu atât de mic se regăsesc o mulțime de “comori”: castele, muzee, trasee superbe pentru drumeții sau pentru mers cu bicicleta, peisaje montane de vis.

2019 este anul care marchează cea de-a 300 aniversare a țării, așa că vor fi festivități pe tot parcursul anului, organizate cu această ocazie.

Israel

Israel a devenit, în ultimii ani, una dintre cele mai atrăgătoare destinații turisice din lume, mai ales că se bucură de vreme bună tot anul. Turiștii pot vizita locurile sfinte, pot petrece în cosmopolitul Tel Aviv, pot avea parte de o experiență autentică în deșert sau pot sta la plajă în stațiuni ca Eilat sau la Marea Moartă. Viața culturală, experiența religioasă, mâncărurile tradiționale, plajele superbe sunt ingredientele fac plasează Israel în top cele mai bune destinații ale anului 2019.

Singapore

Singapore este un oraș-stat insular, situat în sudul Peninsulei Malay și a statului malaysian Johor, fiind inclus de revista Culture Trip în top 10 cele mai moderene orașe din lume.

Pregătiți-vă pentru o experiență în… viitor, odată ajunși în Singapore, un oraș care a cunoscut o creștere fulminantă în ultimii ani, din toate punctele de vedere. Futuristic și puternic tehnologizat, cu clădiri moderne ultra înalte, care par că ating norii, Singapore este înaintea vremurilor noastre. Hoteluri de lux, mall-uri la un alt nivel, restaurante de top – toate acestea sunt lucruri firești în Singapore.  Însă natura și-a păstrat și ea un loc de cinste în acest oraș hi tech: grădina botanică și zoologică, parcurile superbe din oraș și plajele arată spectaculos.

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO