fbpx

Căutare

Share this article

Locuri istorice, muzee fascinante, parcuri de distracție sau acvatice, grădini zoologice, acvarii cu vietăți marine impresionante sau plaje cu nisip fin – acestea sunt doar câteva dintre criteriile pe care trebuie să le cuprindă o vacanță în familie pentru a fi atât pe placul părinților, cât și al copiilor. Iată cele mai bune destinații de vacanță pentru familii, în Europa:

 1. Algarve, Portugalia

Algarve este una dintre cele mai frumoase regiuni ale Potugaliei, cu vreme blândă tot anul. Dacă obectivul vostru este să mergeți la plajă, atunci alegeți lunile de vară pentru planificarea vacanței. Plaje cu nisip auriu, ape de un albastru cristalin și peisaje care îți taie răsuflarea – pe toate le găsești în Algarve. Peștera Bengil este cu adevărat spectaculoasă, cu o plajă unică în lume. Copiii vor fi încântați să vadă delfinii din zona Algarve, să facă un tur safari cu jeep-ul sau o croazieră de o zi.

 1. Atena, Grecia

Nu e niciodată prea devreme să înveți istorie, iar Atena este locul potrivit pentru a le face copiilor o incursiune în acest domeniu. Sunt de evitat lunile sufocante de vară. Sunt o mulțime de lucruri de făcut și vizitat în Atena, dar și în apropiere: o croazieră de o zi pe insula Hydra sau la mănăstirile cocoțate în vârful munților la  Meteora cu siguranță îi vor impresiona pe cei mici. O vizită la Acropolis și Partenon nu trebuie ratată.

 1. Barcelona

Dacă vreți să combinați plaja cu activitățile culturale și distracția, atunci Barcelona este una dintre cele mai bune destinații de vacanță pentru familii. Puteți lua autobuzul turistic, care va lasă drept în fața celor mai importante obiective ale orașului. O plimbare pe La Rambla va fi memorabilă pentru cei mici dacă statuile “umane” vor fi la datorie. Jumătate de zi petrecută la Tibidabo va fi atât pe gustul părinților, cât și al copiilor: parcul de distracții îi va ține ocupați pe cei mici, iar biserica impozantă pe cei mari. Plaja din Bacelona, acvariul spectaculos, grădina zoologică, restaurantele cu fructe de mare și peste vă așteaptă să le descoperiți. De asemenea, în apropiere de Barcelona se regăsesc mai multe parcuri acvatice. Dacă aveți băieți mai mari, îi puteți duce la un meci al Barcelonei pe Camp Nou.

 1. Corfu, Grecia

Dacă nu ați stabilit încă unde să mergeți în vacanța de vară, Corfu ar putea fi o variantă. Insula grecească este un mic paradis, cu plaje superbe, ape turcoaz și vegetație bogată. Puteți face activități acvatice cu cei mici, croaziere de o zi sau un tur al plajelor de pe insulă. O zi ar trebui neapărat dedică și parcului acvatic Hydropolis.

 1. Lisabona, Portugalia

Recompensată în urmă cu câțiva ani cu titlul “cea mai bună destinație europeană”, Lisabona este un oraș preferat de familii. Vreme bună, plaje frumoase în apropiere la Cascais și Estoril, mâncare delicioasă, cartiere pline de farmec cu străduțe întortocheate și restaurant cochete și o mulțime de locuri de vizitat –  castele, turnuri, parcuri și alte minunății. O excursie de o zi la Sintra este un lucru pe care nu trebuie să îl ratați.

 1. Londra

Londra ar fi una dintre cele mai bune destinații de vacanță pentru familii, însă de preferat pentru familiile cu copii mai mari. Sunt atâtea locuri de vizitat, încât ar fi nevoie de o săptămână pentru a putea bifa mare parte din ele, pe îndelete. Grădina Zoologică din Londra impresionează pe oricine, o tură cu London Eye îi va distra pe copii, la fel ca și o vizită la studiourile Harry Potter, Sealife sau Legoland. O idee bună ar fi să luați autobuzul turistic.

 1. Malta

Malta este o destinație grozavă pentru vacanța de vară, însă cu puțin noroc puteți face plajă și la început de octombrie. Pe lângă statul la plajă și activitățile acvatice, puteți merge în croaziere de o zi sau puteți descoperi orașul La Valletta cu comorile sale istorice. Satul lui Popeye îi va captiva pe cei mici.

 1. Paris

Din top cele mai bune destinații de vacanță pentru familii nu poate lipsi Parisul, mai ales că găzduiește celebrul parc de distracții Disneyland. Copiii vor fi încântați să vadă “în realitate” turnul Eiffel, dar și să descopere parcurile și grădinile orașului – adevărate bijuterii. Trebuie bifată și Grădina Zoologică. Aveți și o mulțime de muzee din care să alegeți pentru activități mai culturale.

 1. Tenerife

Această insulă a Spaniei este destinația perfectă pentru o vacanță cu copiii. Cu noroc, se poate face plajă și în ianuarie, însă cel mai bine ar fi să vă planificați vacanța din martie sau aprilie până în octombrie. Vremea este blândă, fără termperaturi extreme. Pe lângă mersul la plajă, Tenerife așteaptă familiile cu grădini zoologice cu adevărat spectaculoase – Loro Parque și Jungle Park, dar și parcuri acvatice (Siam Park) unde distracția este garantată. O zi o puteți petrece urcând pe vulcanul Teide.

 1. Roma

Un oraș în care mâncarea de bază este pizza cu siguranță va fi pe placul copiilor J. Așa că Roma trebuie inclusă în top cele mai bune destinații de vacanță pentru familii. Desigur, acesta nu este singurul motiv! Mai este și delicioasă înghețată artizanală italiană J  Trecând peste deliciile culinare pe care le oferă Italia, Roma va fi o adevărată incursiune în istorie pentru cei mici, care cu siguranță vor fi emoționați când vor vedea arena gladiatorilor – Colosseumul.

 1. Viena

Pe lângă faptul că este aproape, Viena are și o mulțime de alte avantaje pentru a o lua în calcul ca vacanța de familie. Parcul de distracții Prater va fi pe placul copiilor, Grădina Zoologică este foarte bine dotată, iar parcurile din oraș sunt minunate. Palate ale împăraților Imperiului Austro-Ungar vă așteaptă să le descoperiți, catedrale impresionante, Aqua Terra și o mulțime de muzee sunt pe lista obiectivelor din Viena.

read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO