fbpx

Căutare

Share this article

Când își planifică vacanțele, tinerii își doresc mai mult decât să bifeze niște obiective turistice sau să stea o zi întreagă la plajă. Vor distracție, aventură și experiențe unice. Ibiza, Santorini sau Mykonos sunt locuri care le oferă fix ceea ce își doresc. Iată care sunt cele mai bune destinații pentru tineri în Europa:

 Ibiza, Spania

Celebra insulă din Spania este considerată capitala lumii în ceea ce privește distracția și viața de noapte, deci nu e de mirare că e una dintre cele mai bune destinații pentru tineri. Vedetele sunt și ele atrase de această insulă a distracției: Justin Bieber, Cristiano Ronaldo, Beyonce și Jay Z sau Leonardo Di Caprio sunt doar câteva dintre celebritățile descoperite de paparazzi în Ibiza. Capitala cluburilor trebuie să fie pe lista de călătorii a oricărui tânăr dornic de distracție: în Ibiza găsești hoteluri de top, poți admira răsăritul de la o terasă cu un cocteil în față și poți petrece ca o adevărată vedetă de la Hollywood. Cluburi legendare precum “Space” și “Pacha” te așteaptă să petreci, cu cei mai tari DJ la butoane, până în zorii zilei. După o noapte nebună, a doua zi te poți reface la plajă sau poți continua distracția la un party pe yacht.

Barcelona, Spania

Barcelona este un oraș cosmopolit, plin de viață, exact pe gustul tinerilor, care nu au cum să se plictisească aici. Pe lângă clasicele obiective turistice, pe care le bifează orice călător, tinerii se pot bucura și de o viață de noapte de top. De exemplu, o seară o pot petrece pe ritmuri de jazz și muzica live în Harlem Jazz Club din Barri Gotic, iar seara următoare se pot lăsa seduși de ritmurile tehno din clubul Macarena. Dacă ești fan hip hop, atunci locul tău e la Otto Zutz, un club mai sofisticat, pe trei niveluri, amenajat în locul unei foste fabrici. Muzee, viața culturală, distracții, plajă și mâncare bună – cu aceste “ingrediente” Barcelona nu poate lipsi din top cele mai bune destinații pentru tineri.

Berlin, Germania

Cu cea mai intensă viață de noapte din Europa, cu cluburi care concurează de la egal la egal cu Ibiza, Berlin este un oraș care nu trebuie ratat de niciun tânăr amator de distracție. Unul dintre cele mai hipsterești orașe din lume, Berlin este un loc în care istoria se întâlnește cu modernul. Galerii de artă și muzee, un mix aritectural excelent, cafenele și baruri cool, Legoland, plimbări cu bicicleta, street food de calitate, concerte, festivaluri  –  toate acestea plasează Berlin pe primele locuri în top cele mai bune destinații pentru tineri.

Mykonos, Grecia

Dacă nu ți-ai planificat încă vacanța de vară și ești dornic atât de stat la plajă, cât și de distracție și aventură, de experiențe noi, atunci Mykonos este exact ceea ce cauți. Cu o viață de noapte care satisface orice “party animal”, cu plaje superbe cu nisip fin și apă turcoaz, cu teverne chic cu preparate mediteraneene, Mykonos te așteaptă să îi descoperi frumusețile și punctele “forte”: peste 30 de baruri, 19 cluburi și peste 30 de plaje. Mykonos este și o insulă gay friendly.

Santorini, Grecia

Dacă tot am ajuns la Grecia, trebuie neapărat să adăugăm pe lista cu cele mai bune destinații pentru tineri și insula Santorini. Cu siguranță, după o vacanță aici vei avea cele mai frumoase poze de pe Instagram! J Toată lumea te va indivia când va vedea imaginile superbe cu apusul în mare, cu razele blânde ale soarelui revărsându-se peste casele albe din Santorini. Una dintre cele mai frumoase insule grecești, Santorini este în topul preferințelor tinerilor când vine vorba de vacanța de vară.

Londra, Anglia

O destinație clasică, Londra e un oraș care este fix pe gustul tinerilor. Ziua pot bifa obiectivele turistice clasice (Buckingham Palace, London Eye, Big Ben, Turnul Londrei, muzee etc) sau se plimba prin superbele parcuri și grădini din oraș, iar noaptea pot petrece în numeroasele cluburi din capitala Angliei. În Londra orice gust este satisfăcut –  de la showuri de cabaret, burlesque, la experiențe gen Ibiza.  În Soho poți avea parte de o experiență hip hop karaoke. In weekend, vânătorii de chilipiruri vintage trebuie neapărat să ajungă la târgul din Brick Lane.

Amsterdam, Olanda

Tinerii rebeli cu siguranță au pe lista lor de călătorii Amsterdam. Cu atracții ca Red Light District și celebrele coffee shops, nici nu este de mirare 🙂 Amsterdam este orașul care îi atrage cel mai mult pe studenții din Europa în perioada vacanțelor. Cu o viață de noapte intensă, cluburile din Amsterdam sunt deschise în weekend până la 4 dimineața.

Tinerii nu trebuie să rateze cartierul Jordaan, care îmbină zone rezidențiale cu piețe pline de viață, buticuri și restaurante de lux. Poți dedica o zi întreagă descoperirii acestui cartier plin de farmec, pentru că sunt o mulțime de lucruri de văzut. De exemplu, aici poți vizita un muzeu plutitor dedicat bărcilor care servesc drept locuințe – Woonboots.

În celebrul “Red District”, unde sexul pe bani este legal, sunt peste 100 de apartamente dedicate acestei activități.  După lăsarea serii, zona este plină de turiști curioși, care admiră în vitrine luminate în roșu “angajații” din domeniul sexului.

Reykjavik, Islanda

Reykjavik a devenit în ultimii ani o destinație din ce în ce mai apreciată de tinerii turiști. Reykjavik este cea mai nordică dintre capitalele lumii. Dacă ajungi aici, trebuie să vizitezi Harpa- sala de concerte care este proiectată pentru a semăna unui gheţar sau biserica Hallgrimskirkja care are forma unui râu de lavă. De acolo, treci pe lângă clădirea Parlamentului şi ajungi la Primărie, unde poţi vedea harta gigantică a Islandei. Poţi admira heleşteul Tjornin şi apoi ajunge în Laugavegur, principala arteră comercială din oraş.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO