fbpx

Căutare

Share this article

Pentru că e la modă, şi ce e la modă prinde, chiar dacă nu e mereu necesar sau neapărat bine făcut, cu siguranţă cu toţii am auzit de câte cineva care a încercat una din multele cure detox cu sucuri, plante, ceaiuri şi aşa mai departe…

Deşi perspectiva de a se hrăni exclusiv cu lichide timp de o săptămână nu e dintre cele mai încântătoare, mulţi sunt cei care îndrăznesc asta, în speranţa că vor scăpa de câteva kilograme în plus, că îşi vor recăpăta din energie şi din pofta de viaţă. Atenţie, însă: chiar dacă dau rezultate, aceste cure nu au rezultate durabile decât atunci când sunt realizate sub atenta supraveghere a unui nutriţionist şi perfect corelate cu starea de sănătate a „pacientului”.

Dacă, însă vreţi rezultate garantate şi în plus, doriţi să vă îndulciţi un pic terapia detox, vă propunem o listă de spa-uri Best Detox, unde calitatea serviciilor şi frumuseţea peisajelor compensează lipsa fripturii şi a cartofilor prăjiţi. Pe scurt, uitaţi ce (vă place să) mâncaţi!

SHA Wellness Clinic (Spania)

Este un spa detox de lux, printre cele mai bune in Europa. SHA are o arhitectură modernă, iar clădirea din marmură şi sticlă este instalată maiestuos deasupra Mediteranei, cu vedere la munţii Sierra Helada.

Aici puteţi beneficia de pachete de tratament de minimum o săptămână, concepute anume pentru fiecare pacient în parte de către experţi specializaţi în alimentaţie macrobiotică. De fapt, clinica e devotată stilului de viaţă macrobiotic. Programele lor detox includ ore de gătit macrobiotic şi vă oferă un „health plan” customizat pe care să îl aplicaţi după ce încheiaţi sejurul din clinică. SHA propune yoga, tai chi, Pilates, plimbări în aer liber, personal training şi stretching. Există şi tratamente spa à la carte, care includ laser, acupunctură, regenerare celulară şi mezoterapie.

O săptămână de tratament Rejuvenation costă 7.950 euro şi nu include cazarea.

Detalii şi rezervări la www.shawellnessclinic.com

We care Spa- California (Statele Unite)

Foto: We Care Spa

Oaza de linişte preferată de vedetele de la Hollywood, în special de Liv Tyler şi Alicia Silverstone, care vin aici să se relaxeze şi să se revitalizeze. Locaţia e minunată, în Desert Hot Springs, cu vederi panoramice spre Coachella Valley şi munţii din jur. Accentul este pus pe post şi tratamente pentru colon, care ajută la slăbit şi la detoxifierea ficatului, a rinichilor şi a intestinelor. Pentru reîntinerire şi detoxifiere totală, We Care Spa propune un pachet 8 Day renewal, care include două masaje digestive, spălături de colon, toate sucurile detox şi, la alegere, cazare resort, deluxe, colony sau villa. Preţurile sunt cuprinse între 3.000 şi 5000 dolari de persoană pentru pachetul de 8 zile.

Detalii la www.wecarespa.com

Vilalara Longevity Thalassa and Medical Spa (Portugalia)

Foto: Vilalara Longevity Thalassa and Medical Spa

Situat la trei ore de Lisabona, într-o zonă termală pitorească din regiunea Algarve, acest spa propune 104 junior suites şi 7 suites, toate cu terasă privată. Focus pe medicina preventivă şi anti-aging, dublat de servicii de înaltă calitate. Spa-ul, în parteneriat cu dr. Claude Chauchard şi La Clinique de Paris, oferă tratamente detox de ultimă generaţie, consultaţii şi evaluări medicale, soluţii anti-aging adaptate fiecărui pacient. Cele mai bune rezultate sunt obţinute prin reducerea stresului, pierderea în greutate, îmbunătăţirea tonusului general.

Puteţi face yoga, pilates, aerobic sau vă puteţi bucura de cele 5 piscine cu apă de mare şi de cele patru terenuri de tenis.

Preţuri pornind de la 550 euro pe noapte/Junior Suite, cu mic dejun. Tratamentele se plătesc separat. Detalii la www.vilalararesort.com

The Farm at San Benitom (Filipine)

Foto: The Farm

Centru holistic de lux în inima junglei filipineze, The Farm îşi propune să reîntinerească prin detoxifiere, eliminând toxinele cauzate de mediu şi cele induse de stres, care ne slăbesc sistemul imunitar. Bucuraţi-vă de o dietă vegană şi rezervaţi tratamentele holistice propuse: băi cu apă sărată, detoxifierea ficatului, masaje, împachetări şi gomaje. Puteţi de asemenea face şedinţe de fitness şi meditaţie yoga, pentru ca mai apoi să vă retrageţi în intimitatea vilei dumneavoastră tropicale pe malul piscinei. Tratamentele pot fi cumpărate individual sau în pachete, cele mai solicitate programe fiind The Farm Detox şi The Farm Stress managament.

Preţurile sunt rezonabile, cuprinse între 120 şi 500 euro pe noapte, doar pentru cazare.

Detalii pe site-ul www.thefarmatsanbenito.com

The Spa Resort Chiang Mai (Thailanda)

Foto: The Spa Resort Chiangmai

Chiang Mai e locul perfect pentru relaxare şi „abandon total”. Ascuns într-un mic sat thailandez plin de verdeaţă, la o oră distanţă de temple, ferme de orhidee şi fabrici de hârtie (pe care, dacă vreţi, le puteţi vizita), resortul vă oferă o privelişte minunată asupra câmpurilor de orez şi vă oferă camere cu vedere la piscină, meditaţie zilnică şi yoga, masaj thailandez, saună, înot şi biking. Restaurantul raw vegan Radiance se alimentează cu produse exclusiv bio de la ferma proprie. Puteţi rezerva programe detox de trei zile, de nouă zile sau de o zi sau jumătate de zi, mai uşoare, pentru începători.

Preţurile sunt cuprinse între 130 şi 700 euro pe noapte pentru cazare.

Detalii pe www.thesparesortchiangmai.com

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO