Căutare

Share this article

Jack Ryan, Indiana Jones, Han Solo sunt numai trei dintre personajele pe care le vom ține minte urmărind cele mai bune filme cu Harrison Ford. Întrucât Harrison Ford a jucat atât de multe personaje infame în atâtea filme cunoscute, am decis să aruncăm o privire generică filmografiei sale și am venit cu lista noastră ce conține unele dintre cele mai mari filme ale sale.

Iată un top cu cele mai bune filme ale tuturor timpurilor cu Harrison Ford.

Patriot Game – 1992

Preluând rolul lui Jack Ryan de la Alec Baldwin (care l-a interpretat pe Ryan în The Hunt for Red October), performanța lui Harrison Ford ca cel mai cunoscut personaj al lui Tom Clancy rămâne în continuare cea mai bună până în prezent (scuze Baldwin, Ben Affleck și Chris Pine).

Agentul CIA, pensionat, Ryan luptă împotriva unui grup de radicali irlandezi, condus de Patrick Miller. Lucrurile iau o turnură foarte personală rapid, imediat ce Ryan oprește o tentativă de asasinat, iar oamenii lui Miller pornesc după soția și fiica lui, rănindu-le pe amândouă într-un grav accident de mașină.

Tom Clancy nu a fost foarte încântat de modificările aduse finalului filmului (se pare că este foarte diferit de cel din carte), însă Acest Patriot Game a ajuns să fie unul dintre „cele mai bune filme Ford”.

Return of the Jedi

Trebuie să știi de la început că toate cele trei filme Star Wars vor fi în acest top, însă Return of the Jedi am vrut să-l urc pe o poziție mai în față, numai din nostalgia copilăriei mele. Han Solo are parte de multe momente minunate de acțiune, de la salvarea lui Lando pe Tattoine și până la conducerea atacului rebeliunii pe Endor.

Air Force One

„Get off my planet!”. Ține minte replica aceasta. Air Force One este un film impresionant de acțiune, al cărui subiect este Harrison Ford în rolul de președinte al Statelor Unite ale Americii, destul de bun în lupta și uciderea teroriștilor.

Clear and Present Danger

A doua apariție a lui Harrison Ford în rolul lui Jack Ryan al lui Tom Clancy, este o îmbunătățire semnificativă ce nu trece neobservată. Clear and Present Danger are un scenariu mai palpitant, secvențe de acțiune mai bune și o performanță și mai bună a lui Ford, deoarece Jack Ryan, acum directorul adjunct al CIA, trebuie să meargă în Columbia pentru a salva o forță militară secretă care a fost capturată de către stăpânii drogurilor din acea zonă.


Blade Runner

Acest film regizat de Ridley Scott nu a avut o audiență foarte mare la lansare, în 1982, însă l-am ales pentru că a fost ceva extrem de interesant pentru acea perioadă, o combinație bună de science fiction și noir, iar rezultatul a fost unul incredibil de original. Blade Runner urmează povestea lui Rick Deckard – Harrison Ford – un polițist pensionat în 2019, care este chemat înapoi la treabă de către superiorii săi.

Indiana Jones and the Last Crusade

Al treilea și ultimul film din seria Indiana Jones, sapă în istoria personală a personajului Indiana Jones prin faptul că ni-l prezintă pe tatăl lui (un rol foarte bun al lui Sean Connery), amândoi fiind prinși într-o luptă împotriva naziștilor, toți în căutarea sfântului Graal.

The Fugitive

Harrison Ford joacă rolul lui Dr. Richard Kimble, un bărbat condamnat pe nedrept pentru uciderea soției sale. The Fugitive, filmul din 1993, a avut la bază un show de televiziune lansat în 1960. Tot filmul Ford este fugărit de agenții Marshal conduși de Tommy Lee Jones, iar el încearcă din răsputeri să-și dovedească nevinovăția. Filmul este chiar unul dintre cele mai bune ale lui Harrison Ford, motiv pentru care a fost nominalizat și la Oscar. Nu a câștigat, însă Tommy Lee Jones a primit o statuetă pentru cel mai bun rol secundar.

Star Wars: A New Hope

Ce obții când creezi un personaj cowboy, un haiduc clasic pe care îl arunci în epopeea științifică? Te alegi cu Han Solo. Și slavă domnului că George Lucas a creat acest personaj pentru că, de la prima secvență a lui Han, el se imortalizează ca unul dintre cele mai cool și mai sincere personaje de film puse vreodată pe ecran. Performanța acestui personaj este atât de bună încât îți vine să uiți de Darth Vader, de rebeliune, de tot și vrei să rămâi cu Han și cu Chewey în aventurile lor.

Raiders of the Lost Ark

Personal, acest film este cel mai bun din punctul meu de vedere. Dar nu vorbesc despre mine critic de film, ci despre mine copilul a cărui primă casetă video era cu acest film. După prima secvență a filmului, Ford demonstrează că poate să ducă singur acest film, ceea ce aproape face până la final.

Ar fi o dezbatere nesfârșită legată de care personaj a fost mai bun: Indiana Jones sau Han Solo? Cred că ambele își vor păstra mereu un loc bine meritat în inimile noastre.

The Empire Strikes Back

Am ales ca cel mai bun film să fie totuși „Imperiul”, mai ales datorită notorietății lui.

„I Love You”. „I Know”. Acest schimb de replici dintre Han și Leia reflectă exact ceea ce gândeau producătorii Star Wars despre personajul lui Harrison Ford din Empire Strikes Back și despre filmul în sine.

Indiferent dacă este sentimentul tot mai profund al lui Han pentru Leia sau angoasa lui de a fi trădat de Lando în Cloud City, Ford își face cuie în fiecare scenă în care se agață întreaga povestire. Este unul dintre cele mai bune roluri ale carierei sale și cel mai bun film în care a jucat vreodată.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO