fbpx

Căutare

Share this article

Vorbind despre cele mai bune filme cu Adrien Brody, mi-a venit în minte una dintre declarațiile lui extrem de impresionante: „Filmul este o capsulă a timpului. Dacă am un moment în care nu mă dedic sau nu mă concentrez, rămân permanent acolo ca un memento negativ”.

Adrien Brody, un actor ce a atins faima foarte repede, a devenit cel mai tânăr bărbat din istoria Academiei Americane de Film care a câștigat un Oscar pentru cel mai bun rol principal, la numai 29 de ani.

Născut în Queens, New York City, Brody a avut parte de o educație umilă în copilărie. Cu toate acestea, a fost înscris la cursuri de actorie încă de mic, iar după o apariție în filmul „Bullet”, alături de Tupac Shakur și Mickey Rourke, în 1996, a prins gustul cinema-ului și nu a mai renunțat la el.

De la rolul său important în Life Lessons al lui Martin Scorsese, prima parte a trilogiei din New York Stories, din 1989, alături de Woody Allen și Francis Ford Coppola, Brody și-a dedicat viața artei cinematografice și a făcut-o fără a ocoli drumurile principale. La doar trei ani de la primul său rol major într-un film, Brody a luat un Oscar pentru interpretarea sa remarcabilă în filmul The Pianist, din 2002, al lui Roman Polanski.

Brody s-a retras din viața socială luni întregi pentru a se pregăti pentru rolul din proiectul lui Polanski, iar pregătirea l-a costat scump. Despărțindu-se de iubita sa de atunci, actorul a renunțat la apartamentul și la mașina sa, a învățat să cânte piesa ‘Chopin’ la pian și a slăbit 13,6 kg. Dedicarea sa nu cunoaște limite.

Dar să vedem care sunt cele mai bune filme cu Adrien Brody.

  1. The Thin Red Line (1998)

Regizor: Terrence Malick

O adaptare a romanului autobiografic al lui James Jones din 1962, îl găsește pe Brody în rolul caporalului Geoffrey Fife. Fragmentul povestirii lui Malick se concentrează pe conflictul de la Guadalcanal din timpul celui de-al doilea Război Mondial.

A fost primul film al lui Malick în ultimii 20 de ani de când s-a decis să se concentreze asupra poveștii îngrozitoare a C-Company. Unul dintre cele mai bune filme de război din epoca modernă, The Thin Red Line este o descriere puternică a unei povești hidos de adevărate.

  1. The Village (2004)

Regizor: M. Night Shyamalan

Brody a lucrat cu unii dintre cei mai buni regizori și povestitori pe care Hollywood-ul i-a avut vreodată. Rolul său, al violentului Noah Percy în filmul The Village a reprezentat un punct culminant extrem de important în cariera sa.

  1. Wrecked (2010)

Regizor: Michael Greenspan

În acest film Brody preia rolul principal, precum și pe cel de producător executiv al imaginii intense care vede „Omul” trezindu-se în fundul unei râpe, după ce a suferit un accident de mașină aproape fatal.

Brody oferă un spectacol de excepție prin care „Omul” care, suferind de amnezie, trebuie să recompună ceea ce i s-a întâmplat și să caute metode de a rămâne în viață.

  1. The Jacket (2005)

Regizor: John Maybury

În thrillerul psihologic The Jacket al lui John Maybury, Brody oferă o interpretare captivantă în rolul lui Jack Stark, un veteran al războiului din  Golf,  încarcerat în mod greșit într-un spital pentru nebunii criminali.

Starks devine în curând obiectul experimentelor unui medic și viața lui se schimbă pentru totdeauna din cauza asta. Un astfel de experiment îi vede pe Starks legat într-o jachetă dreaptă și așezat ore întregi într-un sicriu, la morgă. Rezultatele sunt cep puțin surprinzătoare.

  1. The Grand Budapest Hotel (2014)

Regizor: West Anderson

Se pare că acesta a fost cel mai îndrăgit rol al lui Brody.  Colaborarea cu Wes Anderson pentru  The Grand Budapest Hotel ni-l prezintă în calitate de fiu al doamnei D. Dmitri.

După moartea mamei sale, Dmitri află că o pictură neprețuită va fi oferită iubitului ei mai tânăr și concierge-ului fastidios al Hotelului Grand Budapest, Monsieur Gustave H. Așa începe o urmărire extrem de interesantă.

  1. Summer of Sam (1999)

Regizor: Spike Lee

Spike Lee, după crima asupra infamului Fiu al lui Sam, îl vede pe Brody asumându-și rolul ciudatului Ritchie, un prieten al protagonistului principal, Vinnie. În tot acest timp, John Berkowitz, criminalul notoriu, străbate străzile și se intersectează cu locuitorii acestui cartier din North Bronx.

Tânărul Brody oferă un spectacol nuanțat interpretându-l pe Ritchie, preluând rolul de proscris peren cu o vigoare și vervă care îi vor aduce în curând multe roluri principale.

  1. Detachment (2011)

Regizor: Tony Kaye

Detachment al lui Tony Kaye este o altă capodoperă oferită de Brody, pe măsură ce străbate fără efort linia comediei și a tragediei în rolul profesorului suplinitor, Henry Barthes.

Acțiunea se întinde de-a lungul unei luni din viața lui Barthes, timp în care facem o călătorie emoțională pe măsură ce trei femei intră în viața profesorului. Fiecare îl schimbă într-un mod profund în timp ce se confruntă cu sinuciderea mamei sale. Cu mult mai emoționant decât alte filme cu profesori, acesta este un adevărat hard-hitter.

  1. The Darjeeling Limited (2007)

Regizor: Wes Anderson

Un al doilea dintre cele patru filme pe care Brody le-a lucrat în colaborare cu Wes Anderson, îl găsește pe Brody în rolul lui Peter Whitman, unul dintre cei trei frați înstrăinați, într-o călătorie în India, în încercarea de a se reconecta cu sine, la un an după înmormântarea tatălui său.

Într-un mod tipic Anderson, filmul este bogat în imagini și stil, permițând spectacolelor subtile ale lui Brody, Owen Wilson și Jason Schwartzman să strălucească cu adevărat. Ademenirea vizuală a filmului ocupă un loc important în catalogul impresionant al lui Anderson.

  1. Midnight in Paris (2011)

Regizor: Woody Allen

Nu există mulți actori în lume cu calmul și dedicarea necesare pentru a-l putea interpreta pe Salvador Dali într-un mod semnificativ, dar în Midnight In Paris al lui Woody Allen, Brody a făcut exact asta.

Considerat unul dintre cele mai bune filme ale lui Allen, care a câștigat Premiul Oscar pentru cel mai bun scenariu original, rolul lui Brody printre multe chipuri celebre s-a remarcat prin faptul că este capabil să surprindă atât nebunia, cât și geniul pictorului suprarealist.

  1. The Pianist (2002)

Regizor: Roman Polanski

În acest film extrem de aclamat, Brody preia rolul lui Władysław Szpilman, un muzician evreu polonez care se luptă să supraviețuiască distrugerii umane a ghetoului din Varșovia din al doilea Război Mondial. Este cu siguranță unul dintre cele mai bune filme cu Adrien Brody, dacă nu cel mai bun.

Pe bună dreptate, cariera lui Brody a urcat spre cele mai înalte culmi, chiar dacă cea a lui Polanski și-a găsit sfârșitul.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO