fbpx

Căutare

Share this article

E greu de ales cele mai bune filme cu Alec Baldwin, având în vedere că este unul dintre actorii cu o filmografie extrem de bogată. Cu toate acestea, am încercat să selectăm 10 dintre cele mai bine cotate producții, conform IMDB.

Alec Baldwin este unul dintre cei mai versatili actori de la Hollywood. Baldwin și-a început cariera cu preponderență în rolurile dramatice, după care, odată cu vârsta a încercat să se afirme și în roluri de comedie. Și a reușit. Are o capacitate incredibilă de a fi atât personajul rău, amenințător și tulburător, cât și personajul bun, dar mai ales cel extrem de amuzant.

Deși în ziua de azi este extrem de popular pentru 30 Rock și Saturday Night Live, el are o carieră de film uimitoare.

Citește și: Alec Baldwin și tragediile din viața sa: de la scandalul care l-a făcut să se gândească la sinucidere, la împușcarea operatoarei Halyna Hutchins

Iată care sunt, conform IMDB, cele mai bune 10 filme cu Alec Baldwin:

Blue Jasmine

Baldwin a lucrat cu Woody Allen de câteva ori în cariera sa, inclusiv pentru filmul Blue Jasmine, nominalizat la Oscar. Filmul o are în prim plan pe Cate Blanchett în rolul unei persoane importante din New York, care trebuie să se mute cu sora ei, după ce soțul ei (Baldwin) a ajuns la închisoare pentru delapidare.

E drept că filmul acesta scoate cel mai bine în evidență veleitățile incredibile de actriță ale lui Blanchet, însă, pe lângă Alec Baldwin, distribuția mai numără și alte nume mari, precum Sally Hawkins și Andrew ‘Dice’ Clay.

Cele mai bune filme cu Alec Baldwin: My Sister’s Keeper

Baldwin s-a alăturat distribuției acestei drame extrem de emoționante, bazată pe cel mai bine vândut roman al vremurilor respective. My Sister’s Keeper o are pe Abigail Breslin în rolul unei fete care a fost principalul donator medical pentru sora ei mai mare, cea mai mare parte a vieții. Când se așteaptă de la ea să-și doneze și rinichiul, fata angajează un avocat (Baldwin) pentru a lupta pentru emancipare.

Premisa complexă a creat o dramă de familie convingătoare care a captivat mulți fani. Filmul echilibrează bine inima și tristețea în această poveste unică.

Mission: Impossible – Rogue Nation

Baldwin s-a alăturat francizei Mission: Impossible pentru a cincea serie, în care joacă rolul unui adversar guvernamental al lui Ethan Hunt (Tom Cruise). Epica aventură îl găsește pe Hunt pe fugă în timp ce urmărește un nebun care conduce o societate necinstită de super spioni.

Filmul continuă să demonstreze că această franciză este de excepție și actorul principal va face tot posibilul pentru a oferi scene de acțiune palpitante. Decorurile din acest film sunt uimitoare, în timp ce Cruise continuă să uimească cu talentul său.

Cele mai bune filme cu Alec Baldwin: Still Alice

Baldwin poate juca un rol principal extrem de bine, dar este la fel de eficient și în roluri secundare, ca în Still Alice. Julianne Moore joacă rolul unei femei care este diagnosticată cu Alzheimer. în timp ce simte că mintea îi joacă feste, ea încearcă să profite la maximum de timpul petrecut cu familia ei, inclusiv cu soțul ei, interpretat de Baldwin.

Moore oferă o altă performanță remarcabilă în această poveste crudă și emoționantă. Fără a fi prea sentimental, filmul creează o descriere emoționantă și sinceră a acestei boli.

The Aviator

Baldwin a lucrat cu legenda cinematografiei, Martin Scorsese, pentru prima dată în The Aviator. Filmul îl are pe Leonardo DiCaprio în rolul lui Howard Hughes, celebrul om de afaceri, regizor și pilot care s-a luptat cu propriii demoni pentru a depăși granițele în fiecare efort în care s-a angajat. Baldwin îl interpretează pe Juan Tripp, președintele Pan Am și unul dintre cei mai mari adversari ai lui Hughes.

DiCaprio oferă una dintre cele mai bune performanțe ale sale în rolul acestui om care a realizat atât de multe în timp ce se dezvăluie mental. Scorsese recreează în mod strălucit Hollywoodul de odinioară în timp ce spune povestea fascinantă despre o figură fascinantă.

Cele mai bune filme cu Alec Baldwin: Beetlejuice

În Beetlejuice, Baldwin a avut ocazia să se prostească mult, ceea ce este rar pentru el. Baldwin joacă alături de Geena Davis în rolul unui cuplu recent decedat, care se întoarce întruchipând niște fantome. Când o nouă familie neplăcută se mută în casa lor, cuplul de fantome caută ajutorul unei fantome răutăcioase pe nume Beetlejuice (Michael Keaton).

Keaton oferă o performanță de comedie într-un tur de forță în rolul personajului principal sălbatic și neîntrerupt. Tim Burton are, de asemenea, o șansă grozavă de a-și etala estetica cinematografică în această comedie elegantă și distractivă.

The Hunt for Red October

Baldwin a creat rolul lui Jack Ryan în acest thriller din Războiul Rece. După ce un căpitan sovietic necinstit (Sean Connery) intră în apele americane cu submarinul său nuclear, analistul CIA, Jack Ryan este chemat să stabilească dacă acest căpitan este o amenințare sau un aliat.

Filmul este un thriller captivant și tensionat, cu performanțe solide ale distribuției sale impresionante. Baldwin este un mare erou reticent, în timp ce Connery comandă ecranul ca de obicei. Rămâne o piesă grozavă de divertisment până în ziua de azi.

Cele mai bune filme cu Alec Baldwin: Glengarry Glen Ross

Cu o singură scenă, Baldwin reușește să fure întregul film din Glengarry Glen Ross. Bazat pe piesa lui David Mamet, filmul se concentrează pe un grup de vânzători care trăiesc vieți disperate și amare în timp ce caută următorul punct de reper. Baldwin joacă rolul unui corporatist care oferă grupului câteva cuvinte dure de încurajare.

Filmul are o distribuție uimitoare, inclusiv numele lui Al Pacino, Ed Harris și Jack Lemmon. A vedea acești actori talentați lucrând cu un astfel de dialog exploziv este un adevărat fior, în ciuda poveștii simple.

Mission: Impossible – Fallout

Baldwin a acceptat din nou misiunea uneia dintre cele mai bune francize de acțiune din toate timpurile. Mission: Impossible – Fallout îl urmărește pe Ethan Hunt și echipa sa în căutarea unei figuri misterioase care amenință cu un atac nuclear care va devasta lumea.

Cumva, această a șasea parte din serie continuă să crească nebunia. Tom Cruise își pune viața în pericol în cascadorii periculoase, iar rezultatele sunt palpitante.

The Departed

Baldwin face din nou echipă cu Martin Scorsese și s-a alăturat incredibilei producții The Departed. Leonardo DiCaprio joacă rolul unui polițist sub acoperire într-o mafie din Boston condusă de gangsterul Frank Costello (Jack Nicholson). Între timp, Costello are unul dintre oamenii săi (Matt Damon) sub acoperire în poliție. Este o cursă pentru a vedea care pe care se expune primul.

Baldwin are un rol secundar excelent de căpitan de poliție și se alătură altor nume mari precum Mark Wahlberg și Martin Sheen. Este o epopee criminală violentă, complexă și distractivă a unui maestru al filmului.

Cele mai bune filme cu Alec Baldwin: It’s Complicated

Știu că am spus că voi alege 10 cele mai bune filme cu Alec Baldwin, însă IMDB pare că nu a ținut cont și de preferințele mele. Așa că mai adaug unul. Nu știu dacă e neapărat vorba de Alec Baldwin sau de Meryl Streep, cert e că mi-a făcut mare plăcere să privesc acest film.

Jane (Meryl Streep), un restaurator de succes, a divorțat de Jake (Alec Baldwin) de mulți ani, deși au rămas prieteni. Când o masă nevinovată împreună se transformă într-o aventură, Jane descoperă că este cealaltă femeie din viața lui Jake, acum recăsătorit. Între timp, Adam (Steve Martin), un arhitect angajat să-i remodeleze bucătăria, încă se simte chinuit din cauza propriului divorț. El se trezește îndrăgostit de Jane, dar în curând își dă seama că a devenit parte dintr-un triunghi amoros.

Un film amuzant, însă extrem de elocvent pentru aceia dintre noi care am trecut de prima tinerețe.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO