fbpx

Căutare

Share this article

Adolf Hilter este un personaj care și-a făcut apariția în mai multe filme de-a lungul timpului, însă poate cea mai bună interpretare a liderului nazist este cea a lui Bruno Ganz, din filmul din 2004 Der Untergang / Downfall. Iată care sunt cele mai bune filme cu Hitler:

Cele mai bune filme cu Hitler: Downfall (2004)

Pe numele original Der Untergang, filmul regizat de Oliver Hirschbiegel a fost nominalizat la Oscar pentru cel mai bun film străin. Acțiunea se concentrează pe ultimele zece zile din viața lui Hitler și căderea celui de-al Treilea Reich. Bruno Ganz joacă magistral rolul lui Adolf Hitler, într-un film care ilustrează perfect sfârșitul dictatorului german.

Cele mai bune filme cu Hitler: Inglourious Basterds (2009)

Regizat de Quentin Tarantino, Inglorious Basterds este diferit de orice film de război făcut până acum. Deși subiectul filmului nu este direct legat de viața lui Hitler, se referă la resistența împotriva ocupației naziste la Paris. Cu Brad Pitt, Diane Kruger, Christoph Waltz și Melanie Laurent în rolurile principale, filmul prezintă două planuri fictive de asasinare e unor importanți lideri naziști.

Cele mai bune filme cu Hitler: The Last Ten Days (1955)

Regizat de  George Wilhelm Pabst, Der letzte Akt, pe numele lui original, urmărește, ca și Downfall, ultimele zece zile din viața lui Hitler, de la ziua acestuia până în momentul sinuciderii. Însă The Last Ten Days este special prin faptul că este primul film nemțesc (producție germano-austriacă) în care apare ca personaj Adlolf Hilter, interpretat excepțional de Albin Skoda.

The Bunker (1981)

Ca multe alte filme despre Hitler, The Bunker se concentrează pe ultimele săptămâni din viața liderului nazist, însă dintr-o altă perspectivă față de celelalte.  În ciuda controverselor legate de acest film în care Hitler este interpretat de Anthony Hopkins, The Bunker merită văzut pentru a observa și din alt unghi acele momente de cumpănă din ultimele zile ale dictatorului.

Valkyrie (2008)

Regizat de Bryan Singer, acest film este cu Tom Cruise în rolul Colonelului Claus von Stauffenberg, cel care a fost cel mai aproape de a reuși să îl asasineze pe Hitler. Filmul se concentrează pe numeroasele tentative de asasinat la adresa lui Hitler și felul în care a reușit de fiecare dată să scape. Valkyrie e un film tensionat, care te va ține cu sufletul la gură pe toată perioada sa, chiar dacă știi cum se termină.

Cele mai bune filme cu Hitler: The Great Dictator (1940)

Deși filmele despre Hitler nu ar trebui să fie amuzante, când Charlie Chaplin joacă rolul liderului nazist se poate întâmpla și acest lucru. Poate cel mai bun film al lui Chaplin, The Great Dictator este o satiră la adresa lui Hitler și a nazismului, criticând răul pe care acesta l-a făcut întregii planete.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO