Cele mai bune filme cu Ryan Gosling. De la Blade Runner la La La Land, 10 roluri fascinante ale unuia dintre cei mai sexy actori de la Hollywood - LIFE.ro
Mergi la conținut

În top cele mai bune 10 filme cu Ryan Gosling, conform Rotten Tomatoes nu a fost cuprins și Crazy Stupid Love, filmul în care, recunosc l-am remarcat cu adevărat.

Văzusem până atunci destul de multe filme cu el, printre care The Notebook, unul dintre cele mai bune filme de dragoste, după părerea mea, însă, abia în Crazy Stupid Love, când Emma Stone îi spune că parcă ar fi „photoshopat” atunci când se dezbracă, nu am realizat cât de bine arată. Însă talentul i-l remarcasem cu multă vreme înainte, iar acum mi se pare candidatul perfect pentru viitorul Brad Pitt.

Dar să trecem peste aceste comentarii adolescentine și să vedem care sunt, conform specialiștilor, cele mai bune filme cu Ryan Gosling. Nu de alta, dar ne mai vin idei pentru serile de weekend.

Ryan Gosling în Crazy Stupid Love

#10. The Believer

Slab inspirat de povestea adevărată a lui Dan Burros, The Believer se bucură de Ryan Gosling în rolul unui evreu ce devine neo-nazist. Adevăratul Burros și-a luat viața după ce un reporter de la New York Times a dezvăluit că este evreu, iar filmul este la fel de sumbru precum sugerează și povestea inițială.

Acesta este unul dintre primele roluri principale ale lui Ryan Gosling, însă performanța sa din acest film i-a făcut pe critici să-l recomande cu căldură.

Subiectul filmului este, în mod evident, destul de ciudat și controversat, dar este pus în evidență de grația regizorului Henry Bean.

#9. The Ides of March

George Clooney a regizat această dramă politică, întocmai ca o o tragedie greacă a timpurilor moderne. Clooney joacă și el rolul guvernatorului care decide să candideze la președinție din partea partidului democrat, alături de Ryan Gosling, în rolul managerului său de campanie, un junior simpatic, dar pus pe treabă.

Mesajul politic al filmului nu este deosebit de vizibil, poate și pentru că cei doi actori fac niște roluri impecabile. The Ides of March nu a fost chiar o bombă de box office, însă sunt zvonuri care spun că nu a avut succesul comercial meritat din cauza campaniei slabe de marketing. Însă a fost selectat de National Board Review drept unul dintre cele mai bune filme ale anului.

#8. Blade Runner 2049

Denis Villeneuve a renunțat la ceea ce făcea atunci când a fost însărcinat să dirijeze o continuare a lui Ridley Scott lui Blade Runner. Filmul lui Scott din 1982 este considerat unul dintre cele mai bune filme realizate vreodată, iar după 35 de ani de anticipare, părea că nu este posibil ca Blade Runner 2049 să îndeplinească așteptările publicului. Dar nu a fost așa.

Villeneuve a continuat povestea originală, l-a adus din nou pe Harrison Ford în rolul lui Rick Deckard și a creionat o poveste nouă cu Ryan Gosling în rolul ofițerului K din LAPD, ducându-ne în zone nevăzute anterior ale acestei viitoare lumi, cum ar fi pustiul care a fost cândva Las Vegas.

#7. First Man

Ryan Gosling a făcut din nou echipă cu regizorul La La Land, Damien Chazelle pentru acest bioptic al lui Neil Armstrong, primul om care a pășit vreodată pe lună, care ar fi putut fi o bombă de box office dacă nu ar fi fost bombardat înainte de critici.

Deoarece imaginile de stock au fost folosite pentru a realiza filmul, designul producției nu doar că recreează cu exactitate senzația anilor ’60, filmul însuși pare că provine din acele timpuri.

Fiind un bioptic, este destul de generic și simplu, însă filmul este răscumpărat de secvența uimitoare de aterizare pe lună, care ar putea fi cea mai imersivă scenă legată de spațiu, filmată vreodată.

#6. Blue Valentine

Imaginează-ți partea întunecată a unei povești de dragoste de la Hollywood și așa te găsești undeva în pachetul de joc al tragediei înfricoșătoare care este Blue Valentine, cu Ryan Gosling și Michelle Williams în rolurile principale. Filmul este povestit din două perspective de timp diferite: una descrie perioada de început a unui cuplu căsătorit, iar a doua, imaginea surpată de după căsătoria lor.

Regizorul Derek Cianfrance s-a luptat mulți ani pentru a obține finanțare pentru acest film (Gosling și Williams au semnat contractul cu aproape 10 ani înainte ca filmul să intre în producție), fiind obligat să renunțe la tot salariul său pentru a se încadra în buget, însă a meritat cu vârf și îndesat.

#5. The Big Short

Adam McKay s-a poziționat ca un cineast politic incisiv în ultimii ani. După ce și-a făcut numele cu comedii absurde precum Anchorman sau Talladega Night, McKay a făcut un ocol spre un teritoriu mai dramatic cu acest The Big Short, povestea crizei ipotecare din 2008 și modul în care bancherii lacomi și neglijenți i-au permis să se întâmple.

Puterea lui McKay ca regizor stă în faptul că poate să ia material uscat, cum ar fi banca, acțiunile sau Wall Street (sau, în ultimul său film Vice, vicepreședinția) și să îl facă accesibil și interesant prin utilizarea umorului său ce-l caracterizează. Și iată că a primit un Oscar pentru scenariu, alături de Charles Randolph, cu care l-a scris.

#4. Half Nelson

Această drama independentă despre un profesor care se implică în viața unei eleve din cauză că ea a fost neglijată de proprii părinți, l-au făcut pe Ryan Gosling vedetă peste noapte. Nu a fost o lovitură de box office și nici nu a furat Oscarurile în seara premierei, însă a anunțat Hollywood-ul că acest băiat are ceva special, acel ceva ce caracterizează un star de cinema.

#3. La La Land

Acest film al lui Damien Chazelle ne duce înapoi în era musical-urilor clasice din epoca de aur a Hollywood-ului (și toată lumea știe că Academia iubește filmele despre Hollywood). Așa se face că ar fi primit premiul Oscar pentru cel mai bun film dacă nu ar fi concurat cu Moonlight. A fost o situație destul de jenantă.

Ryan Gosling și Emma Stone par că se potrivesc perfect pe ecran și știu să spună o poveste de dragoste ce crește și devine tot mai puternică.

#2. Drive

Una dintre cele mai izbitoare greșeli recente ale Hollywood-ului a fost comercializarea thriller-ului de artă Drive al lui Nicolas Winding Refn ca noul Fast & Furious.

Drive nu este pentru a distra pur și simplu audiența precum Fast & Furious. Este mult mai artistic decât atât. Prezintă un studiu de caracter al unui individ profund defectuos, care învață să aibă grijă de alți oameni cu ajutorul vecinei sale care, la rândul ei,  este blocată într-o relație abuzivă ce o afectează profund atât pe ea, cât și pe copilul ei.

Ryan Gosling este fascinant în acest film, iar rolul i se potrivește mănușă.

#1. The Nice Guys

Sincer, e mare păcat că filmul lui Shane Black, The Nice Guys nu a fost un mare hit, însă e pe primul loc în top cele mai bune filme cu Ryan Gosling. Ar fi putut fi prima parte a francizei Armă Mortală a viitoarei generații. Ryan Gosling și Russell Crow se potrivesc perfect ca o echipă de detectivi particulari ce se implică în același caz și trebuie să învețe să se înțeleagă.

Cu acțiunea în anii ’70, filmul a fost o odisee suprarealistă cu secvențe de vis și petreceri porno.

Pe lângă faptul că a fost un film captivant, cu un soi de neo-noir nebun, The Nice Guys a fost, de asemenea, una dintre cele mai hilare comedii din memoria noastră recentă. Din nefericire, în vara lui 2016 a fost îngropat de Captain America: Civil War și de Me Before You.

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora