fbpx

Căutare

Share this article

Orice om cred că are măcar un film care pare că spune exact povestea lui, iar cele mai bune filme de dragoste ale cinematografiei prezintă măcar o mică părticică din viața fiecăruia dintre noi.

Sunt filme vechi, filme noi, filme încărcate de emoție, romantism, durere, suferință și gesturi supreme dedicate dragostei. Sunt filme pe care le-am revedea în orice moment al existenței noastre, filme ale căror replici le ținem minte și le rostim în momentele cele mai încărcate.

Azi am încercat un top al celor mai bune filme de dragoste din toate timpurile, însă este un top avizat de IMDB, pentru că, până la urmă, fiecare are topul său personal.

Eu, dacă aș sta să mă gândesc, aș pune pe primul loc The Story of Us, cu Bruce Willis și Michelle Pfeiffer. Nu e vreun film greu, cu foarte multă emoție și cu lacrimi la final, e un film de dragoste cu happy end pe care oricând l-aș revedea. Dar nu e în topul IMDB. Și nici Casablanca, Pe aripile vântului, Titanic sau Pacientul englez, poate din cauză că sunt prea vechi.

Însă, dacă mă gândesc la cel mai emoționant film văzut vreodată, aș pune pe primele locuri The Notebook. E adevărat că povestea m-a făcut să plâng cu sughițuri, însă ochii mi-au zâmbit la fiecare apariție a lui Ryan Gosling.

Dar să vedem care ar fi cele mai bune 10 filme de dragoste:

A Walk to Remember  (2002)

Este povestea a doi adolescenți din Carolina de Nord, Landon Carter și Jamie Sullivan, care ajung să se îndrăgostească după ce Landon intră în probleme și este obligat să presteze servicii comunitare.

The Fault in our Stars (2014)

Un film care ne arată și ne învață să prețuim dragostea pe care o avem în viața noastră. Este povestea a doi adolescenți bolnavi de cancer care se întâlnesc și se îndrăgostesc în cadrul unui grup de sprijin. Este o dragoste profundă pe care ei învață să o trăiască cât mai repede și cât mai intens, ca și cum ziua de mâine nu ar mai fi.

Beauty and the Beast (1991)

Povestea toată lumea o știe: un prinț blestemat să-și petreacă zilele în pielea unui monstru, încearcă să-și recâștige umanitatea cucerind iubirea unei tinere. Filmul este absolut minunat și potrivit tuturor vârstelor, chiar dacă este o animație.

The Vow (2012)

Un grav accident de mașină o lasă pe Paige în comă. Când se trezește, suferind serioase pierderi de memorie, ajunge în fața celui care îi este soț și care acum muncește cu toate armele pentru a-i recuceri inima.

The Notebook (2004)

Este iubirea din povești: el sărac, dar pasional, ea bogată, dar cu o existență îngrădită de norme sociale dictate de familie. Se îndrăgostesc iar el îi oferă libertatea la care ea tânjea. Până într-o zi când, părinții ei îi desparte și o duc pe ea cât mai departe. Se vor reîntâlni după mulți ani. Ce se va întâmpla oare? Trebuie să vedeți. Promit că veți suspina adânc. Filmul e disponibil pe Netflix.

Crazy/Beautiful (2001)

În Pacific Palisades High, un tânăr sărac, de origine latino-americană îi cade cu tronc unei fete cu probleme, dintr-un cartier bogat. Povestea ce se leagă este extrem de emoționantă.

Letters to Juliet (2010)

Sophie visează să devină scriitoare și pentru mai multă inspirație se mută la Verona, orașul lui Romeo și al Julietei. Dar nici prin gând nu-i trece că va ajunge o mesageră a iubirii, făcând treaba de secretar al Julietei. O comedie romantică americană, dar extrem de simpatică. Caută acest film pe Netflix.

Dear John (2010)

Filmul este o dramă romantică, povestea unui soldat aflat în permisie, ce se îndrăgostește de o studentă. Povestea durează două săptămâni, după care va continua prin scrisori. Până când? Vezi pe Netflix.

Endless Love (2014)

Uneori poveștile de dragoste din filme par că urmează același clișeu: el sărac dar carismatic, ea bogată, cu părinți care încearcă să-i despartă. Însă detaliile fac diferența.

Stuck in Love (2012)

Un scriitor apreciat, fosta sa soție, și copiii lor adolescenți ajung să înțeleagă complexitățile iubirii în toate formele sale de-a lungul unui an zbuciumat.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO