fbpx

Căutare

Share this article

Lumea cinematografiei a văzut-o evoluând de la o adolescentă îndrăgostită în „La Boum” la o fată Bond sexy din „The World is Not Enough”. Actrița franceză Sophie Marceau împlinește anul acesta 55 de ani. Un prilej bun pentru a fi redescoperită în cele mai bune 10 filme cu Sophie Marceau.

Sex appeal, o frumusețe uimitoare și un talent pe măsură – multe actrițe franceze se potrivesc cu ușurință descrierii unei „grande dame”, o femeie extrem de admirată, respectată și influentă, de mare prestigiu, însă nici una parcă nu este ca Sophie Marceau. La vârsta de 55 de ani, Sophie Marceau este pe lista scurtă a marilor regizori de la Hollywood, chiar dacă joacă în filme încă din adolescență. Cu nostalgia unora dintre cele mai frumoase pelicule în care a jucat, îți alcătuim o listă cu cele mai bune filme care au avut-o pe Sophie Marceau în rol principal, ajutați de ratingurile IMDB:

La Boum (1980)

Vic, în vârstă de 13 ani, este noua elevă a liceului și în curând se împrietenește cu Penelope. Împreună pornesc o aventură de verificare a băieților din liceu, în căutarea unei mari iubiri. Dar părinții lui Vic reprezintă handicapul ei, deoarece nu îi vor permite să participe la „boum”, o mare petrecere așteptată de toată lumea. Cu un ajutor bunicii Poupette, Vic se îndrăgostește de Matthieu. În același timp, căsnicia părinților ei este la limită și pare să se destrame când fosta iubită a tatălui ei îi cere acestuia o ultimă noapte împreună.

L’étudiante (1988)

Cu trei luni înainte de examenele finale, ambițioasa Valentine se concentrează complet pe învățare. Atunci când cântărețul de jazz, Edouard o abordează, ea este de acord cu o întâlnire – planificând doar o noapte de plăcere. Dar când ajunge să-l cunoască mai bine, își dă seama că el nu este atât de superficial pe cât credea … așa că pofta se transformă în iubire. Dar între pregătirile pentru examene și un turneu cu o formație de jazz, aproape nu mai rămâne timp de petrecut împreună.

LOL (Laughing Out Loud) 2008

Când iubitul lui Lola este infidel în vacanța de vară, ea îl abandonează și cochetează cu cel mai bun prieten al său, drept pedeapsă. Dar, în timp ce clasa lor se pregătește să plece într-o excursie la Londra, relația se încinge din nou.

Anthony Zimmer (2005)

În ciuda atât a poliției, cât și a mafiei rusești, genialul criminal Anthony Zimmer evită întotdeauna capturarea, recurgând chiar la o intervenție chirurgicală plastică pentru a-și masca identitatea. Cu toate acestea, detectivul Akerman (Sami Frey) intenționează să rezolve cazul urmărind-o pe amanta lui Zimmer, Chiara Manzoni (Sophie Marceau). Chiara – conștientă că nimeni nu cunoaște aspectul lui Zimmer – conduce urmărirea direct la François Taillandier (Yvan Attal), un om aflat într-un loc nepotrivit la momentul nepotrivit.

Anna Karenina (1997)

Anna este soția tânără și elegantă a domnului Karenin, bogat și bătrân. Îl întâlnește pe frumosul conte Vronsky. Anna și Vronsky se îndrăgostesc unul de celălalt, iar el vine să fie cu ea la Sankt Petersburg. Sunt foarte fericiți împreună și formează un cuplu minunat, dar în curând fericirea lor intră sub presiunile sociale. Anna îi cere, fără speranță, divorțul domnului Karenin, dorindu-și cu ardoare să-și păstreze fiul, chiar dacă mai are un bebeluș născut din iubirea ei cu Vronsky. Conflictul dintre dorințele ei neîmblânzite și realitatea dureroasă îi provoacă o depresie profundă și gânduri sinucigașe.

Police (1985)

Detectivul Louis Mangin (Gérard Depardieu) este un polițist parizian specializat în interogatorii, ce folosește intimidarea până la sadism. Eforturile sale de a dezbina o bandă tunisiană din lumea narcoticelor, se strică atunci când pică într-o aventură cu o mincinoasă sufocantă, sfidătoare, pe nume Noria (Sophie Marceau), care este iubita unuia dintre criminali. Când Noria este suspectată de trafic de droguri, morala deja obositoare a lui Mangin este pusă sub semnul întrebării, iar linia dintre bine și rău este încețoșată.

Fanfan (1993)

Obosit de tiparele previzibile și nesatisfăcătoare ale relației tipice – pasiune și emoție urmate de o pauză zdrobitoare – Alexandre (Vincent Perez) este gata să întreprindă o nouă abordare a întâlnirilor. Când o întâlnește pe uimitoarea Fanfan (Sophie Marceau), Alexandre decide să-și testeze noua metodă romantică refuzând să facă următorul pas în relație și menținând afecțiunea platonică printr-o serie de întâlniri.

Firelight (1997)

În Anglia anilor 1830, guvernanta înglodată în datorii, Elisabeth Laurier (Sophie Marceau) acceptă să aibă un copil cu aristocratul Charles Godwin (Stephen Dillane), a cărui soție invalidă nu poate concepe. Atâta timp cât Elisabeth renunță la orice creanță maternă, el va plăti datoriile tatălui ei. Deși aranjamentul este menit să fie funcțional, o poveste de dragoste interzisă înflorește între ei. Ani mai târziu, este angajată ca guvernantă la o tânără fată aflată pe o moșie îndepărtată – care se dovedește a fi fiica pe care a avut-o.

The World Is Not Enough (1999)

Bond (Pierce Brosnan) trebuie să alerge pentru a dezamorsa o luptă internațională de putere, ce are legătură cu aprovizionarea cu petrol a lumii. Elektra King (Sophie Marceau), este fiica unui magnat petrolier ucis, pe care Bond este însărcinat să o protejeze. Ticălosul este Renard (Robert Carlyle), care are un glonț în creier, făcându-l incapabil să simtă durere. De asemenea, participă expertul în arme nucleare Dr. Christmas Jones (Denise Richards).

Braveheart (1995)

Filmul spune povestea legendarului erou scoțian din secolul al XIII-lea, numit William Wallace (Mel Gibson). Wallace îi adună pe scoțieni împotriva monarhului englez și a lui Edward I (Peter Hanly) după ce acesta suferă o tragedie personală. Wallace adună un grup de războinici amatori, care este mai puternic decât orice armată engleză.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO