fbpx

Căutare

Share this article

Vin Diesel și-a câștigat, în ultimii ani, reputația de a fi unul dintre cei mai buni actori de filme de acțiune. Seria The Fast and The Furious l-a transformat în superstar internațional, dar și în unul dintre cei mai bogați actori de la Hollywood. Puțini își mai amintesc însă că Vin Diesel a jucat și în filmul nominalizat la Oscar “Saving Private Ryan”. Iată care sunt cele mai bune filme cu Vin Diesel:

 Cele mai bune filme cu Vin Diesel: The Fast and The Furious (2001)

The Fast and The Furious este filmul care a dat naștere uneia dintre cele mai lungi serii din istoria cinematografiei. Pasionații de filme de acțiune și de curse de mașini au în el tot ce se poate mai bun. E greu să găsești un film în care scenele de curse să fie mai bine filmate decât în The Fast and The Furious. Efecte speciale de top, mașini spectaculoase, jafuri, spionaj, curse ilegale, doi actori excepționali (Vin Diesel și Paul Walker) –  toate aceste ingrediente au asigurat succesul primului film din seria Fast&Furious.

Cele mai bune filme cu Vin Diesel: Fast Five (2011)

Într-o perioadă în care interesul pentru seria Fast&Furious scăzuse destul de mult, a apărut “Fast Five”  – un film plin de acțiune, cu mult suspans de la început până la sfârșit. “Furios și iute în viteza a 5-a” lasă în urmă cursele de mașini, iar personajele principale, interpretate de aceiași Paul Walker și Vin Diesel, pun la care un jaf prin care să fure o sută de milioane de dolari de la un om de afaceri. Fast Five a fost filmat în Rio de Janeiro, așa că locațiile contribuie și ele la spectaculozitatea filmului. Un plus față de celelalte filme din serie este și apariția lui Dwayne Johnson în rol de agent FBI. Interesul începe însă iar să scadă pentru franciză, însă producătorii au pus deja ochii pe “Aquaman” Jason Momoa pentru a-l atrage în seria Fast and Furious.

Cele mai bune filme cu Vin Diesel: Find Me Guilty (2006)

Când un rol care fusese inițial oferit lui Joe Pesci este dat până la urma unui actor ca Vin Diesel, lumea este suspicioasă, însă prestația lui a fost cât se poate de bună în Find Me Guilty. Filmul este despre un mafiot care se apără singur într-un proces, în loc să angajeze un avocat. Bazat pe fapte reale, majoritatea dialogurilor sunt preluate din înregistrările oficiale ale procesului –  cel mai lung proces cu Mafia din istoria New York-ului. Cu acest rol, Vin Diesel le-a închis gura tuturor celor care i-au contestat calitățile de actor de top. În film joacă și Peter Dinklage, Tyrion din Game of Thrones.

 Cele mai bune filme cu Vin Diesel: Boiler Room (2000)

Boiler Room este un film despre brokeri cu un grup de tineri actori – printre care și Vin Diesel, care își fac treaba foarte bine. Filmul evidențiază lăcomia lor, felul în care  recurg la fel de fel de șiretlicuri și minciuni pentru a-și atinge scopurile în carieră și pentru a face cât mai mulți bani. Un fel de The Wolf of Wall Street’, varianta anului 2000.

Cele mai bune filme cu Vin Diesel: Pitch Black (2000)

Pitch Black este primul film din seria ‘The Chronicles of Riddick’și este considerat unul dintre cele mai bune SF-uri de groază.  Diesel joacă rolul unui criminal periculos – Richard B. Riddick, transportat spre o închisoare într-un cargou special. Acesta reușește să evadeze după ce nava spațială care îl transportă suferă un accident.  Ajunși pe o planetă necunoscută, au parte de o surpriză neplăcută – locuitorii sunt extraterești prădători zburători, care îi vânează și le amenință viața.

Cele mai bune filme cu Vin Diesel: Saving Private Ryan (1998)

Când se gândesc la Saving Private Ryan, majoritatea cinefililor asociază acest film cu Tom Hanks și Matt Damon, însă și Vin Diesel a jucat în el: acesta a apărut în rolul soldatului Caparzo.

Saving Private Ryan este genul de film care te introduce perfect în atmosfera tensionată a celui de-al Doilea Război Mondial. Regizat de Steven Spielberg și cu Tom Hanks și Matt Damon în rolurile principale, această dramă istorică este considerată de mulți specialiști drept cea mai bună producție de acest gen. Saving Private Ryan este pe primul loc în topul IMDB la categoria cele mai bune filme istorice. Filmul impresionează și cu scena de început: 27 de minute în care este arătat asediul de pe plaja Omaha, în timpul debarcării în Normandia. Filmul a avut un succes uriaș de box office și a fost nominalizat la 11 premii Oscar, câștigând cinci: cel mai bun regizor, cea mai bună editare de film, cinematografie, mixaj de sunet și editare de sunet. Cursa pentru găsirea soldatului Ryan te ține cu sufletul la gură într-un film considerat o adevărată capodoperă, fiind ales și pentru păstrare în Registrul Național de Film al Librăriei Congresului Americii, fiind “semnificativ istoric, cultural și estetic”.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO