Cele mai bune filme de pe MAX - LIFE.ro
Mergi la conținut

Cele mai bune filme de pe MAX

De la capodoperele regizorilor consacrați la producțiile originale surprinzătoare, MAX a demonstrat un angajament autentic pentru calitate și diversitate.
Share this article

Fosta platformă de streaming HBO Max a oferit o experiență cinematografică de excepție, aducând în fața publicului o colecție impresionantă de filme aclamate de critici și iubitori de filme deopotrivă. De la capodoperele regizorilor consacrați la producțiile originale surprinzătoare, MAX a demonstrat un angajament autentic pentru calitate și diversitate. Iată o selecție a celor mai bune filme la ora actuală:

Dune

Regizat de visionarul Denis Villeneuve, „Dune” este o adaptare epică și vizual uluitoare a romanului cult science-fiction semnat de Frank Herbert. Timothée Chalamet îl interpretează pe Paul Atreides, un tânăr nobil care călătorește pe planeta deșertică Arrakis, unde familia sa preia controlul asupra celei mai prețioase resurse din univers. Un spectacol grandios cu o distribuție de stele.

The Color Purple

La aproape două decenii de la participarea la American Idol – și reluând un rol pe care l-a interpretat pe Broadway – Fantasia Barrino își face debutul în lungmetraj în rolul lui Celie Harris: o femeie de culoare plină de compasiune care trece printr-o viață plină de provocări dureroase în sudul Statelor Unite la începutul anilor 1900. Bazat pe muzicalul de teatru (inspirat la rândul său de romanul de referință al lui Alice Walker din 1982), The Color Purple se mândrește cu performanțele extraordinare ale unei distribuții de ansamblu care îi include pe Taraji P. Henson, Danielle Brooks, Colman Domingo, Corey Hawkins, H.E.R., Halle Bailey și Phylicia Pearl Mpasi, printre alții.

Wonka

Ai poftă de o evadare dulce? În primul său rol muzical din istorie – deși știam deja că are câteva mișcări – Timothée Chalamet se strecoară în pălăria de top de dimensiuni comice a ciocolatierului titular prezentat pentru prima dată în romanul lui Roald Dahl din 1964, Charlie și fabrica de ciocolată. Cu ajutorul unor aliați neașteptați, un amestec de ambiție și un strop de geniu (și lapte de girafă?), tânărul Wonka își folosește „imaginația pură” pentru a-și croi un loc în lumea dulciurilor.

Scott Pilgrim vs. the World

Bazată pe romanele grafice Scott Pilgrim, această comedie de acțiune din 2010 știe cum să dea lovitura. După ce s-a îndrăgostit de Ramona (Mary Elizabeth Winstead), fata de vis a lui Manic Pixie Dream Girl, muzicianul Scott Pilgrim (Michael Cera) trebuie să îi învingă pe toți cei șapte foști răi ai ei prin secvențe de luptă în stil arcade. Filmul aclamat de critici prezintă, de asemenea, o distribuție de ansamblu, printre care se numără Kieran Culkin, Chris Evans, Brie Larson, Anna Kendrick, Aubrey Plaza și alții.

Turtles All the Way Down

Bazat pe romanul omonim din 2017 al lui John Green, Turtles All the Way Down își găsește povestea în Aza Holmes (Isabela Merced), o fată de 16 ani care trăiește cu o tulburare obsesiv-compulsivă. Când se reîntâlnește cu iubitul ei din copilărie, Davis (Felix Mallard), Aza începe să se gândească la capacitatea ei de a iubi, la prietenie și la diverse alte aspecte ale vieții.

The Stroll

Prezentat în premieră în cadrul Festivalului de Film Sundance 2023, documentarul emoționant al HBO atrage atenția asupra istoriei districtului Meatpacking din Manhattan din perspectiva lucrătorilor sexuali transsexuali. Regizoarea Kristen P. Lovell le reunește pe aceste femei pentru a le spune poveștile și a împărtăși provocările personale cu care s-au confruntat în timp ce supraviețuiau într-o perioadă plină de transfobie galopantă, poliție severă, gentrificare în masă și violență.

Magic Mike’s Last Dance

Pentru a treia oară, Mike Lane, interpretat de Channing Tatum – un dansator erotic pensionar în vârstă de 40 de ani – lasă puțin loc imaginației în ultimul episod al trilogiei Magic Mike. Când este invitat la Londra de către mondenul Maxandra Mendoza (Salma Hayek), Mike primește ocazia de a coregrafia o producție de dans feminist pentru teatrul ei și de a urca pe scenă pentru încă un striptease.

Reality

Bazată pe o poveste adevărată, drama indie din 2023 de la HBO o vede pe Sydney Sweeney, starul Euforiei, intrând într-un rol neașteptat în rolul fostului membru al Forțelor Aeriene ale Statelor Unite și traducător al NSA, Reality Winner, cunoscut pentru că a dezvăluit publicului documente guvernamentale ultrasecrete. Adaptat după transcrierile reale ale interogatoriului FBI al denunțătorului, debutul regizoral al Tinei Satter nu prezintă doar interpretări captivante din partea lui Sweeney, ci și a lui Marchánt Davis și Josh Hamilton în rolul detectivilor.

Moonage Daydream

Prezentat în premieră la Festivalul de Film de la Cannes în 2022, documentarul lui Brett Morgan aprofundează viața legendarului muzician David Bowie, folosind imagini inedite din arhivele sale personale. Filmul relatează călătoria creativă a lui Picasso al pop-ului, evidențiind interesele sale artistice care au dus la estetica plină de farmec pentru care este cunoscut și astăzi.

Spielberg

Dacă ați rămas cu dorința de a afla mai multe după filmul semi-autobiografic Fabelmans, legendarul regizor Steven Spielberg devine subiect în acest documentar din 2017 despre viața și cariera sa. Alături de interviuri cu membrii familiei sale și cu alte legende precum Martin Scorsese și George Lucas, Spielberg însuși îi ghidează pe spectatori prin anecdote personale și frânturi din culisele unor filme clasice precum Catch Me If You Can și Schindler’s List.

Citește și: House of the Dragon va fi noul Game of Thrones? Ce știm despre acest nou serial HBO?

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora